aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΑπό τότε μέχρι τώρα έχουν αλλάξει πολλά

Από τότε μέχρι τώρα έχουν αλλάξει πολλά

Δια χειρός Τζόρτζιο Μαρκέτι, ο Παναθηναϊκός και η Καμπάλα συναντιούνται ξανά μετά το καλοκαίρι του 2015 και η ιστοσελίδα sdna ετοίμασε σχετικό αφιέρωμα. Τα έφερε έτσι η μοίρα που οι πράσινοι καλούνται να αντιμετωπίσουν την ομάδα που τους πλήγωσε πριν από δύο χρόνια. Όμως δανειζόμενοι για λίγο το ρεφρέν από το γνωστό τραγούδι του Γιάννη Μηλιώκα βρίσκει πολύ καλή εφαρμογή στην περίπτωση των δύο ομάδων. Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα…

Οι δύο ομάδες έχουν πολλές διαφορές σε σχέση με το 2015 ή αν προτιμάτε καλύτερα είναι λίγες οι σταθερές. Έχουν περάσει δύο χρόνια παρά λίγες ημέρες από τα δύο παιχνίδια για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ της περιόδου 2015/16. Δύο χρόνια μέσα στα οποία τα πρόσωπα έχουν αλλάξει άρδην τόσο στο τριφύλλι όσο και στους Αζέρους.

Ξεκινώντας από τους πράσινους φυσικά υπάρχει αλλαγή στην άκρη του πάγκου. Αντί του Γιάννη Αναστασίου που βρισκόταν τότε, σήμερα κάθεται ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Από εκεί και πέρα ρίχνοντας μία ματιά στα μέλη της αποστολής για τα παιχνίδια του 2015, μόλις πέντε από αυτά βρίσκονται στο σημερινό ρόστερ, με τον έναν να μη δηλώθηκε στη λίστα που κατατέθηκε την Παρασκευή στην ΟΥΕΦΑ. Ο λόγος για τον Γενς Βέμερ που είχε αγωνιστεί ως βασικός στη λευκή ισοπαλία του πρώτου ματς στο Μπακού. Οι άλλοι τέσσερις που βρίσκονταν και τότε στον σύλλογο είναι οι Λουκ Στιλ, Κάρλος Ζέκα, Ρόμπιν Λουντ και Γιώργος Κουτρουμπής.

Τόσο, μάλιστα, ο αρχηγός όσο και ο Φινλανδός είναι πολύ πιθανόν να βρίσκονται και στη βασική ενδεκάδα την προσεχή Πέμπτη στον πρώτο αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες. Σε αυτήν όλα έδειχναν πως θα βρίσκεται και ο Γιώργος Κουτρουμπής που όμως τέθηκε νοκ-άουτ λόγω της επέμβασης για αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας. Από εκεί και πέρα ο Άγγλος τερματοφύλακας και στις δύο αναμετρήσεις του 2015 είχε αγωνιστεί ως βασικός, ωστόσο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου πλέον στη θέση κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος.

Περνώντας στους Αζέρους μπορεί να υπάρχουν αρκετές αλλαγές όμως υπάρχει και μία σταθερά και μάλιστα σημαντική. Ο λόγος για τον άνθρωπο που κάθεται στην άκρη του πάγκου και αποτελεί τον αρχιτέκτονα αυτής της ομάδας. Ο Ρόμαν Γκρίγκορτσουκ είναι αυτός που έχει καταφέρει να κάνει γνωστή την τελευταία διετία την Καμπάλα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο οδηγώντας την ισάριθμες φορές στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά στους ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν τότε στο ρόστερ υπάρχουν επτά που αποτελούν μέχρι και σήμερα κομμάτια του παζλ της ομάδας. Βεβαίως, πρέπει να σημειωθεί ότι μόλις τρεις εξ αυτών είχαν αγωνιστεί ως βασικοί στο ματς της Λεωφόρου που είχε λήξει με το ισόπαλο 2-2 και σήμανε τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από τη συνέχεια. Ο λόγος για τον βασικό τερματοφύλακα της ομάδας, Ντμίτρο Μπεζοτόσνι, αλλά και τους Βόγισλαβ Στάνκοβιτς και Βιτάλι Βέρνιντουπ. Στον πάγκο είχαν κάτσει τότε οι Έλβιν Γιαμάλοφ, Ασίφ Μαμάντοφ, Γκισμάτ Αλίγιεφ και ο αναπληρωματικός γκολκίπερ. Ζαργκάνοφ Πιέτριτσκεφ που ανήκουν μέχρι και τώρα στον σύλλογο.

Κλείνοντας, αξίζει να γίνει μία αναφορά και στους παίκτες που με τα γκολ τους το καλοκαίρι του 2015 στα δύο παιχνίδια είχαν κρίνει την τύχη της σειράς. Όλα είχαν μπει στο ματς της Αθήνας καθώς στην Μπακστέλ Αρίνα το παιχνίδι είχε λήξει χωρίς τέρματα. Τα δύο γκολ της Καμπάλα είχε πετύχει ο Ντοντό που την περσινή σεζόν ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΛ. Από την άλλη για τους πράσινους είχαν σκοράρει οι Μάρκους Μπεργκ και Νάνο με αμφότερους να έχουν αποχωρήσει πλέον από την ομάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ