aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΑσταμάτητος Απόλλων, «έπνιξε» τον ΠΑΣ στη… λίμνη των Ιωαννίνων

Ασταμάτητος Απόλλων, «έπνιξε» τον ΠΑΣ στη… λίμνη των Ιωαννίνων

Έχοντας ουσία στο παιχνίδι του, ο Απόλλων Σμύρνης ανέτρεψε το εις βάρος του 1-0 στα Γιάννινα κι έφτασε στο 3ο συνεχόμενο διπλό του (1-3), σε ένα ματς που διεξήχθη υπό βροχή και σε αγωνιστικό χώρο που θύμιζε… λίμνη.

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» προηγήθηκε στο 7’ με αυτογκόλ του Λισγάρα και κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο μέρος, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι το γύρισαν (43′ πέναλτι Φατιόν, 72′ Ιωαννίδης, 83′ Τσιλούλης), εκμεταλλευόμενοι τις τραγικές αδράνειες των αντιπάλων.

Το ματς
Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε με… άγριες διαθέσεις στο παιχνίδι, με τον τεχνικό Γιαννίκη να επιλέγει φουλ επιθετικό σχήμα. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη ευκαιρία τους στο 6’, με τον Ελευθεριάδη να απειλεί με σουτ έξω από την περιοχή τον Βέρχουλστ, που έδιωξε σε κόρνερ.

Στην αμέσως επόμενη φάση (7’), ο «Άγιαξ της Ηπείρου» ευτύχησε να προηγηθεί, με τον Κρίζμαν να γυρίζει με κεφαλιά στη μικρή περιοχή, εκεί όπου ο Λισγάρας έστειλε άθελά του την μπάλα με προβολή στα δίχτυα της ομάδας του.

Οι παίκτες του ΠΑΣ συνέχισαν να πιέζουν και να δημιουργούν κινδύνους μπροστά από την εστία του Βέρχουλστ. Στο 23’, ο Βέλγος τερματοφύλακας του Απόλλωνα μπλόκαρε το σουτ του Παμλίδη από το ύψος της περιοχής, ενώ 4 λεπτά αργότερα ο Ελευθεριάδης γύρισε στη μικρή περιοχή, ωστόσο δεν βρέθηκε κάποιος συμπαίκτης του για να σπρώξει την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία των φιλοξενούμενων.

Στο 35’, ο Κρίζμαν «άδειασε» την αντίπαλη άμυνα και σκόραρε, όμως το τέρμα του ακυρώθηκε μετά από χρήση του VAR, καθώς είχε κάνει επιθετικό φάουλ στην αρχή της φάσης στον Χουχούμη. Ο Κροάτης επιθετικός των γηπεδούχων έφτασε κοντά στο 2-0 στο 40’, αλλά νικήθηκε από τον Βέρχουλστ.

Κι ενώ το ματς εξελισσόταν σε επιθετικό… μονόλογο των γηπεδούχων, ήρθε μια στιγμή που άλλαξε το ρου του αγώνα: μετά από κόντρα, ο Ιωαννίδης «τσίμπησε» την μπάλα και ανατράπηκε από τον Παντελάκη στην περιοχή, με τον διαιτητή Κουμπαράκη να καταλογίζει άμεσα πέναλτι.

Την «εσχάτη των ποινών» εκτέλεσε εύστοχα ο Φατιόν, που ισοφάρισε σε 1-1 στο 43’. Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στο φινάλε του πρώτου μέρους, με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες (1-1).

Το δεύτερο ημίχρονο είχε εντελώς διαφορετική εικόνα, με την «ελαφρά ταξιαρχία» να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή της. Στο 48’ και στο 53’, ο Κολ «τέσταρε» σε δύο περιπτώσεις τον Χουτεσιώτη κι ενώ δυνάμωσε η ένταση της βροχής, που έκανε δύσκολη τη ζωή των ποδοσφαιριστών, αφού ο αγωνιστικός χώρος μετατράπηκε σε… πισίνα.

Στο 72’, ο Σλίβκα έκανε την μπαλιά, με τον Χουτεσιώτη να πραγματοποιεί τραγική έξοδο και να «χαρίζει» το 1-2 στον Ιωαννίδη, που κέρδισε την κόντρα και πλάσαρε σε κενή εστία.

Οι παίκτες του Παράσχου έδειχναν να πατούν καλύτερα στο βροχερό τερέν και στο 83’ σφράγισαν την επικράτησή τους, με τον Τσιλούλη να βγαίνει στην πλάτη αντίπαλης άμυνας και να πλασάρει σωστά τον αντίπαλο γκολκίπερ για το τελικό 1-3.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιαννίκης): Χουτεσιώτης – Οικονομόπουλος (79’ Λιάσος), Παντελάκης, Εραμούσπε, Πίρσμαν (88’ Δούμτσης) – Ελευθεριάδης, Ντομίνγκεθ, Κάργας, Παμλίδης – Κρίζμαν, Λεό (46’ Καρτάλης)

Απόλλων Σμύρνης (Παράσχος): Βέρχουλστ – Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Χουχούμης (46’ Μπρούσιτς) – Κολ (90’ Λαγός), Φατιόν – Μπεντινέλι (70’ Τσιλούλης), Μαρκ Φερνάντεθ (77’ Βιτλής), Σλίβκα – Ιωαννίδης (77’ Ντάουντα)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ