aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αστέρας Τρίπολης – Άρης 0-2: Επίδειξη δύναμης!

O Άρης κυριάρχησε και στην Τρίπολη, δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο στον Αστέρα να πιστέψει σε κάτι διαφορετικό και με ακόμη ένα 2-0 πήρε πανηγυρική πρόκριση στους 8 του Κυπέλλου Ελλάδος. Μάνος και Ματέο Γκαρσία τα γκολ της νίκης.

Ο Άρης κέρδισε για δεύτερη φορά και με το ίδιο σκορ (0-2) τον Αστέρα στην Τρίπολη και φυσικά προκρίθηκε με άνεση στις «8» καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Δημήτρης Μάνος σκόραρε για τους «κίτρινους», όπως και ο Ματέο Γκαρσία ο οποίος βρήκε το πρώτο του γκολ στη δεύτερη θητεία του στον Άρη!

Η ανωτερότητα του Άρη ήταν εμφανής από τα πρώτα λεπτά του αγώνα κι ας χρειάστηκε να φτάσει στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου και στο γκολ του Δημήτρη Μάνου για να αποκτήσει προβάδισμα στο σκορ και φυσικά να κλειδώσει την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν κακός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, γενικώς δεν εμφανίστηκε απειλητικός και δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει το παραμικρό στο παιχνίδι.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΠΙ ΑΛΛΑΓΩΝ

Οι δύο προπονητές ανακάτεψαν την τράπουλα καθώς ο μεν Μίλαν Ράσταβατς προχώρησε σε επτά αλλαγές στην 11αδα και παρέταξε άκρως επιθετικό σχήμα με την επιστροφή του Χερόνιμο Μπαράλες στην κορυφή της επίθεσης και την ταυτόχρονη παρουσία των Αλί Μπαμπά, Ριέρα και Κρέσπι στη γραμμή κρούσης. Ο Σέρβος τεχνικός άλλαξε πολλά και στην αμυντική γραμμή με τη χρησιμοποίηση των Πασαλίδη, Τασουλή αλλά και του Παπαδόπουλου κάτω από τα δοκάρια.

Ο Άκης Μάντζιος έκανε πέντε αλλαγές με την επιστροφή του Χουλιάν Κουέστα κάτω από την εστία έπειτα από διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών αλλά και τον Μπρούνο Γκάμα ο οποίος έμεινε εκτός 11αδα για πρώτη φορά φέτος. Η επιστροφή των Σούντγκρεν, Δεληζήση στην αμυντική γραμμή δεν προκάλεσε έκπληξη, ούτε αυτή του Χαβιέρ Ματίγια στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Η εικόνα του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο μάλλον καλλιέργησε αμφιβολία για το ποια ομάδα είχε μεγαλύτερη ανάγκη το γκολ καθώς ο Αστέρας Τρίπολης λειτούργησε με ανασφάλεια και η απόδοσή του εξέπεμπε φόβο, ενώ ο Άρης είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και φάσεις για να το «τελειώσει». Και δεν ήταν τόσο το τέρμα του Φακούντο Μπερτόγλιο στο 6ο λεπτό όπου ακυρώθηκε καθώς υπήρξε παρέμβαση στη φάση από τον εκτεθειμένο Δημήτρη Μάνο, όσο η φάση του 18ου λεπτού όπου ο Παπαδόπουλος απέκρουσε σωτήρια στο σουτ του Μπερτόγλιο ή ακόμη αυτό του Σάκιτς στο 29’, ενώ στο 31’ ο Σάσα είχε κάκιστη εκτέλεση. Ο Αστέρας έκανε αισθητή την παρουσία του μόνο στο 42’ έπειτα από μια κεφαλιά του Σουάρεθ από εκτέλεση κόρνερ.

Η ΕΞΙΛΕΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ

Αυτή έγινε στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου. Έως την καταπληκτική εκτέλεση σουτ (μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Σούντγκρεν), ο Έλληνας επιθετικός μέτρησε ένα σωρό αρτσούμπαλα κοντρόλ, σε άλλες περιπτώσεις δεν κινήθηκε σωστά δίχως την μπάλα αλλά στο 45’ «έσκαψε» την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα «κλειδώνοντας» ουσιαστικά την πρόκριση της ομάδας του μ’ αυτό το 0-1 και λόγω του σκορ (2-0) του πρώτου αγώνα.

ΤΟ «ΤΕΤΑΡΤΟ» ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ

Από την παθητικότητα του πρώτου ημιχρόνου και την έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των παικτών, ο Αστέρας Τρίπολης εμφανίστηκε διαφορετικός στα πρώτα 15 λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου. Γιατί προσπάθησε να πιέσει τον Άρη, είχε τη στιγμή του (54’) μ’ ένα σουτ του Χερόνιμο Μπαράλες και γενικώς ήταν πιο απειλητικός σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Βέβαια και ο Άρης θα μπορούσε να είχε σκοράρει για δεύτερη φορά αλλά ο Σίλβα (στο 57’) δεν μετουσίωσε μια προσπάθειά του σημαδεύοντας τις διαφημιστικές πινακίδες.

Ο ΜΑΤΕΟ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΡΟΔΙ

Αυτό που απελπισμένα έψαχνε ο Ματέο Γκαρσία από τις αρχές του περασμένου Οκτώβρη, το βρήκε στο 69ο λεπτό καθώς σημείωσε το πρώτο γκολ του (0-2) στη δεύτερη θητεία του στον Άρη. Σε μια φάση η οποία άρχισε από τον Μπακούτση και κατέληξε στην ασίστ του Δημήτρη Μάνου στον Αργεντίνο επιθετικό και στην εκτέλεση του τελευταίου. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε ακόμη μεγαλύτερο rotation καθώς απέσυρε και τους Ροζ, Ματίγια, Μάνο.

Το τελευταίο 20πτο απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, ο Μίλαν Ράσταβατς ολοκλήρωσε τις δικές του κινήσεις από τον πάγκο μέσα στις οποίες ήταν και η αντικατάσταση του Χερόνιμο Μπαράλες. Δεν σημειώθηκε κάτι ιδιαίτερο στις μπροστά στις δύο εστίες καθώς με εξαίρεση μια κεφαλιά του Πασαλίδη, υπήρξαν πολλές ημιτελείς προσπάθειες.

MVP: Ο Ντάνιελ Σούντγκρεν έκανε εξαιρετικό παιχνίδι ανασταλτικά, έδωσε και την ασίστ στον Δημήτρη Μάνο στη φάση του πρώτου γκολ.

Στο ύψος του: Μπορεί για 44 λεπτά να ήταν κακός, αλλά η ιστορία έγραψε ότι ο Μάνος έβαλε ένα γκολ κι έδωσε την ασίστ στο τέρμα του Ματέο Γκαρσία.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Γενικώς ο Αστέρας Τρίπολης δεν ήταν στο γήπεδο στο μεγαλύτερο διάστημα, ειδικά όμως από την επιθετική γραμμή των Μπαράλες, Ριέρα, Κρέσπι, Αλί Μπαμπά δεν πήρε τίποτε.

Η «γκάφα»: Η πάσα του Ματέο Γκαρσία στον Μπαράλες (εντός της περιοχής) στο 54’ ασχέτως του ότι δεν είχε βαρύ τίμημα για την ομάδα του.

Το «στραγάλι»: Ο Σιδηρόπουλος έκανε οικονομία στις κάρτες. Τα εύσημα ανήκουν στους βοηθούς του γιατί σωστά δεν μέτρησε το γκολ του Μπερτόγλιο στο 6ο λεπτό, αλλά και θεωρήθηκε ως μη γενόμενη η φάση με το δοκάρι του Τασουλή στα μισά του δεύτερου μέρους καθώς ήταν εκτεθειμένος.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Με εξαίρεση το πρώτο τέταρτο στο δεύτερο μέρος, ο Άρης είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και μετά το γκολ του Δημήτρη Μάνου έπαιξε και με άνεση καθώς εκεί απλοποιήθηκαν τα πράγματα σε ότι αφορά την πρόκριση.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Τασουλής, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Σουάρεθ ( 57’ Χριστόπουλος), Βαλιέντε (70’ Ιγκλέσιας), Μπελόκ, Ριέρα (70’ Λουίς Φερνάντες), Αλί Μπαμπά, Κρέσπι (57’ Λέο) και Μπαράλες(80’ Σίτο).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ροζ (69’ Μπαγκαλιάνης), Δεληζήσης, Σάκιτς, Ματίγια (71’ Γκάνεα), Λούκας Σάσα (57’ Μπακούτσης), Μπερτόγλιο (57’ Τζέγκο), Σίλβα, Ματέο Γκαρσία και Μάνος (69’ Κάτσε).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ