aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΑστέρας at the buzzer, «τέζαρε» τον Παναιτωλικό!

Αστέρας at the buzzer, «τέζαρε» τον Παναιτωλικό!

«Τέζαρε» τον Παναιτωλικό ο Αστέρας Τρίπολης! Ο Ντέλετιτς σκόραρε στο ντεμπούτο του και οι Αρκάδες λύγισαν στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων τους Αγρινιώτες, επικρατώντας με 2-1. Δραματικά παιχνίδι, με τον Παναιτωλικό να έχει δύο δοκάρια στο τελευταίο δεκάλεπτο και να πληρώνει την αστοχία του.

Μετά από ένα στείρο πρώτο μέρος, πάντως, οι δύο ομάδες μπήκαν με σκοπό να προσφέρουν θέαμα και να παίξουν ποδόσφαιρο. Ο Μπαράλες στο 51΄με πέναλτι άνοιξε το σκορ, για να ισοφαρίσει ο Παναιτωλικός με αυτογκόλ του Σουάρεθ. Ωστόσο, ο Ντέλετιτς στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων… έγιρε την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων και άφησε με άδεια χέρια τους φιλοξενούμενους.

Στους 25 βαθμούς ανέβηκε ο Αστέρας Τρίπολης και… βλέπει πλέι οφ, αφού τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε βρίσκεται στο -3 από τον έκτο ΟΦΗ. Παραμένει προτελευταίος και με 13 βαθμούς ο Παναιτωλικός.

Φάση από νωρίς για τον Παναιτωλικό, αφού μόλις στο 3ο λεπτό ο Ρόσα απείλησε μέσα από την περιοχή αλλά το σουτ του κόντραρε στα σώματα. Έξι λεπτά μετά, ο Μπαράλες απάντησε στις φάσεις αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγο άουτ. Το ματς ήταν ισορροπημένο, είχε καλό ρυθμό αλλά λιγοστές φάσεις και με τη συμπλήρωση 20 λεπτών οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Πασαλίδη, αλλά ο Ευαγγέλου που είδε την φάση στο VAR αποφάσισε πως δεν υπάρχει παράβαση.

Στο 29ο λεπτό οι Αγρινιώτες άγγιξαν το γκολ αλλά το πλασέ του Ντάουντα μέσα από την περιοχή, πέρασε… σύριζα από το αριστερό δοκάρι και δύο λεπτά μετά ο Μπαράλες δεν κατάφερε να βρει την μπάλα από το ύψος της μικρής περιοχής, χάνοντας την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στους γηπεδούχους. Το πρώτο μέρος έληξε με ακόμη μία φάση για τον Αστέρα, όταν ο Κρέσπι προσπάθησε να σκοράρει με κεφαλιά αλλά Φερνάντες και οριζόντιο δοκάρι δεν του επέτρεψαν να κουνήσει… πλεκτό.

Ότι δεν είδαμε, πάντως, στο πρώτο ημίχρονο, είδαμε στο δεύτερο αφού οι δύο ομάδες μας επεφύλασαν σκορ και θέαμα. Ο Ευαγγέλου στο 50ο λεπτό έδωσε αυστηρό πέναλτι υπέρ του Αστέρα σε χέρι του Ταχάρ, το οποίο βρισκόταν κοντά στο σώμα του, με τον Μπαράλες να ανοίγει το σκορ από την άσπρη βούλα. Ωστόσο, η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε άμεσα, αφού με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού έφτασαν στην ισοφάριση με αυτογκόλ του Σουάρεθ!

Το ματς όμως δεν έσβησε εκεί. Ο Αστέρας πήρε την κατοχή, πίεσε και έφτιαχνε τη μία φάση μετά την άλλη με τον Φερνάντες να κρατάει όποτε χρειάζεται ανέπαφη την εστία του. Την ίδια ώρα, ο Παναιτωλικός έψαχνε το γκολ στην κόντρα-επίθεση και λίγο έλειψε να παγώσει το «Θ. Κολοκοτρώνης» στο 81’ αλλά ο Ντάουντα είδε το αριστερό δοκάρι να του στερεί το γκολ, έχοντας περάσει πρώτα και τον Παπαδόπουλο. Δεκά λεπτά μετά δε, οι Αγρινιώτες είχαν και δεύτερο δοκάρι με τον Μπαράλες να κάνει γυριστή κεφαλιά προσπαθώντας να διώξει αλλά για καλή του τύχη, η μπάλα βρήκε… σίδερο! Το παιχνίδι έδειχνε πως θα τελειώσει ισόπαλο και οι δύο ομάδες θα πάρουν από έναν βαθμό, όμως ο Ντέλετιτς με άπιαστη κεφαλιά, έγιρε την πλάστιγγα υπέρ του Αστέρα Τρίπολης στο ντεμπούτο του!

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Σουάρεθ, Πασαλίδης, Τασουλής, Ιγκλέσιας, Μουνάφο (91? Χαουρέγκι), Ριέρα (43? λ.τρ. Ντέλετιτς), Κρέσπι (75? Μπόρχα Φερνάντεθ), Μαρκ Φερνάντεθ, Μπαράλες.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Φερνάντες, Τζανακάκης, Μαρσιάλ, Σίεστεντ, Κέβιν, Ταχάρ (63? Τσιγγάρας), Ντάλσιο, Ρόσα, Ντίας (80? Λιάβας), Άλβαρες (73? Μουνιέ), Ντάουντα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ