aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Δεν καταλαβαίνει τίποτα ο Πλατανιάς!

Ο Πλατανιάς συνεχίζει να… κουζουλαίνει κόσμο, φτάνοντας σε τρίτη σερί νίκη (όλες στα Περιβόλια), καθώς επικράτησε 3-2 της ΑΕΛ στα Χανιά και πλέον, μπορεί να αρχίσει να κάνει όνειρα για μεγάλα πράγματα -ακόμη, δηλαδή και για πεντάδα!

Εξαιρετική, σε άλλο ένα ματς, ειδικά με την μπάλα κάτω, η ομαδάρα που έχει φτιάξει ο Γιώργος Παράσχος, σάρωσε, μετά από Ατρόμητο-Παναθηναϊκό ΚΑΙ τους «βυσσινί», που ήταν κάκιστοι, παρά τα δύο τέρματα που σημείωσαν, ενώ θα μπορούσαν να έχουν φύγει από την Κρήτη με ακόμη περισσότερα γκολ στην… πλάτη.

Πλέον, ο Πλατανιάς φτάνει στο… δίποντο από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ, ενώ οι Θεσσαλοί παραμένουν στα χαμηλά -και επικίνδυνα- στρώματα της βαθμολογίας.

Το ματς

Κρύο… καιρός για μπάλα! Οι παίκτες των δύο ομάδων -δεν μπορούσαν να κάνουν και αλλιώς- το… έριξαν στο τρέξιμο από το ξεκίνημα του αγώνα, προκειμένου να ζεσταθούν, με τον Πλατανιά να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο πανύψηλος (1,94μ.), αλλά ιδιαίτερα δραστήριος, Νικολάι Σίγκνεβιτς (ιεροσυλία, αλλά, στο στιλ… θυμίζει Κράουτς), στο ντεμπούτο του με τη φανέλα των Κρητικών, έκανε αισθητή την παρουσία του στην άμυνα της ΑΕΛ… παιδεύοντάς την και χάνοντας την πρώτη, μεγάλη φάση για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου, στο 16’. Ο 24χρονος, διεθνής Λευκορώσος, που ήρθε στην Κρήτη δανεικός από την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, έκανε την προβολή, μετά από ωραίο γύρισμα του Μανούσου, αλλά «προδόθηκε» από τον τραγικό αγωνιστικό χώρο στα Περιβόλια, στέλνοντας την μπάλα -μόλις- άουτ.

Το παιχνίδι, παρά τις αντίξοες συνθήκες (πάγος, βροχή, ακόμη και… ομίχλη «κατέβηκε» από το βουνό) ήταν καλό, με τους Χανιώτες να διατηρούν σταθερά την κατοχή μπάλας και να χάνουν και νέα ευκαιρία, δέκα λεπτά αργότερα (26’), αλλά ο Γιορέντε έστειλε το πλασέ του, από αριστερά και μέσα από τη μικρή περιοχή, στην αγκαλιά του Ξενοδόχοφ. Στη συνέχεια, όμως, πέρα από τον καιρό… πάγωσε και ο ρυθμός, με τις φάσεις να… αγνοούνται για τα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, με εξαίρεση εκείνη των τελευταίων δευτερολέπτων, από την οποία και προήλθε το γκολ για τους Χανιώτες -και το πρώτο τέρμα του Μουνάφο με τη φανέλα τους! Ο Αργεντινός, έπειτα από μπαλιά του Αποστολόπουλου, ξεχάστηκε από τους αμυντικούς της ΑΕΛ, είδε το κενό, πλάσαρε και άνοιξε το σκορ για τους Κρητικούς, δίνοντας το έναυσμα για… μαντινάδες στο γήπεδο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Σκαρντοβέλι, Πριντέτα, Κάργας, Αποστολόπουλος, Μενδρινός (70’ Ντέβεσα), Μουνάφο, Μπανανά, Γιορέντε, Μανούσος, Σίγκνεβιτς.

Στον πάγκο έμειναν: Κοκκαλάς, Γουνδουλάκης, Γιακουμάκης, Ντίνας, Ζίκο, Ντίλαβερ.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Φατιόν, Τίκο (74’ Κουτσιανικούλης), Φάρκας, Ποτουρίδης (46’ Ικάουνιεξ), Μασαλέσα, Κόντορ, Γκαγιέχο, Κάπος, Ναζλίδης, Ντέλετις.

Στον πάγκο έμειναν: Θεοδωρόπουλος, Αναστασόπουλος, Γιοβάνοβιτς, Μονιάκης.

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)
Γήπεδο: Περιβόλια

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ