aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

«Μπαμ» με Μποκανί ο Ολυμπιακός!

Παίκτης του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρείται ήδη ο Ντιεμερσί Μποκανί! Oι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν δώσει τα χέρια με τον 31χρονο στράικερ και ουσιαστικά απομένουν τα τυπικά για να ντυθεί και επίσημα στα ερυθρόλευκα.

Ο διεθνής άσος από το Ζαΐρ αναμένεται την Δευτέρα στην χώρα μας, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, αποτελώντας το… βαρύ πυροβολικό για τη νέα σεζόν. Πρόκειται για μία επιλογή του Μπέσνικ Χάσι, αφού ο Κοσοβάρος προπονητής έχει συνυπάρξει με τον Μποκανί στην Άντερλεχτ και γνωρίζει από πρώτο χέρι τις δυνατότητες του πολύπειρου επιθετικού.

Η περσινή χρονιά δεν «βγήκε» στον Αφρικανό άσο. Φόρεσε την φανέλα της Χαλ, αλλά περιορίστηκε σε 12 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ (8 βασικός, 4 ως αλλαγή), δίχως να βρει δίχτυα, λόγω ενός μικροτραυματισμού και της παρουσίας του στο Κόπα Άφρικα. Τα δικαιώματά του ανήκουν στη Ντιναμό Κιέβου κι ενώ πρόπερσι είχε εξίσου παραχωρηθεί δανεικός στη Νόριτς, με την οποία τα πράγματα είχαν κυλήσει πολύ καλύτερα, πάλι στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Τη σεζόν 2015-2016, λοιπόν, ο –όπως όλα δείχνουν- νέος παίκτης του Ολυμπιακού είχε 29 εμφανίσεις (15 βασικός) και 7 γκολ.

Ο Μποκανί «έφτιαξε» το όνομά του στην Σταντάρ Λιέγης, την τριετία 2007-2010 όπου σε 87 συμμετοχές σημείωσε 39 γκολ. Το καλοκαίρι του 2010 πήρε μεταγραφή στην Μονακό, όμως δεν «κόλλησε» και μετά από έναν μίνι δανεισμό στη Βόλφσμπουργκ, μετακόμισε στην Άντερλεχτ το επόμενο καλοκαίρι. Εκεί, για δύο χρόνια, έκανε «παπάδες» με 34 γκολ σε 53 ματς, επιδόσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να… χτυπήσει την πόρτα της Ντιναμό Κιέβου, που… έστρωσε αρκετά χρήματα στα πόδια του. Το 2013-2014 είχε 13 γκολ στο ουκρανικό πρωτάθλημα, όμως η επόμενη σεζόν ήταν «μαρτύριο», μην μπορώντας να προσαρμοστεί και στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν σε αυτές τις χώρες. Εξ ου και ακολούθησαν οι δανεισμοί επί αγγλικού εδάφους που σας αναλύσαμε παραπάνω.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ