aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Χαλαρά στην επόμενη φάση η Ξάνθη

Η Ξάνθη επικράτησε εύκολα εκτός έδρας του Πανσερραϊκού με 2-1, κάνοντας το τρία στα τρία στον όμιλο και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.  Οι Ακρίτες δεν απειλήθηκαν σχεδόν καθόλου από την ομάδα των Σερρών και ουσιαστικά πήραν μια από τις λεγόμενες επαγγελματικές νίκες. Οι παίκτες του Μίλαν Ράσταβατς αρκετά δυναμικά στο παιχνίδι και μόλις στο 9’ είχαν την πρώτη μεγάλη στιγμή τους με τον Ρίστιτς να εξουδετερώνει την εξ επαφής κεφαλιά του Φασίδη. Ό,τι δεν κατάφερε ο 21χρονος επιθετικός, το πέτυχε στο 32΄ ο Κάστρο, που εκμεταλλεύτηκε την τραγική έξοδο του τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού και άνοιξε το σκορ.

Η συνέχεια του αγώνα ανήκε στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν δοκάρι στο 49’ με το μακρινό σουτ του Λάζαρου Ορφανίδη και τελικά κατάφεραν να κάνουν το 2-0 με πέναλτι του Πέτρου Ορφανίδη, το οποίο κέρδισε ο ίδιος από το χέρι του Τσαμούρη. Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός έπεσε αρκετά με την Ξάνθη να κάνει συντήρηση δυνάμεων μέχρι το τέλος και να πανηγυρίζει την πρόκριση της στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, με τον Πανσερραϊκό ναι μεν να μειώνει με τον Ζυγκερίδη στο 91’, αλλά να μένει εκτός συνέχειας.

Πανσερραϊκός (Περικής Αμανατίδης): Ρίστιτς, Τσαμούρης, Τσελεπίδης, Ιωαννίδης, Τζιτζικαλάκης, Φουσού (67’ Γκέκας), Παπουτσογιαννόπουλος (46’ Καπτέλι), Γιαξής, Ρούτσης, Πόζογλου, Γκούρτσας (83’ Ζυγκερίδης).

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Γκαραβέλης, Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Σιλά, Ορφανίδης Λ., Ντε Λούκας (59’ Κώστας), Ορφανίδης Π., Ρότσε (67’ Σαμπανίδης), Φασίδης, Μελιόπουλος, Κάστρο (46’ Μπαξεβανίδης).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ