aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Άρης είσαι και… θέλεις δουλειά!

Με βαριά ήττα, που προσφέρει αρκετή… τροφή για σκέψη και προβληματισμό, «μπήκε» ο Άρης στα φιλικά προετοιμασίας του στην Ολλανδία. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη ηττήθηκε με σκορ 5-1 από τη Φορτούνα Σιτάρντ, στο παιχνίδι που διεξήχθη στο BSV Limburgia Complex. Οι «κίτρινοι» είχαν διάθεση στον τομέα της ανάπτυξης, ωστόσο, υπήρχαν μεγάλα κενά και αργές αντιδράσεις στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, όπως φαίνεται και από τα πέντε γκολ.

Μάλιστα, τα τρία εξ αυτών μπήκαν σε διάστημα πέντε(!) λεπτών και συγκεκριμένα από το 16’ ως το 20’, ενώ τα άλλα δύο στο 81’ και στο 87’, απόρροια και της κούρασης, που έκανε εμφανή τα σημάδια της. Το μοναδικό τέρμα των «κίτρινων» πέτυχε ο Ντιγκινί στο 35’.

Ο Σάββας Παντελίδης χρησιμοποίησε ουσιαστικά δύο διαφορετικές ενδεκάδες (στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν εννιά διαφορετικοί παίκτες), θέλοντας να δει την αγωνιστική ετοιμότητα όλων διαθέσιμων ποδοσφαιριστών σε αυτό το διάστημα της προετοιμασίας και σίγουρα είχε την ευκαιρία να βγάλει αρκετά συμπεράσματα ενόψει της συνέχειας. Δεν αγωνίστηκαν ο Φαμπιάν Έμαν και ο Χαμζά Γιουνές, που ένιωσε σφίξιμο και αποφασίστηκε να προφυλαχθεί. Το δεύτερο φιλικό είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο (6/7) με αντίπαλο τη βελγική Γάνδη.

Το ματς:

Η Φορτούνα μπήκε πιο επιθετικά και μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο, κατάφερε να σκοράρει τρεις φορές σε διάστημα πέντε(!) λεπτών. Στο 16’, μετά από καθυστερημένη αντίδραση της άμυνας του Άρη, ο Μπεντέκε έκανε το 1-0. Ακολούθησε η πρώτη τελική των «κίτρινων» στο 17’ με τον Λάρσον και δύο λεπτά αργότερα, μετά από νέα ολιγωρία, ο Ρόουζ ανέτρεψε τον Λάουρσεν και ο Ντίμερς από το σημείο του πέναλτι, έκανε το 2-0. Στο 20’ το… κακό τρίτωσε, αφού η άμυνα της ελληνικής ομάδας υπέπεσε σε νέο λάθος και ο Μπεντέκε πέτυχε το τρίτο για την ολλανδική ομάδα. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη «πλήρωσε» τις αργές αντιδράσεις στην άμυνα, απόρροια της προετοιμασίας, αλλά τρία γκολ μέσα σε πέντε λεπτά, είναι κάτι που αν μη τι άλλο προκαλεί προβληματισμό.

Ο Έλληνας τεχνικός προχώρησε σε εσωτερικές αλλαγές σε μια προσπάθεια να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και σε μεγάλο βαθμό το κατάφερε. Αφενός, οι «κίτρινοι» δεν δέχθηκαν φάσεις μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, αφετέρου κατάφεραν να μειώσουν. Στο 36’, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μαρτίνες, ο Ντιγκινί με σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα, κάνοντας το 3-1. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η ελληνική ομάδα ανέβασε ρυθμό και απείλησε εκ νέου την αντίπαλη εστία, ωστόσο, το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης παρατάχθηκε με εννιά αλλαγές στην ενδεκάδα και στα πρώτα λεπτά ήταν αρκετά επιθετικός. Στο 52’ είχε μια καλή στιγμή με τον Κόρχουτ, που δέχθηκε την πάσα του Ιντέγε, αλλά σούταρε άουτ. Εννιά λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Ιντέγε να απειλήσει με κεφαλιά, με τον τερματοφύλακα της Φορτούνα, όμως, να μπλοκάρει τη μπάλα. Στο 72’, η ολλανδική ομάδα είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στην επανάληψη με τον Αμιό να πιάνει την κεφαλιά και τον Κουέστα να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Όμως, στο 81’ οι τυπικά γηπεδούχοι έφτασαν τελικά στην επίτευξη του τέταρτου τέρματος με τον Ούγκουρ, ο οποίος πήρε το… ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Κουέστα σε σουτ του Ζέκα. Έξι λεπτά αργότερα, οι «κίτρινοι» δέχθηκαν και πέμπτο τέρμα, αυτή τη φορά από τον Ζέκα, που πλάσαρε σωστά από κοντινή απόσταση. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι και έτσι το 5-1 υπέρ της Φορτούνα Σιτάρντ ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Η 11αδα του Άρη: Κουέστα, Μπαγκαλιάνης, Τσαγκαλίδης, Βέλεθ, Ροζ, Μπάσα, Ντουάρτε, Τζανακάκης, Λάρσον, Μαρτίνες, Ντιγκινί.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν: Κουέστα, Τσαγκαλίδης, Τζανακάκης,Κωνσταντινίδης, Κόρχουτ, Ματίγια, Μπακούτσης, Σόουζα, Δεληζήσης, Τόνσο, Ιντέγε.

Η 11αδα της Φορτούνα: Γιουγκ, Αμιό, Ραϊτάνεν, Σμέτς, Ντίμερς, Μπεντέκε, Σις, Έσερς, Πίντο, Ιωαννίδης, Λάουρσεν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ