aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΧριστόπουλος για Άλεφ : «Μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού»

Χριστόπουλος για Άλεφ : «Μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού»

Δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό FM 94,6 έκανε ο τεχνικός της Καλαμάτας Γιάννης Χριστόπουλος.

Ο 45χρονος κόουτς μίλησε για τον Βραζιλιάνο μέσο Άλεφ τον οποίο και είχε παίκτη στον Άρη Λεμεσού σκιαγραφόντας παράλληλα το προφίλ του.

Παράλληλα αναφέρθηκε στον Αντρέ Σιμόες όπου και τον σύγκρινε με τον Γιάκομπ Γιόχανσον, αλλά και στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τον Άλεφ και τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά: «Είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής, που διακρίθηκε πολύ στην Κύπρο. Έχει καλό σωματότυπο, έχει αρκετά τρεξίματα και μπορεί να φτάσει μέχρι την απέναντι περιοχή και διαθέτει καλό σουτ. Τον διακρίνει η αποφασιστικότητα στα μαρκαρίσματα. Μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία, χωρίς όμως κάποιες ιδιαίτερες δυνατότητες στο χτίσιμο του παιχνιδιού. Στις στατικές φάσεις είναι ενεργός σε άμυνα και επίθεση. Είχε πολύ καλό πρόσωπο στα ευρωπαϊκά ματς δείχνοντας πως μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού».

Για το αν έχει κοινά χαρακτηριστικά με τον Γιόχανσον: «Ο Γιόχανσον δεν ήταν τόσο ελκυστικός παίκτης, αλλά ήταν πολύ καλός παίκτης και ουσιαστικός. Ακόμη κι όταν του ζήτησαν να πατά περιοχή, το έκανε και σκόραρε. Έβγαζε ένταση στο γήπεδο. Περιμένω να δω κι εγώ τι θα κάνει ο Άλεφ, πιστεύω πως μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το επίπεδο».

Για το πώς μπορεί να «δέσει» με τον Αντρέ Σιμόες: «Νομίζω πως αλληλοσυμπληρώνονται. Ο Σιμόες ίσως είναι πιο ικανός στο να περάσει την μπάλα μπροστά. Θεωρώ πως μπορούν να κάνουν ένα πολύ καλό δίδυμο στο κέντρο».

Για τη συνεργασία του με την Καλαμάτα: «Η Καλαμάτα είναι η πατρίδα μου, εδώ έχω γεννηθεί. Ανέλαβαν την ομάδα άνθρωποι με όραμα για το σύλλογο. Είναι τίμιοι επιχειρηματίες και θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα της πόλης μας, που τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, με στόχο να τη βγάλουν από το αδιέξοδο. Δημιούργησα ένα πρότζεκτ που το πρότεινα στους ανθρώπους αυτούς, με στόχο να φτιάξουμε μια… κανονική ομάδα, που θα αναπτύσσεται σε όλα τα επίπεδα. Η Καλαμάτα είναι ιστορική ομάδα, με πολύ κόσμο και πιστεύω πως θα καταφέρουμε με σκληρή δουλειά να δημιουργήσουμε κάτι που θα χαιρόμαστε εμείς και οι συμπολίτες μας. Υπάρχουν ταλέντα, ο κ. Παπαδόπουλος είχε δημιουργήσει ακαδημίες που λειτουργούσαν εξαιρετικά και το 1999 η πρώτη μου δουλειά ήταν εκεί. Είμαστε σε πρώιμο στάδιο τώρα, προσπαθούμε να βάλουμε τις βάσεις, αλλά είμαι βέβαιος πως τα επόμενα βήματα θα γίνουν γρήγορα».

Για το Παγκόσμιο Κύπελλο: «Είδαμε κάποιες νέες τάσεις στο ποδόσφαιρο, ομάδες να στηρίζονται περισσότερο στα φυσικά χαρακτηριστικά και λιγότερο στο ταλέντο. Πίστευα πως η Βραζιλία είχε τη δυνατότητα να κατακτήσει το τρόπαιο, αλλά είδαμε πολλές καλές ομάδες. Δεν θεωρώ πως ήταν άδικο που το πήρε η Γαλλία, αλλά θα μπορούσε να το πάρει το Βέλγιο ή η Κροατία. Η Κροατία πέρα από ποιότητα έδειξε χαρακτήρα και καρδιά».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ