aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUE«Χειρουργείο η διαιτησία του Αρετόπουλου - Το σύστημα είναι άρρωστο»

«Χειρουργείο η διαιτησία του Αρετόπουλου – Το σύστημα είναι άρρωστο»

Επίθεση σε ΕΠΟ και ΚΕΔ εξαπέλυσε μέσω του «ΣΠΟΡ FM» ο Χρήστος Παναγόπουλος. «Πυρήνας όλων των προβλημάτων είναι ο ορισμός των διαιτητών. Το σύστημα είναι άρρωστο, κάθε εβδομάδα η ομάδα περνάει από χειρουργείο» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟ.

«Θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί, φαίνεται, ότι τελειώνει η περίοδός του» σχολίασε για τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη και κατηγόρησε τον Υφ. Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή για μη τήρηση της ισονομίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χρήστος Παναγόπουλος στην εκπομπή «Αντεπίθεση» με τους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο

Για τη χθεσινή του τοποθέτηση για τη διαιτησία: «Δεν συνηθίζω να βγαίνω και να μιλάω στους δημοσιογράφους, αλλά υπάρχουν στιγμές που κανείς πρέπει να πει τα πράγματα με το όνομά τους και τώρα που πέρασαν και τα πλέι οφ πρέπει να τα πούμε. Χθες με τον κ. Αρετόπουλο ζήσαμε ένα “χειρουργείο”. Ο Παναθηναϊκός κάθε εβδομάδα ή σχεδό κάθε εβδομάδα “χειρουργείται”. Είστε πιο έμπειροι από εμένα και ο κόσμος που βλέπει ποδόσφαιρο καταλαβαίνει. Μετρήστε μόνο τα φάουλ χθες, πόσα φάουλ δόθηκαν στην κάθε ομάδα και κάποιες ακόμη φάσεις που ήταν σε βάρος της ομάδας μας».

Για τον λόγο που η ΚΕΔ όρισε τον κ. Αρετόπουλο στο χθεσινό «τελικό» της Τούμπας, με τον Γιάννη Αλαφούζο να αντιδρά άμεσα στο Twitter με τον ορισμό του Τρικαλινού διαιτητή: «Ο πρόεδρος έκανε αυτή την επισήμανση για να θυμούνται όλοι και να ξέρουν όλοι με ποιον είχαμε να κάνουμε χθες, σε ένα από τα κρισιμότερα παιχνίδια της σεζόν. Αν όχι το κρισιμότερο. Άρα υπενθύμισε με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε, αλλά δεν είναι μόνο αυτός. Είναι ο Κουκουλάκης, ο Κύζας… για να μην θυμηθούμε όλη τη χρονιά τι έγινε. Ό,τι θέλουν κάνουν στην ΚΕΔ. Τους ανεβάζουν, διεθνείς τους κάνουν, τους κατεβάζουν. Ό,τι θέλουν κάνουν. Είναι το βασικό πρόβλημα και ο πυρήνας όλων των προβλημάτων είναι το θέμα του ορισμού διαιτητών έτσι όπως σήμερα γίνεται και έτσι η ΕΠΟ σχηματοποιήσει την ομάδα που επιλέγει τους διαιτητές. Όλη η καχυποψία και όλα τα προβλήματα έχουν ως βάση την ΚΕΔ και την ομάδα που επιλέγει διαιτητές και παρατηρητές. Αυτό είναι ένα σύστημα που είναι άρρωστο και διεφθαρμένο, κάτι που έχουμε καταγγείλει πολλές φορές ως Παναθηναϊκός και υπάρχουν σε εξέλιξη διαδικασίες δικαστικές έξω από την αθλητική δικαιοσύνη που και αυτή έχει τα δικά της θέματα. Είναι αυτό που πρέπει να γίνει “χειρουργείο”».

Για τους «11» της Λίγκας και τον ΠΑΟΚ που υποστηρίζουν πως δεν θα κατέβουν στο επόμενο πρωτάθλημα αν δεν αλλάξει η διαιτησία και ποια η θέση του Παναθηναϊκού: «Η θέση του Παναθηναϊκού είναι πάγια. Ο Παναθηναϊκός από τότε που έχει αναλάβει ο κύριος Αλαφούζος είναι μπροστάρης σε αυτό που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο, ελληνική διαιτησία, διαφθορά και τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη διαιτησία. Το έχει πληρώσει αυτό το τίμημα, και αγωνιστικά διότι σχεδόν κάθε εβδομάδα γίνονται διαιτησίες σε βάρος μας τρομερές, αυτό φέρνει αγωνιστικά προβλήματα κλπ. Και το έχουμε πληρώσει και οικονομικά στον Παναθηναϊκό».

Για το κλίμα στις τάξεις των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού και τις διαμαρτυρίες του μετά το τέλος της χθεσινής αναμέτρησης: «Ήταν όλη η διαιτησία όπως αυτή εξελίχθηκε μέσα στο παιχνίδι. Οι παίκτες ξέρουν μεγαλύτερη εμπειρία από εμένα και βλέπουν μέσα στο παιχνίδι και είναι εκείνοι δέχονται τις αδικίες. Ας πούμε την αγκωνιά που δέχθηκε ο Λέτο και δεν δόθηκε κίτρινη κάρτα. Αυτά προκαλούν εκνευρισμό μέσα στο παιχνίδι και σου χαλάνε τη ροή του αγώνα, χαλούν την αυτοσυγκέντρωσή τους. Δεν μπορώ να σας πω τι είπαν οι παίκτες μεταξύ τους και ό,τι λέγεται στα αποδυτήρια μένει σε αυτά. Υπάρχει αρκετός εκνευρισμός από όλους για τον Αρετόπουλο, αλλά δεν είναι μόνο αυτός. Σε κάθε παιχνίδι ή σχεδόν σε κάθε παιχνίδι έχουμε τα ίδια. Μην ξεχνάτε τι έγινε με την αποβολή του Βιγιαφάνες…».

Για τον Μάρκους Μπεργκ και τη δήλωσή του πριν ενσωματωθεί στην αποστολή της Σουηδίας πως «ξέρουμε τι θα γίνει, πριν μπούμε στο γήπεδο» και μήπως αυτό αποτελεί δικαιολογία για τους παίκτες: «Μη τα μπλέκουμε αυτά τα πράγματα, διότι αυτό είναι ένα επιχείρημα διαφόρων που λένε “άντε παίξτε ποδόσφαιρο και αφήστε τους διαιτητές”. Αν ο Παναθηναϊκός ποδοσφαιρικά τα καταφέρνει, αν έχει συνοχή ή όχι είναι ένα θέμα. Αν θα παίξει καλά, αν θα βάλει γκολ, αν θα δεχθεί άλλο θέμα και κρίνεται στις προπονήσεις. Αν είμαστε μία ομάδα που ήμασταν ευνοημένη για πολλά χρόνια και ξαφνικά μας προέκυπτε αυτό, θα σου έλεγα πως αυτό δεν μπορούμε να το διαχωρίσουμε μέσα στην ομάδα. Είμαστε πολλά χρόνια στο “χειρουργείο” και ξέρουμε πάρα πολύ καλά να διαχωρίζουμε την απόδοση των παικτών, την ομαδική απόδοση από τα διαιτητικά λάθη. Όχι, δεν χρησιμοποιούνται ως δικαιολογία οι διαιτητές από τους παίκτες μας. Δεν υπήρξε ποτέ χρονιά τα τελευταία χρόνια που να είχε φιλικές διαιτησίες και να το χρησιμοποιούν οι παίκτες. Έχουν μάθει να παίζουν έτσι. Δεν υπάρχει άλλη συμπεριφορά για τον Παναθηναϊκό».

Για τις κινήσεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εν όψει της νέας σεζόν στο θέμα της διαιτησίας: «Υπάρχουν οι προτάσεις Πανόπουλου στο τραπέζι. Θα ήταν καλό να είχε παραιτηθεί ήδη ο κ. Γκιρτζίκης, με βάση όσα έχει στην πλάτη του και σέρνει. Δεν θέλει να παραιτηθεί και θεωρεί πως κάνει καλό στο ποδόσφαιρο με γεια του με χαρά του. Τελειώνει η περίοδος του και τελειώνει και αυτή η φάση. Το θέμα είναι το εξής: ο Παναθηναϊκός όλα αυτά τα χρόνια έχει κάνει μόνος του προσπάθειες για διαφάνεια, για ισονομία και για διαιτητική κατάσταση τέτοια που δεν στεκόμαστε στα ανθρώπινα λάθη των διαιτητών. Άλλωστε, είδατε πως έγιναν λάθη και στον τελικό του Champions League. Το θέμα είναι να μην υπάρχει καψυποψία και να λέμε πως ήταν ένα ανθρώπινο λάθος. Από την ώρα που το σύστημα είναι άρρωστο, το σύστημα του προέδρου της ΕΠΟ και των επιτροπών του και των ανθρώπων εκεί είναι άρρωστο, στην καλύτερη περίπτωση υπάρχει καχυποψία και στη χειρότερη “χειρουργείο”. Ο Παναθηναϊκός όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει ζητήσει εύνοιες ή κάτι αντίστοιχο. Τι ζητάει; Να καθαρίσει αυτό το τοπίο και να πάμε σε διαιτησίες 50-50, ώστε όταν μπαίνουμε μέσα στο παιχνίδι και αυτό τελειώνει ούτε να έχουμε εκνευρισμούς παικτών, να μην έχουμε διαμαρτυρίες από την κερκίδα και να μην έχουμε μία παραφιλολογία που κρατάει μία εβδομάδα μέχρι το επόμενο “χειρουργείο” σε ό,τι αφορά τον Παναθηναϊκό».

Για τους πίνακες της ΚΕΔ που συντάσσονται το καλοκαίρι υπό την προεδρία του κ. Γκιρτζίκη στην ΕΠΟ: «Έλα ντε. Πες μου εσύ τι θα γίνει; Έχετε δει τι γίνεται το τελευταίο καιρό στο ποδόσφαιρο. Τη μία μέρα μία κάτι αποφασίζεται, την άλλη μέρα ανατρέπεται, την τρίτη παρεμβαίνει ο υπουργός – άλλη περίπτωση που έχουμε προβλήματα – και ανατρέπει τα ανατραπέντα και μετά έρχεται η ΕΠΟ και ανατρέπει τα ανατραπέντα και μετά έρχεται η UEFA και λέει πως πρέπει να αλλάξου. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει αύριο…».

Για την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Παναθηναϊκός με αφορμή την απόρριψη της έφεσης για τον Βιγιαφάνιες που «φωτογραφίζεται» ο Σταύος Κοντονής για την απόφαση να μην κλείσει τη Θύρα 4 στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Δεν ήταν με αφορμή την απόρριψη της έφεσης του Βιγιαφάνιες, Η έφεση που απερρίφθη ήταν ένα ακόμα κομμάτι του παζλ. Την είδατε εσείς να κλείνει; Πότε έκλεισε η θύρα 13, όταν άνοιξε το γήπεδο. Γιατί έκλεισε η Θύρα 13; Γιατί έγιναν εκτεταμένα κλπ κλπ… Είχαμε τα ίδια ή δεν είχαμε τα ίδια στον περιβόητο αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό; Δεν ξέρω τι έγινε σε αυτή την περίπτωση. Αυτό που ξέρω και αυτό που είδα πως χθες στην Τούμπα που άνοιξε ήταν πως η Θύρα 4 ήταν εκεί. Τη θύρα 13 δεν την είδα εκεί όταν άνοιξε το γήπεδο. Αυτό το λέμε ισονομία; Μα βλέπετε ισονομία; Δεν με ενδιαφέρει ο ΠΑΟΚ… Θα μπορούσε να ήταν η οποιαδήποτε ομάδα. Δεν θέλω να τα βάλω με τον ΠΑΟΚ ή την ΑΕΚ. Βλέπετε να τηρείται η ισονομία που παλεύουμε ως Παναθηναϊκό και έχουμε ματώσει οικονομικά τα τελευταία 4 χρόνια, ζητώντας ισονομία; Βλέπετε να υπάρχει κάπου στη διαιτησία, στις αποφάσεις, στην ΕΠΟ;».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ