aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

«ΧΡΥΣΟΣ ΘΡΥΛΟΣ» στην Λεμεσό (pics)

Την Τετάρτη στις 20.00, στα γραφεία Συνδέσμου Φίλων Ολυμπιακού στη Λεμεσό, στην οδό Ζήνωνος 44, πολύ κοντά στην Πλατεία Ηρώων, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου “Χρυσός Θρύλος”, όπου γίνεται η πιο λεπτομερή καταγραφή της 91χρονης πορείας του Ολυμπιακού προς τους θριάμβους.

Είναι ένας ακόμη σταθμός στο “ταξίδι” του βιβλίου, μετά την επίσημη παρουσίασή του στο “Γ. Καραϊσκάκης” τον Οκτώβριο. Το βιβλίο είναι δημιούργημα της οικογένειας Γαβαλά της οποίας η αμέριστη αγάπη για τον αθλητισμό και τον Ολυμπιακό αποτέλεσε την αφορμή για την έκδοση αυτή που είναι η τρίτη κατά σειρά μετά τις αντίστοιχες του 1987 και του 1997.

Ωστόσο η τρίτη είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο δημοσιογράφο Νικήτα Γαβαλά επί χρόνια ακούραστου ρεπόρτερ του συλλόγου που έφυγε από τη ζωή το 2014. Εκδότης είναι ο αδελφός του και επίσης ρεπόρτερ της ομάδας επί εποχής Γουλανδρή, Γιώργος Γαβαλάς και συντάκτης της τελευταίας χρυσής 20ετίας ο γιος του Νικήτα, Νίκος Γαβαλάς, άριστος γνώστης της νεότερης ιστορίας ως ρεπόρτερ για λογαριασμό των καναλιών Novasports. Στην παρουσίαση ο Νίκος Γαβαλάς θα αναφερθεί αναλυτικά στην εκδοτική αυτή προσπάθεια και στη σημασία της καταγραφής της αθλητικής ιστορίας του τόπου. Θα ακολουθήσει συζήτηση για την ερυθρόλευκη επικαιρότητα.

Ειδικότερα το βιβλίο περιλαμβάνει:

Αφηγηματική εξιστόρηση της πορείας του Ολυμπιακού, από την ίδρυσή του μέχρι και την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Όλους τους αγώνες, τους σκόρερ και τις ενδεκάδες του θρύλου στα ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, στα ΚΥΠΕΛΛΑ ΕΛΛΑΔΟΣ και στα ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ, από το 1925 μέχρι σήμερα. Την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ πορεία του Ολυμπιακού και όλους τους φιλικούς αγώνες με τις ξένες ομάδες, αλλά και με τις ομάδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Και τέλος παρουσίαση με ΕΓΧΡΩΜΕΣ φωτογραφίες των 43 πρωταθλητριών ομάδων.

Μεγάλο γλέντι στην Λεμεσό

Ο Σύνδεσμος Φίλων του Ολυμπιακού στην Λεμεσό, είναι άριστα οργανωμένος. Αύριο Τετάρτη θα φιλοξενήσει μεγάλη αντιπροσωπεία του κεντρικού Συνδέσμου Φίλων του Ολυμπιακού Πειραιώς καθώς και αντιπροσωπεία από τις Βρυξέλλες και το Βελιγράδι. Θα υπάρχει γλέντι, με ποτό και φαγητό που θ΄ αρχίσει από τις 18:00.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ