aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣΧάνει €12.000.000 η ΕΠΟ εξ αιτίας της τραγικής Εθνικής Ελλάδας!

Χάνει €12.000.000 η ΕΠΟ εξ αιτίας της τραγικής Εθνικής Ελλάδας!

Σε μια κατρακύλα που δεν μπορεί κανείς να βάλει… φρένο έχει μετατραπεί η πορεία της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια και οι συνέπειες αυτής της κατάστασης δεν φαίνονται μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο.

Όπως σημειώνεται σε χθεσινό του ρεπορτάζ στη «Live Sport» ο Βασίλης Βέργης, μετά το νέο κάζο της «Γαλανόλευκης» και τον αποκλεισμό της από την τελική φάση του Euro 2020, υπολογίζεται ότι η ΕΠΟ χάνει την ευκαιρία να βάλει στα ταμεία ένα ποσό της τάξης των 12.000.000 ευρώ.

Αυτό το ποσό αντιστοιχεί στα 9.500.000 ευρώ που θα κέρδιζε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ως μπόνους για τη συμμετοχή της Εθνικής στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το ερχόμενο καλοκαίρι και σε έξτρα έσοδα που θα έρχονταν ως αποτέλεσμα του αυξημένου ενδιαφέροντος από χορηγούς.

Συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας αναμέτρησης με το Λιχτενστάιν (1-1), από τον περασμένο Νοέμβρη, δηλαδή εδώ και δέκα μήνες περίπου, η Ελλάδα μετράει μόλις μια νίκη σε οκτώ αναμετρήσεις. Οι αιτίες της τραγικής κατάστασης στην οποία έχει επέλθει η Εθνική Ελλάδας είναι πολλές. Μία από αυτές; Η συνεχόμενη αλλαγή προσώπων στην ομάδα.

Από το πρώτο παιχνίδι των προκριματικών του Euro 2020 και την εκτός έδρας νίκη επί του Λιχτενστάιν, μέχρι και την πρόσφατη ισοπαλία στο ΟΑΚΑ, καμία θέση στην «γαλανόλευκη» δεν είναι σταθερή. Από αυτήν του προπονητή, αυτήν του τεχνικού διευθυντή, μέχρι και αυτές των ποδοσφαιριστών που έχουν αγωνιστεί στα προκριματικά του Euro 2020. Και για να μιλάμε με αριθμούς. Τα 6 παιχνίδια που έχει δώσει η Ελλάδα για τον 10ο όμιλο, έχουν υπάρξει 2 προπονητές (Άγγελος Αναστασιάδης, Τζον Φαν Σιπ), 3 τεχνικοί διευθυντές (Άγγελος Μπασινάς, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Τάκης Φύσσας, Κώστας Κωνσταντινίδης) και έχουν χρησιμοποιηθεί 29 ποδοσφαιριστές. Μάλιστα, από αυτούς, οι 3 (Βρουσάι, Παυλίδης, Κότσιρας) έκαναν το επίσημο ντεμπούτο τους με την «γαλανόλευκη».

Οι τόσες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα δεν παραπέμπουν σε μία ομάδα με πλάνο, με αγωνιστικό σχέδιο προκειμένου να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει. Αντιθέτως, αντανακλούν πανικό και παντελή έλλειψη ικανότητας για να επανέλθει η Εθνική Ελλάδος στα προ ετών στάνταρ της. Δυστυχώς υποδεικνύουν μια ομάδα που μέρα με την μέρα γυρνάει όλο και περισσότερο σε εποχές ανυποληψίας, μην μπορώντας να βάλει «φρένο» στην κατρακύλα. Και οι ευθύνες που έχουν άπαντες που ασχολούνται με την Εθνική ομάδα δεν παραγράφονται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ