aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΔεν… βολεύτηκε κανείς στο Παναιτωλικός - Αστέρας

Δεν… βολεύτηκε κανείς στο Παναιτωλικός – Αστέρας

Δεν νίκησε κανείς, «έχασε» ο Παναιτωλικός.

Οι Αγρινιώτες ήταν ανώτεροι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, αλλά το φινάλε βρήκε ισόπαλες τις δύο ομάδες (1-1) και τους γηπεδούχους να παραμένουν χωρίς «τρίποντο» για άλλη μια αγωνιστική.

Ο Μαρσιάλ άνοιξε το σκορ στο 18’ με… εκτέλεση από το μισό μέτρο μετά από κόρνερ, ενώ ο ίδιος παίκτης έκανε πέναλτι προς το φινάλε του πρώτου μέρους και ο Μπαράλες στο 44’ ισοφάρισε για τους Αρκάδες.

Το ματς
Η θέληση και η ανάγκη του Παναιτωλικού (δεν είχε «τρίποντο») για νίκη ήταν αρκετά μεγαλύτερη από τους φιλοξενούμενους και αυτό το γεγονός δεν άργησε να φανεί στον βρεγμένο αγωνιστικό χώρο του Αγρινίου. Οι παίκτες του Χιμένεθ ξεκίνησαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση, με μεγαλύτερη διάθεση να δημιουργήσουν και στο 4’ είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία, με τον Μπαΐροβιτς να περνάει κάθετη μπαλιά για τον Ντάλσιο, που πήρε μόνο το κόρνερ με σουτ από πλάγια θέση. Ο Αστέρας από την άλλη δυσκολευόταν να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή σε αυτό το διάστημα και επί της ουσίας δεν είχε απειλήσει.

Οι γηπεδούχοι ανταμείφθηκαν στο 18’ για την υπεροχή τους με τον Μαρσιάλ να εκτελεί από κοντά τον Παπαδόπουλο με τη δεύτερη, έπειτα από κόρνερ του Λουσέρο. Ουσιαστικά, η ομάδα του Μάκη Χάβου ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου και στο τελευταίο δεκάλεπτο έλεγξαν την κατάσταση οι Αρκάδες. Η καλή προσπάθεια του Μιμίτο (32’), που μοίρασε στον Ντάλσιο (πλασέ πάνω στον Παπαδόπουλο) δεν έφερε κάτι για τον Παναιτωλικό. Από εκείνο το σημείο ουσιαστικά ξεκίνησαν να «ανεβαίνουν» οι «γαλαζοκίτρινοι» της Τρίπολης, που, μάλιστα, στην πρώτη τους πραγματικά καλή φάση κατάφεραν να ισοφαρίσουν.

Ο Μουνάφο άνοιξε ωραία το παιχνίδι προς τα δεξιά, ο Βλάχος έκανε το γύρισμα λίγο πριν περάσει η μπάλα έξω και ο Καπίγια αστόχησε μεν από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά κέρδισε πέναλτι (με χρήση VAR) δε. Αφού ο Μαρσιάλ τον ανέτρεψε. Ο Μπαράλες εκτέλεσε άψογα από τα έντεκα βήματα για το 1-1. Ο Αστέρας συνέχισε στο ίδιο τέμπο και ίσως αν ήταν πιο προσεκτικοί στα τελειώματα οι παίκτες του, θα μπορούσε να είχε κάνει κι ανατροπή. Όπως στην αντεπίθεση που ξεκίνησε με τον Μουνάφο, με τον Μαρσιάλ (που ήταν μέσα στις καλές του α’ μέρους με θετικές ή αρνητικές επεμβάσεις) να κόβει την ύστατη στιγμή.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ωραία εκτέλεση φάουλ του Μπαΐροβιτς (47’), που έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Παπαδόπουλου και στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, με αποτέλεσμα να βιαστεί να πανηγυρίσει ο κόσμος. Στη συνέχεια ακολούθησε ένα σε γενικές γραμμές αδιάφορο διάστημα, που το μόνο που ξεχώρισε ήταν η δύο κίτρινες (σε Χάβο και Μιχαηλίδη) στον πάγκο των γηπεδούχων.

Ο Ντάλσιο απείλησε στο 60’ με άστοχο σουτ, σε μια από τις λίγες φάσεις που ανησύχησε ο Παπαδόπουλος στο δεύτερο μέρος. Παρά τις κινήσεις των δύο προπονητών, δεν άλλαξε κάτι δραματικά στην εικόνα του αγώνα, που «επέστρεψε» στη μετριότητα. Το παιχνίδι ήταν φτωχό σε θέαμα μέχρι το φινάλε. Ο Αστέρας πήρε λιγότερα ρίσκα από τους γηπεδούχους, που ήθελαν, επιδίωξαν (μέσω των αλλαγών του Χάβου), αλλά δεν μπορούσαν να πάρουν τη νίκη και να δημιουργήσουν τις συνθήκες για κάτι καλό.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Γιανακόπουλος, Σανιά, Μαρσιάλ, Γιοβάνοβιτς, Λουσέρο, Ταχάρ (67′ Τσιγγάρας), Σιέντσεντ, Μιμίτο (76′ Ντουάρτε), Ντάλσιο, Ντίαζ, Μπαϊροβιτς (60′ Αριγίμπι).

Αστέρας Τρίπολης (Μπόρχα Χιμένεθ): Παπαδόπουλος, Βλάχος, Ματρικάρντι, Τασουλής, Σουάρεθ, Βαλιέντε, Μουνάφο, Ριέρα (72′ Μπόρχα Φερνάντεθ), Μαρκ Φερνάντεθ (90’+1′ Σίτο), Καπίγια, Μπαράλες (82′ Χαουρέγκι).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ