aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUE«Μπαμ» ο Ελ Αραμπί, κάτω ο Αστέρας και στο Γιουρόπα Λιγκ ο Ολυμπιακός! (vid)

«Μπαμ» ο Ελ Αραμπί, κάτω ο Αστέρας και στο Γιουρόπα Λιγκ ο Ολυμπιακός! (vid)

Πολύ σκληρός για να πεθάνει! Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 του Ερυθρού Αστέρα στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Ελ Αραμπί να ευστοχεί από την άσπρη βούλα στο 87’! Η ομάδα του Πειραιά χρειαζόταν μόνο τη νίκη για να εξασφαλίσει τη τρίτη θέση στον όμιλο και ταυτόχρονα το εισιτήριο για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, και το πέτυχε!

Οι ποδοσφαιριστές του Μάρτινς έχασαν σωρεία ευκαιριών αφού καταγράφηκαν πάνω από 20 (!), ενώ η ομάδα της Σερβίας έχασαν μια και μοναδική ευκαιρία στο 44’ όταν ο Τομανέ ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Σα. Μάλιστα, ο Ερυθρός Αστέρα είχε μεγάλο πρωταγωνιστική τον τερματοφύλακα του, Μπόριαν, ο οποίος έπιασε τα… άπιαστα και κράτησε ζωντανή την ομάδα του μέχρι το 87.

Το ματς

Πήρε… μπρος, αλλά με μικρή καθυστέρηση. Ο Ολυμπιακός ήθελε να μπει πολύ δυνατά, αλλά ο Ερυθρός Αστέρας έκανε καλύτερη εκκίνηση. Αφού «κράτησε» τους Πειραιώτες, κατάφερε να φτιάξει την πρώτη καλή στιγμή, με το άστοχο Βουκάνοβιτς (5’) σχεδόν από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά και έχοντας σώματα μπροστά του. Αυτή η φάση ήχησε σαν «καμπανάκι» για την ομάδα του Μαρτίνς, που ανέβασε στροφές και έπιασε καλό ρυθμό για περίπου δέκα λεπτά. Καταφέρνοντας να φτιάξει μια καλή φάση με τον Μασούρα (6’), που από θέση βολής αστόχησε, λόγω και της ισορροπίας του σώματός του που δεν τον βοήθησε.

Στη συνέχεια ο Ερυθρός Αστέρας κατάφερε να φέρει το παιχνίδι πιο κοντά στα δικά του μέτρα (σύμφωνα με τα δικά του «θέλω»), να παγώσει τον ρυθμό, επιδιώκοντας να κάνει τη ζημιά μέσω των αντεπιθέσεων. Κάπως έτσι άλλωστε, άγγιξε το 0-1 λίγο πριν την ανάπαυλα και στα μέσα του ημιχρόνου καρδιοχτύπησε ο Σα και η άμυνά του με το σουτ του Μάριν (27’). Οι Πειραιώτες παράλληλα είχε καλά διαστήματα, έφτιαξε φάσεις (όχι πολλές, αλλά καλές) και θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ αν ήταν καλύτερος ο Ελ Αραμπί στο πρώτο μέρος. Είτε στο 23’, όταν δεν κατάφερε να εκτελέσει με τη μια, αλλά και φυσικά στην άστοχη κεφαλιά (34’) από το… κουτί. Σε μια φάση που και θα μπορούσε και θα έπρεπε να είχε κάνει το 1-0. Πέραν του φαλτσαριστού σουτ που είχε στο 26’ ο Καμαρά, στέλνοντας την μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπόριαν. Οι υπόλοιπες προσπάθειες του νεαρού χαφ, που ήταν και πολλές, πέρασαν… απαρατήρητες.

Όχι μόνο, λοιπόν, δεν μπόρεσε να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια ο Ολυμπιακός, αλλά από τύχη δεν πήγε και με το 0-1 στην πλάτη. Διότι, μετά από εξαιρετική αντεπίθεση των Σέρβων ο Μάριν ανατράπηκε από τον Γκιγέρμε μέσα στην περιοχή, αλλά ο Γκόμπελιτς έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο του Σα. Το παιχνίδι έπιασε τρελό ρυθμό λίγο πριν το ημίχρονο και ο Γερμανός άσος δημιούργησε και δεύτερο σημαντικό ρήγμα (από τα δεξιά αυτήν τη φορά) μέσα σε μικρό διάστημα, αλλά αυτήν τη φορά ο Γκιγέρμε λειτούργησε θετικά και έδιωξε την ύστατη στιγμή, ενώ μια αντεπίθεση του Ολυμπιακού κόπηκε από τον Αστέρα.

Καλύτερο (σε σχέση με το πρώτο) ξεκίνημα έκανε στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός, γνωρίζοντας αυτήν την φορά ότι πλέον έχει αρκετά λιγότερο χρόνο. Ο Γκιγέρμε έδωσε ώθηση μεν, αλλά έκανε άστοχο σουτ δε με το «καλημέρα». Οι Πειραιωτες άρχισαν να πιάνουν ρυθμό, να είναι πιο επιθετικοί και ο Αστέρας πήγε ακόμα πιο σφιχτά, αφού ο Μιλόγεβιτς έβαλε τον Φαν Λα Πάρα αντί του Τομανέ στο 58ο λεπτό. Την ίδια ώρα ο Μαρτίνς πέρασε και τον Γκερέρο στο παιχνίδι. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» του Πειραιά βρήκαν λίγο μετά την καλύτερή τους -έως τότε- φάση, με τον Ελ Αραμπί στο 59’ να στέλνει την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Μπόριαν. Ξεκάθαρη φάση είχε ο Ποντένσε, που στο 70’ ως… συνήθως δεν έβαλε το εύκολο, διότι δεν βρήκε εστία, με τον Μπόριαν να είναι ουσιαστικά εξουδετερωμένος.

Παράλληλα, ο Ερυθρός Αστέρας… παραμόνευε για να κάνει τη ζημιά σε κάποια αντεπίθεσή, εκμεταλλευόμενες κάποιο λάθος από τους γηπεδούχους, με τον Μεριά να παρουσιάζεται ασταθής για άλλη μια φορά. Όσο κυλούσε το παιχνίδι, ο Αστέρας έπαιξε ακόμη περισσότερο με τον χρόνο, βάζοντας σε πιο δύσκολη θέση τον Ολυμπιακό, που είχε να αντιμετωπίσει και το άγχος που λογικά είχε. Αυτό φάνηκε ειδικά στην… τελική ευθεία με τον Ολυμπιακό να παρουσιάζεται. βραχυκυκλωμένος μεσοεπιθετικά και δίχως εμπνεύσεις που θα έκαναν τη διαφορά.

Μια στιγμή ήταν, ωστόσο, υπεραρκετή για να αλλάξουν όλα. Ο Ζάντερ μπήκε στο 82’ και στο 86’ έκανε κουτό πέναλτι, βρίσκοντας την μπάλα με το χέρι. Ο Ελ Αραμπί έδειξε ψύχραιμος από την άσπρη βούλα και έστειλε τον Μπόριαν στην αντίθετη πλευρά και τον Ολυμπιακό στους «32» του Europa League. Στα… χασομέρια οι Γκερέρο και Ποντένσε σπατάλησαν καλές ευκαιρίες για να κλειδώσει η νίκη, που, πάντως, δεν χάθηκε, αφού ο… αποκαμωμένος Αστέρας δεν βρήκε το κουράγιο να απειλήσει.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Μεριά, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκα, Γκιγέρμε, Καμαρά (61′ Γκερέρο), Μπουχαλάκη, Ποντένσε, Μασούρα (71′ Λοβέρα), Ελ Αραμπί.

Ερυθρός Αστέρα (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπόριαν, Ντέγκενεκ, Μιλούνοβιτς, Γκόμπελιτς, Ρόντιτς (82′ Ζάντερ), Πέτροβιτς, Ίβανιτς, Βουκάνοβιτς, Γκαρσία, Μάριν, Τομανέ (58′ Φαν Λα Πάρα).

Σκόρερ: 87′ Ελ Αραμπί (πέναλτι)

Κίτρινες: Καμαρά, Γκιγέρμε, Ποντένσε, Γκερέρο / Ρόντιτς, Ντέγκενεκ, Μπόριαν

Αποβολές:

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ