aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΑποχωρήσεις και ανανεώσεις σε πρώτο πλάνο, ταβάνι οι €250.000 για μετεγγραφές

Αποχωρήσεις και ανανεώσεις σε πρώτο πλάνο, ταβάνι οι €250.000 για μετεγγραφές

Ο σχεδιασμός στον Παναθηναϊκό έχει αρχίσει και οι Νίκος Νταμπίζας και Γιώργος Δώνης είναι σε καθημερινή επαφή για το χτίσιμο του «τριφυλλιού» την επόμενη χρονιά. Απαιτείται, φυσικά, υπομονή. 

Οι «πράσινοι» δεν κάνουν βιαστικές κινήσεις, έχουν την άνεση χρόνου, αφού δεν υπάρχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, ενώ από τη στιγμή που το διαθέσιμο μπάτζετ δε θα είναι υψηλό, αναγκάζονται να περιμένουν αρκετά για την ενίσχυσή τους, προκειμένου να κάνουν αρκετά παζάρια με τους υποψήφιους στόχους. Η προτεραιότητα, είναι οι συζητήσεις με τους ποδοσφαιριστές των οποίων το μέλλον είναι αμφίβολο και οι ανανεώσεις σε συμβόλαια.

Στην πρώτη κατηγορία, φυσικά, είναι το όνομα του Άντονι Μουνιέ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι συζητήσεις με την πλευρά του Γάλλου έχουν αρχίσει, αλλά δεν είναι μια υπόθεση η οποία θα κλείσει σύντομα. Ο ποδοσφαιριστής θέλει να μείνει στο «τριφύλλι», πρόταση δεν έχει στα χέρια του κι αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο του Νίκου Νταμπίζα να λύσει το συμβόλαιό του. Με τον Μουνιέ τα πάντα είναι πιθανά. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές με τους οποίους αναμένεται να γίνει συζήτηση για το μέλλον τους είναι ο Άλτμαν, ο Βέργος, ο Παντελάκης και ίσως ο Οικονόμου και ο Στάικος, για τον οποίο ενδιαφέρεται ο Πανιώνιος.

Αναφορικά με τις ανανεώσεις συμβολαίων, τα ονόματα των Κουρμπέλη, Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη και Ινσούα είναι τα πρώτα στη λίστα, ενώ ακολουθεί αυτό του Μαυρομμάτη και του Εμμανουηλίδη. Οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές έχουν έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο, με εξαίρεση τον αρχηγό της ομάδας, του οποίου η συνεργασία με το «τριφύλλι» εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου του 2020. Ο Γιώργος Δώνης έχει εισηγηθεί νέα συμβόλαια στους συγκεκριμένους παίκτες και ο Νταμπίζας αναλαμβάνει τις συζητήσεις, προκειμένου το πολύ μέχρι τα τέλη Ιουνίου αυτά τα θέματα να έχουν ολοκληρωθεί.

Πέντε μετεγγραφές, «ταβάνι» οι 250.000 ευρώ

Η μεταγραφική ενίσχυση, όπως γράψαμε και παραπάνω, δε θα γίνει σύντομα. Πριν από τα μέσα Ιουνίου πολύ δύσκολα θα έχει γίνει κάποια προσθήκη. Ποδοσφαιριστές, φυσικά, προτείνονται, ο Νταμπίζας μιλάει με μάνατζερ και υποψήφιους στόχους, αλλά ακόμη βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο. Ο στόχος είναι να γίνουν τουλάχιστον πέντε μετεγγραφές. Στόπερ, εξτρέμ, αμυντικό χαφ, δεκάρι και επιθετικός είναι στις προτεραιότητες της ομάδας.

Όλοι ή οι περισσότεροι θα είναι από την ξένη αγορά και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το συμβόλαιο που προσφέρει το «τριφύλλι» σε κάθε υποψήφιο στόχο είναι το πολύ 250.000 ευρώ. Μόνο σε κάποια πολύ καλή περίπτωση θα αυξηθεί το νούμερο. Ο Νταμπίζας ψάχνει για ελεύθερους ποδοσφαιριστές ή για περιπτώσεις δανεισμών, δίχως η ομάδα να επιβαρυνθεί οικονομικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ