aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Απο(Καμπαλα)ποίηση!

Το άνευ προηγουμένου «extreme makeover» στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, που ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο, με το πρώτο μεγάλο «ξήλωμα» (8 αποχωρήσεις, 9 μεταγραφές) και συνεχίζεται το εφετινό καλοκαίρι, όπου επίκεινται αντίστοιχες σαρωτικές αλλαγές και προσθαφαιρέσεις στο δυναμικό, αποτυπώνεται με εντυπωσιακούς αριθμούς επί χάρτου.

Μια απλή σύγκριση του «πράσινου» γκρουπ που αναχώρησε πέρσι τέτοιον καιρό για προετοιμασία στο Οστερμπέεκ με την αντίστοιχη εφετινή ομάδα που (χωρίς να έχει ολοκληρώσει τις κινήσεις της) φεύγει την Τετάρτη για το Τένχελεν της Ολλανδίας φανερώνει πως στο ρόστερ του «τριφυλλιού» (κι ενώ υπάρχουν ακόμη ανοικτά μέτωπα) έχει επέλθει μια ριζική ανανέωση που αγγίζει τα 2/3 (67%!).

Ορισμένοι «μετέφρασαν» την εν λόγω στρατηγική/πολιτική της διοίκησης του «τριφυλλιού» -σε συνεργασία πάντα με τον Στραματσόνι- ως μια προσπάθεια «απο(καμπαλ)οποίησης» (όσο αδόκιμη κι αν ακούγεται η λέξη). Ως ξήλωμα δηλαδή ενός μεγάλου μέρους της ομάδας, που «στιγματίστηκε» τον περασμένο Αύγουστο με το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό κάζο της ιστορίας του Παναθηναϊκού.

Η άλλη «μετάφραση» έχει να κάνει με την προσπάθεια του «Στράμα» να κρατήσει όλα τα «υλικά» πάνω στα οποία θέλει να επενδύσει και να προσδώσει (πολύ) μεγαλύτερη ποιότητα στο «πράσινο» ρόστερ με τη δημιουργία μιας ομάδας που θα έχει (αποκλειστικά πλέον) τη δική του σφραγίδα.

Σε κάθε περίπτωση η ουσία είναι πως απ’ τα εισιτήρια τη πτήσης για το Ντίσελντορφ που θα δώσει το μεσημέρι της Τετάρτης στους παίκτες του Παναθηναϊκού λίγο πριν από την επιβίβαση ο (επιμελητής της ομάδας) Γρηγόρης Παπαβασιλείου, μόλις το 1/3 θα έχει πάνω τα ίδια ονόματα, με την αντίστοιχη περσινή διαδικασία και το ταξίδι ως τη χώρα της τουλίπας.

pao

Στις 3 Ιουλίου 2015 ο (τότε τεχνικός του Παναθηναϊκού) Γιάννης Αναστασίου πήρε μαζί του στο Οστερμπέεκ 26 παίκτες, οι 5 εκ των οποίων ήταν νέα αποκτήματα. Τους Στιλ, Κοτσόλη, Αναγνωστόπουλο (τερματοφύλακες), Βέμερ, Μπούρμπο, Μαρινάκη, Νάνο, Χουχούμη, Ταυλαρίδη, Κουτρουμπή, Τριανταφυλλόπουλο, Τελάντερ (αμυντικοί), Εσιέν, Ζέκα, Λαγό, Δώνη, Β. Αγγελόπουλο, Πράνιτς, Λουντ, Νίνη, Ατζαγκούν, Μπεργκ, Καρέλη, Καλτσά, Πέτριτς, Κλωναρίδη.

Στις προπονήσεις επί ολλανδικού εδάφους (όπου οι Εσιέν, Τελάντερ έκαναν μόνο ατομικό) προστέθηκε στις 7 Ιουλίου ο Σάντσεθ, ενώ στην πορεία του καλοκαιριού «μπήκαν» οι Ευαγγέλου (23/7), Γιαννακόπουλος (29/7) και Αμπεΐντ (21/8). Στην Αθήνα είχαν μείνει οι Μέντες, Τ. Σπυρόπουλος, Ρισβάνης, Ντίνας που δεν υπολογίζονταν και οι «μικροί» Σταματάκης, Ταμπάκης, Γκέκας, Τζανουλίνος, Νιούμαν, Γιώργος Αγγελόπουλος και Λάμπρου, που είτε παρέμειναν στην Κ20 είτε είχαν υποχρεώσεις με τις μικρές εθνικές.

pao 1

Πόσο και ποιοι είναι οι «survivors» του περσινού ρόστερ; Μόλις 10 παίκτες, επί της ουσίας όμως 9, ίσως και 8, αφού εκκρεμεί το πότε θα μπει στο πρόγραμμα κι ο Μπεργκ, μετά τον αποκλεισμό της εθνικής Σουηδίας. Και εξηγούμαστε: Απ’ το περσινό γκρουπ στην Ολλανδία θα ταξιδέψουν και φέτος οι Στιλ, Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Νάνο, Χουχούμης, Μαρινάκης, Ζέκα, Λουντ, Κλωναρίδης.

Εξ αυτών ο Μαρινάκης δύσκολα θα μείνει μετά το Τένχελεν (είναι δεδομένη η βούληση να αποκτηθεί δεξιός μπακ, με τον Κιβρακίδη σε πρώτο πλάνο), ενώ στον «αέρα» είναι κι ο «Κλώνα», αφενός διότι δεν έχει δεχθεί την πρόταση ανανέωσης που του έχει γίνει (αξιώνοντας πιο «ενεργό» ρόλο στην ομάδα) κι αφετέρου διότι επίκειται προσφορά από την Κίνα. Ο δε Μπεργκ έχει πάρει άδεια για να γεμίσει τις «μπαταρίες» του μετά το Euro και θα επιστρέψει στις 3 Ιουλίου, ωστόσο το αν θα ταξιδέψει για να ενταχθεί στο καμπ της ομάδας στο Τένχελεν (κάτι αρκετά πιθανό) θα αποφασιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Το εφετινό «ολλανδικό» τιμ συμπληρώνουν οι Οδ. Βλαχοδήμος, Μέστο, Μολέδο, Ζέκα, Βιγιαφάνιες, Π. Βλαχοδήμος, Αμπεΐντ, Μπουμάλ, Λέτο και οι μικροί Ευαγγέλου, Στάικος, Μίγγος (συν άλλους 2-3 παίκτες απ’ την Κ20). «Κόπηκαν» ο Τελάντερ που θα μείνει στην Αθήνα για να συνεχίσει θεραπείες μετά την επέμβαση στο πέλμα και οι Βέμερ, Δώνης, Ατζαγκούν, Ταυλαρίδης, Καλτσάς, Αναγνωστόπουλος, Γιαννακόπουλος που θα προπονούνται με το β’ γκρουπ από 4 Ιουλίου (όσοι δεν έχουν αποδεσμευτεί ή βρει ομάδες μέχρι τότε).

Από εκεί και πέρα, θεωρείται δεδομένο πως είτε πριν από την αναχώρηση είτε πλέον επί ολλανδικού εδάφους θα υπάρξουν «μεταγραφικές» αφίξεις: Ο Γουακάσο, ο Ιμπάρμπο και πιθανότατα κι ο 40 φορές διεθνής αριστεροπόδαρος Βούλγαρος στόπερ Ιβάν Ιβάνοφ που είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με το «τριφύλλι».

ΙΟΥΛΙΟΣ 2015

ΙΟΥΝΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2016

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Στιλ Στιλ
Κοτσόλης Κοτσόλης
Αναγνωστόπουλος Οδ. Βλαχοδήμος
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Βέμερ Μέστο
Μπούρμπος Μαρινάκης
Μαρινάκης Νάνο
Νάνο Χουχούμης
Χουχούμης Μολέδο
Ταυλαρίδης Κουτρουμπής
Κουτρουμπής Ευαγγέλου
Τριανταφυλλόπουλος (Ιβάνοφ)
Τελάντερ  
(Σάντσεθ)  
ΜΕΣΟΙ
Εσιέν Ζέκα
Ζέκα Βιγιαφάνιες
Λαγός Αμπεΐντ
Β. Αγγελόπουλος (Γουακάσο)
Δώνης Λουντ
Πράνιτς Μπουμάλ
Λουντ Π. Βλαχοδήμος
Νίνης Στάικος
Ατζαγκούν Μίγγος
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Μπεργκ (Μπεργκ)
Καρέλης Λέτο
Πέτριτς (Ιμπάρμπο)
Καλτσάς Κλωναρίδης
Κλωναρίδης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ