aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Déjà vu και αποκλεισμός-τιμωρία

Υπάρχουν πολλοί τρόποι αποκλεισμού, αλλά ο ΠΑΟΚ χθες γνώρισε τον πλέον οδυνηρό. Ο… ωραίος Αθανασιάδης του 4′ έγινε μοιραίος στο 22′ και στο 25′ και ο Αγιαξ με ένα γκολ σε κάθε φινάλε ημιχρόνου πήρε τη νίκη – πρόκριση.

Οι «ασπρόμαυροι» δεν μπόρεσαν να σηκώσουν το βάρος των χαμένων ευκαιριών στο οποίο προστέθηκε και το γκολ της ισοφάρισης, και ενώ άρχισαν να κάνουν σκέψεις παράτασης, δέχθηκαν το γκολ – μαχαιριά στο 88′ για να… ολοκληρωθεί το deja vu, καθώς, όπως και προ εξαετίας έτσι και τώρα, ο Aγιαξ απέκλεισε τον ΠΑΟΚ στην τρίτη προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ΠΑΟΚ αιφνιδίασε τον Αγιαξ σκοράροντας λίγο πριν απ’ τη συμπλήρωση τεσσάρων λεπτών στο παιχνίδι και πήρε τη θέση στον αγωνιστικό χώρο.

Οι «ασπρόμαυροι» περίμεναν τους Ολλανδούς στο δικό τους μισό το γηπέδου, μην αφήνοντας χώρους δράσης. Η ομάδα του Πέτερ Μπος τροφοδοτούσε συνεχώς τον αριστερό φουλ μπακ της, Ντάικς, ο οποίος είχε συνεχώς κοντά του τον Κάμπος. Ο ΠΑΟΚ έδειξε μεγάλη υπομονή και κατάφερε να βγάλει δυο αντεπιθέσεις – φαρμάκι, με τον Αθανασιάδη να χάνει ισάριθμες ευκαιρίες να σκοράρει και να δώσει σαφές προβάδισμα στον Δικέφαλο του Βορρά.

Ο Σάχοφ πήρε σκυτάλη από τον Αθανασιάδη, με τον ΠΑΟΚ να σπαταλά και τρίτη μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του, και ο Αγιαξ, στην πρώτη φορά που κέρδισε φάουλ ανάμεσα στη μεσαία γραμμή και στη μεγάλη περιοχή, κέρδισε πέναλτι στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου. Ο Κλάασεν ευστόχησε και ο νόμος του ποδοσφαίρου μίλησε, καθώς ο Αγιαξ, αφού σώθηκε από τον Σίλεσεν, έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Στο δεύτερο ημίχρονο οι ΠΑΟΚ και Αγιαξ ήταν πιο ήρεμοι, με τους Ολλανδούς να δείχνουν τη διάθεση να δώσουν χώρο στον Δικέφαλο και εκείνος με τη σειρά του να ανταποδίδει, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να μην έχει τον ρυθμό που είχε στα πρώτα του 45 λεπτά.

Οι φάσεις που έγιναν ήταν μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. Μέχρι το φινάλε η αναμέτρηση είχε δυο ανύποπτες φάσεις. Ο Μυστακίδης σημάδεψε το δοκάρι με κεφαλιά του στο 75’ και ο Κλάασεν με σουτ στο 88’ σκόραρε και έστειλε τον Αγιαξ στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Ολλανδοί «σκότωσαν» τον ΠΑΟΚ σε μια φάση από αυτές που δεν μυρίζουν κίνδυνο, και σε εκείνο το σημείο όλα τελείωσαν, με τον Δικέφαλο του Βορρά να έχει τελειώσει ψυχολογικά, με τα λεπτά που παίχτηκαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης να είναι διαδικαστικά. Το φινάλε της αναμέτρησης βρήκε τους Ολλανδούς να αντιλαμβάνονται πως… έπεσαν από τον Λευκό Πύργο και βρήκαν και πορτοφόλι, και τους «ασπρόμαυρους» να αρχίζουν να καταλαβαίνουν τη νέα χαμένη ευκαιρία.

 ÐÁÏÊ - ÁÃÉÁÎ (ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ 2016-2017)PAOK - AJAX(CHAMPIONS LEAGUE 2016-2017)Πανηγύρι στην αρχή, πίκρα στο τέλος

Ο Ιβάν Σαββίδης πανηγύρισε έξαλλα στην προεδρική σουίτα της Τούμπας το γκολ που πέτυχε ο Στέφανος Αθανασιάδης αλλά και αυτός όπως και οι φίλαθλοι του Δικεφάλου έμεινε στο τέλος με την απογοήτευση του αποκλεισμού από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ που για τον μεγαλομέτοχο ήταν σημαντικός στόχος. Ο Σαββίδης έμεινε στην Τούμπα πολλή ώρα μετά τη λήξη του αγώνα και είχε συζητήσεις με τους συνεργάτες του στην ΠΑΕ για την επόμενη ημέρα της ομάδας που πλέον στοχεύει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ αλλά και στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Το όνειρο της συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ για μια ακόμη χρονιά μένει όνειρο.

Η απογοήτευση και το χειροκρότημα

Η Τούμπα σίγησε στο δεύτερο γκολ του Κλάασεν, και η πρώτη αντίδραση ήρθε σχεδόν ένα λεπτό μετά. Οι οργανωμένοι φίλοι του ΠΑΟΚ φώναξαν σύνθημα ανασύνταξης και αιώνιας πίστης στην ομάδα τους, δίνοντας την πρώτη τους απάντηση, αναγνωρίζοντας ουσιαστικά την προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες της ομάδας εντός αγωνιστικού χώρου. Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες του Δικεφάλου του Βορρά να κάθονται στον αγωνιστικό χώρο απογοητευμένοι για την έκβαση της αναμέτρησης και εκείνους του Αγιαξ να ξεκινούν την πορεία τους προς τους περίπου 150 φιλάθλους που τους ακολούθησαν στη Θεσσαλονίκη. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του γηπέδου και ανταπέδωσαν το χειροκρότημα της κερκίδας, κατευθυνόμενοι και στα δυο άκρα της θύρας 4 πριν πάρουν την άγουσα για τα αποδυτήρια. Ο Βλάνταν Ιβιτς από την πλευρά του μπήκε στον αγωνιστικό χώρο αμέσως μετά τη λήξη, έδωσε το χέρι του στον διαιτητή και κατευθύνθηκε προς τους παίκτες του όντας ο πρώτος που προσπάθησε να τους εμψυχώσει μετά από το αρνητικό αποτέλεσμα.

paok apogoiteysi

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ