aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΜπλόκο του Αστέρα Τρίπολης στον Παναιτωλικό, που βυθίζεται

Μπλόκο του Αστέρα Τρίπολης στον Παναιτωλικό, που βυθίζεται

Σημαντική απώλεια βαθμών για τον Παναιτωλικό στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία, καθώς κόλλησε στο 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης στο Αγρίνιο!

Η ομάδα του Χάβου δεν επωφελήθηκε από την… αδιαφορία των φιλοξενούμενων και έχασε χρυσή ευκαιρία να αφήσει πίσω της την Ξάνθη.

Οι Αρκάδες προηγήθηκαν στο 11’ με πανέμορφο τέρμα του Μουνάφο, ενώ οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 33’ με τον Ντάουντα.

Το ματς

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στον Παναιτωλικό, με τον Κώτσιρα να προλαβαίνει τον Ντουάρτε (6’), ο οποίος μπήκε στην περιοχή και ετοιμαζόταν να πλασάρει τον Παπαδόπουλο.

Πέντε λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν, με τον Μουνάφο να παίζει το «1-2» με τον Ντίας και να εκτελεί τον Χεσούς Φερνάντεθ μέσα από την περιοχή με εξαιρετικό αριστερό σουτ για το 0-1 (11’).

Αυτό το γκολ φαίνεται πως αφύπνισε τους γηπεδούχους, που ανέβασαν την πίεσή τους. Στο 18’ και στο 20’, οι Αγρινιώτες απείλησαν με σουτ του Ντάουντα και του Ρόσα αντίστοιχα, τα οποία έφυγαν εκτός εστίας.

Στο 30’, οι Αρκάδες είχαν τη δική τους καλή στιγμή, με τον Λουίς Φερνάντεθ να κλέβει την μπάλα και να βγαίνει απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα, ωστόσο τον πρόλαβε ο Λιάβας κι έδιωξε.

Αμέσως μετά ήρθε η ισοφάριση του Παναιτωλικού, με τον Ρόσα να φεύγει εξαιρετική κάθετη πάσα στον Ντάουντα, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, πέρασε τον Παπαδόπουλο και πλάσαρε από κοντά για το 1-1 (33’).

Από ‘κει και πέρα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κάπως, με τους γηπεδούχους να ελέγχουν την κατάσταση και να απειλούν στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, με τις προσπάθειες των Μουνιέ (42’), Ντουάρτε (43’) και Ρόσα (45’+1’).

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο, αφού ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα, με τις δύο ομάδες να μην έχουν την απαραίτητη φαντασία και δημιουργικότητα.

Στο 50’, οι Αρκάδες είχαν μια πολύ καλή στιγμή, με τον Κρέσπι να πλασάρει μέσα από την περιοχή, αλλά ο Χεσούς Φερνάντεθ ήταν σε καίρια θέση και μπλόκαρε. Από την άλλη, η ομάδα του Χάβου δυσκολευόταν να γίνει απειλητική.

Στο 71’, ο Αστέρας άγγιξε το 1-2, με τον Ριέρα να μπαίνει στην περιοχή και να πλασάρει με καλές προϋποθέσεις τον Φερνάντεθ, που όμως έδιωξε. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Κρέσπι πήρε το ριμπάουντ και επιχείρησε ένα αδύναμο σουτ, με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να σώζει πάλι.

Οχτώ λεπτά αργότερα η ομάδα του Ράσταβατς απείλησε ξανά, με τον Κρέσπι να σουτάρει στην κίνηση μέσα από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο τελευταίο 10λεπτο, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την πίεσή τους και πίεσαν με στόχο το 2-1. Εντούτοις, δεν κατάφεραν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία, αν εξαιρέσουμε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπαΐροβιτς στο 92’, που έφυγε δίπλα από το δοκάρι.

Κάπως έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους κι άφησε πικρή γεύση στον Παναιτωλικό, ο οποίος ισοβαθμεί πλέον με την Ξάνθη, αλλά υστερεί στην ισοβαθμία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός (Χάβος): Χ. Φερνάντεθ – Τσιγγάρας (65’ Τζανακάκης), Μαλής, Λιάβας, Μάρτιν – Ντάλσιο, Ντουάρτε, Ρόσα (85’ Μιμίτο) – Μουνιέ (73’ Λουσέρο), Ντίας, Ντάουντα (73’ Μπαΐροβιτς).

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος – Κώτσιρας, Πασαλίδης, Αντζουλάς, Τασουλής – Μπέλοκ (46’ Μπ. Φερνάντεθ), Μουνάφο – Ντέλετιτς (89’ Αλάγμπε), Λ. Φερνάντεθ (46’ Ριέρα), Σίτο (66’ Τζίμας) – Κρέσπι (80’ Αλί Μπαμπά).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ