aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΑποσύρθηκε ο Τουρέ με αιχμές Σέλουκ για Ολυμπιακό

Αποσύρθηκε ο Τουρέ με αιχμές Σέλουκ για Ολυμπιακό

Τέλος στη σπουδαία καριέρα του αποφάσισε να βάλει ο Γιάγια Τουρέ, όπως έκανε γνωστό ο ατζέντης του, Ντμίτρι Σέλουκ, αφήνοντας όμως αιχμές κατά του Ολυμπιακού.

«Ο Γιάγια αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του, σαν πρωταθλητής. Το τελευταίο του ματς ήταν στο πρωτάθλημα με τη Μάντσεστερ Σίτι. Αυτό ήταν το πραγματικό φινάλε, όχι μόνο με τη συγκεκριμένη ομάδα, αλλά και στην καριέρα του», δήλωσε ο γνωστός ατζέντης, αλλά δεν έμεινε εκεί.

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν υπολογίζει το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό ως τελευταίο σταθμό του πελάτη του, απάντησε: «Όταν πήγε στον Ολυμπιακό, είχαμε συμφωνήσει πως θα είναι βοηθός προπονητή, που όμως θα αγωνίζεται ακόμη και ταυτόχρονα θα μελετά για να πάρει δίπλωμα προπονητή. Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, όπου ο Γιάγια άρχισε την καριέρα του, υποσχέθηκε πως θα του δώσει αυτή την ευκαιρία. Όταν όμως ο Γιάγια πήγε εκεί, δυστυχώς πολλοί στην ομάδα δεν αποδέχτηκαν την ιδέα του και κανένας δεν ήθελε να μοιραστεί τις αρμοδιότητές του. Ο Γιάγια αποφάσισε να λυθεί το συμβόλαιό του, αν και θα μπορούσε να μείνει στην ομάδα και να συνεχίσει να πληρώνεται. Όμως έχει μια σπουδαία καριέρα και δεν είναι ζητιάνος, που θα κάνει τα πάντα για τα λεφτά».

Μάλιστα, αποκάλυψε πως ο Τουρέ θα ακολουθήσει πλέον καριέρα προπονητή, καθώς έχει ήδη πάρει το πρώτο του δίπλωμα.

Ο Τουρέ, που σε τρεις μέρες κλείνει τα 36, αγωνίστηκε σε Μπέβερεν, Μέταλουργκ, Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι, ενώ είχε 101 συμμετοχές και 19 γκολ με την Ακτή Ελεφαντοστού κατακτώντας το Κύπελλο Εθνών Αφρικής το 2015. Με τους «ερυθρόλευκους» έκανε το νταμπλ στην Ελλάδα το 2006, ενώ με την Μπαρτσελόνα κατέκτησε το Champions League το 2009 και δύο πρωταθλήματα και με τη Σίτι τρία πρωταθλήματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ