aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Από το πλην οκτώ ξανά στο κόλπο

Κυριακή 1 Οκτωβρίου: Ο Ολυμπιακός μετά την ήττα-σοκ από τον Ατρόμητο κινδυνεύει να βρεθεί στο -8 από την κορυφή με νίκη της ΑΕΚ επί του Αστέρα στην Τρίπολη, βλέποντας από πολύ νωρίς μέσα στη σεζόν να απομακρύνεται ο τίτλος. Κυριακή 22 Οκτωβρίου: Ο Ολυμπιακός νικά τον ΠΑΟΚ με 1-0, τον πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.

Μέσα σε τρεις εβδομάδες, απέφυγε τα χειρότερα και δείχνει έτοιμος να επιστρέψει δυναμικά στη διεκδίκηση του τίτλου. Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να απέχουν ακόμη αρκετά από την εικόνα που θα ήθελαν οι οπαδοί τους και φυσικά ο προπονητής, η διοίκηση και οι παίκτες, αλλά η ουσία είναι πως μετά από οκτώ αγωνιστικές παραμένουν στο στόχο της υπεράσπισης του τίτλου τους.

Μάλιστα, τα έχουν καταφέρει έχοντας αντιμετωπίσει αρκετούς τραυματισμούς, τη μισή φάση ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς και ένα δύσκολο πρόγραμμα στη Σούπερ Λιγκ, αντιμετωπίζοντας ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Πανιώνιο, Ξάνθη και Ατρόμητο (μεταξύ άλλων).

Ο Τάκης Λεμονής είναι πεπεισμένος πως η εικόνα της ομάδας μόνο καλύτερη μπορεί να γίνει στη συνέχεια, με τους παίκτες να αφομοιώνουν τη φιλοσοφία του, να προσαρμόζονται (ή κάποιοι να αποθεραπεύονται) και με τη δουλειά που γίνεται για να βελτιωθεί η φυσική κατάσταση να αρχίζει να αποδίδει.

Ασφαλώς ουδείς επαναπαύεται, αφού το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι Γολγοθάς. Μετά το αυριανό ματς κυπέλλου με τον Αχαρναϊκό, ακολουθεί το ντέρμπι του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και έπειτα η επίσκεψη της Μπαρτσελόνα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Είναι δεδομένο πως μεθαύριο θα γίνουν πολλές αλλαγές και θα πάρουν χρόνο παίκτες, οι οποίοι έχουν χρησιμοποιηθεί λίγο, προκειμένου να βρουν ρυθμό, καθώς και να αποφορτιστούν οι «βασικοί».

Η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός που κάποιοι είχαν ξεγραμμένο μετά την ήττα από τον Ατρόμητο είναι και πάλι ισχυρός διεκδικητής του πρωταθλήματος και με την πεποίθηση πως ο χρόνος δουλεύει υπέρ του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ