aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUE«Χρειάζεται πιο οργανωμένη λογική στο ρόστερ»

«Χρειάζεται πιο οργανωμένη λογική στο ρόστερ»

Ο Τάκης Λεμονής έκανε τον απολογισμό του Ολυμπιακού στο εφετινό Champions League. Ο προπονητής των Πειραιωτών δήλωσε στη Nova ότι οι Μπαρσελόνα, Γιουβέντους και Σπόρτινγκ ήταν καλύτερες ομάδες από τη δική του, αλλά ξεκαθάρισε: «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τον ένα βαθμό».

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι ο Ολυμπιακός «έχει όλες τις προϋποθέσεις για να διακριθεί στη διοργάνωση, αν έχει πιο οργανωμένη λογική στο ρόστερ». Ακολούθως αναφέρθηκε στις εγχώριες διοργανώσεις και για το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι δέχονται συνήθως πρώτοι γκολ, λέγοντας πως αυτό «δεν είναι καλό για την ψυχική μας υγεία».

Όταν ρωτήθηκε για τα μεταγραφικά του Ολυμπιακού, απάντησε: ”Αυτή την στιγμή δεν μπορώ να σας απαντήσω σε τίποτα για τα μετεγγραφικά για ένα λόγο. Αύριο το απόγευμα πάμε στο Αγρίνιο και δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο”. Διαβάστε όσα είπε στο συνδρομητικό ο Τάκης Λεμονής.

Για την πορεία στο Champions League: «Για εμάς όλα αυτά τα παιχνίδια στο Champions League μας έδωσαν μία αίσθηση ότι πρέπει να πατάμε στη γη, να είμαστε προσγειωμένοι και να γνωρίζουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Αυτά τα πράγματα είναι καθοριστικά για να δούμε πως εξελίσσονται τα πράγματα. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τον ένα βαθμό. Ο Ολυμπιακός έχει συνηθίσει διαφορετικά. Το πρώτο παιχνίδι έπαιξε ρόλο. Και οι τρεις ομάδες ήταν καλύτερες από εμάς, αλλά δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τον ένα βαθμό. Κάναμε αρκετά καλές εμφανίσεις με Γιουβέντους και Μπαρσελόνα. Ίσως να δικαιούμασταν κάτι παραπάνω από τα δύο ματς με τη Γιουβέντους.

Ο Ολυμπιακός έχει όλες τις προϋποθέσεις, αν έχει πιο οργανωμένη λογική στο ρόστερ, για να διακριθεί στη διοργάνωση. Πρέπει να έχουμε χαρακτηριστικά. Τα χαρακτηριστικά της Ευρώπης με αυτά του ελληνικού πρωταθλήματος απέχουν. Να έχουμε ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Επιλέξαμε να παίξουμε με αντεπιθέσεις, δεν τα πήγαμε άσχημα, αλλά δεν τελειώσαμε τις φάσεις. Θα ήθελα να παίξουμε πιο επιθετικά. Το πρώτο ημίχρονο με την Σπόρτινγκ ήταν καθοριστικό για να δούμε πώς μπορούμε να προχωρήσουμε.

Πρέπει να έχουμε περισσότερη ισορροπία. Η διαδικασία με τα προκριματικά την έζησα στην Κύπρο με την Ομόνοια. Τελείωσε το πρωτάθλημα 15 Μαΐου και η ομάδα ξεκίνησε 3 Ιουνίου προετοιμασία. Και είχε 7-8 διεθνείς. Ήταν πολύ δύσκολο. Αν φανταστούμε ότι τα συμβόλαια λήγουν 30 Ιουνίου, τότε θα έχεις παίξει την πρώτη φάση. Το λέγαμε πολλά χρόνια πριν. Πρέπει να δυναμώσουν οι ελληνικές ομάδες. Είναι δύσκολη διαδικασία τα προκριματικά, γιατί δεν γίνεται κανονική προετοιμασία. Μία ομάδα πρέπει να φορμαριστεί πολύ γρήγορα, άρα αυτό σου δημιουργεί προβλήματα κατά τη διάρκεια της σεζόν. Είναι μεγάλη η αγωνιστική περίοδος και πρέπει να είσαι έτοιμος όταν ξεκινήσεις αυτή τη διαδικασία.

Παλιότερα ο παίκτης ερχόταν για να παίξει αμέσως στους ομίλους, τώρα δεν υπάρχει αυτό το δέλεαρ, το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι ανταγωνιστικό. Σε όλη την Ευρώπη το ρόστερ που ξεκινά στα προκριματικά με αυτό που τελειώνει είναι διαφορετικό. Τα παιχνίδια βοηθούν, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιείς 25 παίκτες. Προσπαθούμε να το λύσουμε με ατομικά προγράμματα. Αυτό που έγινε ήταν παράλογο. Συνήθως κάνεις ροτέισον στο ελληνικό πρωτάθλημα για να παίζεις στην Ευρώπη, αλλά εμείς κάναμε ροτέισον με Γιουβέντους και Μπαρσελόνα. Έχει πάει καλά το κομμάτι των τραυματισμών και μπαίνουμε σε μία διαδικασία πλέον με πρωτάθλημα και Κύπελλο. Το πρωτάθλημα είναι ο μεγάλος μας στόχος».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται πίσω στο σκορ στο πρωτάθλημα αλλά ανατρέπει το αποτέλεσμα: «Δεν είναι καλό για την ψυχική μας υγεία να είμαστε πίσω στο σκορ και να πρέπει να το γυρίζουμε. Είναι σημαντικό όμως που το καταφέρνουμε. Είναι ένα στοιχείο που θα μετρήσει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν κάνω την ανάλυση και την κριτική με βάση το αποτέλεσμα. Έχουν υπάρξει παιχνίδια που ήμασταν πίσω στο σκορ, αλλά ήμασταν καλοί. Υπάρχει κόσμος που τον οδηγεί το αποτέλεσμα. Στην Κέρκυρα δεν ήμουν έξαλλος, όπως γράφτηκε, ήμουν ικανοποιημένος γιατί είχαμε κάνει καλές επιθέσεις και μας έλειψε το γκολ. Ήμουν σίγουρος πως θα το γυρίσουμε. Δεν μπορεί να με οδηγήσει σε καμία περίπτωση το αποτέλεσμα. Ζητάω κάποια πράγματα στο αμυντικό παιχνίδι. Ζητάω κάποια πράγματα στην προπόνηση και βλέπω αν τα ακολουθήσαμε. Με τον Απόλλωνα κάναμε 20 προσπάθειες με καλές προϋποθέσεις. Δεχθήκαμε ένα γκολ από προσωπικό λάθος. Ήταν αγχωτική νίκη και πρέπει να επιμείνουμε».

Για τον Παναιτωλικό: «Έχω εξαιρετική γνώμη για τον Παναιτωλικό. Έχει κάνει εξαιρετική δουλειά ο Χάβος. Έχει καλούς παίκτες στο δημιουργικό κομμάτι με ποδοσφαιριστές που μπορούν να σου δημιουργήσουν προβλήματα. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, εσύ τα κάνεις. Θα είναι δύσκολο, αλλά μπορούμε να νικήσουμε. Αυτή την ομάδα τη βλέπεις με μεγάλη ευχαρίστηση. Το παιχνίδι με το Λεβαδειακό που έχασε είναι από τα καλύτερα που έχει κάνει. Δεν πρέπει να κρίνουμε από το αποτέλεσμα».

Για τον Οτζίτζα: «Ο Οτζίτζα είχε ταλαιπωρηθεί στα τελευταία παιχνίδια. Όλα τα ματς είναι διαφορετικά. Όταν ήρθα ήθελα να αλλάξω κάποια πράγματα. Η ομάδα δεχόταν πολλές επιθέσεις και παράλληλα ο αριθμός των δικών της επιθέσεων ήταν μικρός. Πλέον είμαστε αρκετά καλά σε αυτά τα σημείο. Αν κάποια πρόσωπα έχουν μείνει έξω ή έχουν παίξει λιγότερο, είναι συζήτηση που θα γίνεται πάντα».

Για τον Μπεν: «Τον Μπεν τον χρησιμοποίησα 90 λεπτά στο Κύπελλο. Η διάθεσή του και τα τρεξίματα του ήταν σε καλό επίπεδο, αλλά δεν του βγήκαν κάποιες φάσεις. Δουλεύει καλά, προπονείται κανονικά και έχει παίξει σε δύο ματς. Δεν έχουμε πολλούς τραυματίες, αλλά θα δούμε. Δεν μπορώ να ξέρω τι θα γίνει σήμερα με τους άλλους τραυματίες».

Για τις μεταγραφές: «Αυτή την στιγμή δεν μπορώ να σας απαντήσω σε τίποτα για τα μεταγραφικά για ένα λόγο. Αύριο το απόγευμα πάμε στο Αγρίνιο και δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο. Είμαι ειλικρινής πως μόνο αυτό έχω στο μυαλό μου τώρα. Θα μιλήσουμε με τους ανθρώπους της ομάδας, αλλά τώρα σκέπτομαι μόνο τον Παναιτωλικό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ