aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΑπό την κόλαση στον... παράδεισο ο ΠΑΟΚ!

Από την κόλαση στον… παράδεισο ο ΠΑΟΚ!

Τον… VARεσε στο φινάλε ο ΠΑΟΚ!

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας κατάφεραν να προηγηθούν με διαφορά δύο τερμάτων μόλις στο 22’ και έδειχναν πως θα έχουν ένα εύκολο απόγευμα στο Περιστέρι αλλά ο Βέλλιος είχε αντίθετη άποψη. Ο Έλληνας φορ σκόραρε δις και ο Ατρόμητος έδειχνε έτοιμος να παναγηρίσει έναν σπουδαίο βαθμό όμως στο φινάλε μίλησε η… καρδιά του πρωταθλητή!

Παρότι βρήκαν στο 89’ τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Βαρέλα, το γκολ δεν μέτρησε σωστά λόγω χρήσης του VAR αφού ο αμυντικός του ΠΑΟΚ ήταν οριακά εκτεθειμένος. Αλλά δεν το έβαλαν κάτω και τρία λεπτά αργότερα ο Κρέσπο με κεφαλιά σε μια παρόμοια φάση του έδωσε το… φιλί της ζωής και οι «ασπρόμαυροι» συνεχίζουν με το απόλυτο στο πρωτάθλημα (2-3) μετά το πέρας τριών αγωνιστικών.

Τραγωδία οι βοηθοί σε όλο το ματς και ειδικά ο δεύτερος βοηθός, Βασίλης Καλύβας, που έχασε πολλές φάσεις, ενώ λίγο έλειψε να… απαγορεύσει στον Ατρόμητο να σκοράρει το πρώτο του γκολ αφού σήκωσε γρήγορα την σημαία για οφσάιντ, χωρίς να υπάρχει παράβαση. Ωστόσο, μέτρησε κανονικά με τη χρήση του VAR.

Πολύ καλό ματς από τον Μίσιτς, που σέρβιρε και την ασίστ στο νικητήριο γκολ, ενώ θετικότατοι ήταν και οι Πέλκας, Γιαννούλης και Μάτος. Άκπομ και Μάτος τα άλλα δύο τέρματα των νικητών, με τον Βέλλιο να σκοράρει δις για τον Ατρόμητο. Εξαιρετικό ματς και από τους Χαρίση, Ρόσα, ενώ ο Θεοδωράκης ευθύνεται στο δεύτερο γκολ που δέχεται!

Έτσι ξεκίνησαν

Με ένα αμυντικογενές 4-3-3 παρέταξε τον Ατρόμητο ο Γιάννης Αναστασίου. Ο Θεοδωράκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Νάτσο, Ρισβάνη, Γούτα και Κατράνη στην τετράδα της άμυνας. Τρία χαφ στον άξονα, με τους Μάντσον, Καχίλα σε πιο αμυντικογενή ρόλο και τον Χαρίση μπροστά τους να παίζει σαν… οκταροδεκάρι. Μανούσος και Ρόσα πλαισίωναν στην τριπλέτα της επίθεσης τον Βέλλιο.

Με το κλασικό 4-4-1-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ από την άλλη μεριά ο Άμπελ Φερέιρα. Ο Πασχαλάκης ήταν στην υπεράσπιση της εστίας, με τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Γιαννούλη στην τετράδα της άμυνας. Εσίτι και Μίσιτς στον άξονα, με τους Μπίσεσβαρ και Λημνιό στα πλάγια. Ο Πέλκας είχε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον προωθημένο Άκπομ.

Το ματς

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα… πατήματά τους μετά την διακοπή και να προσπαθούν να αποκτήσουν ρυθμό. Σιγά σιγά ο ΠΑΟΚ άρχιζε να ανεβάζει στροφές και να κλείνει τον Ατρόμητο στο δικό του μισό, με τους παίκτες του Αναστασίου να δυσκολεύονται να κρατήσουν μπάλα για να… παγώσουν τον ρυθμό. Και στο 17ο λεπτό, στην πρώτη ουσιαστική φάση του ο ΠΑΟΚ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα όταν ο Πέλκας έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, περνώντας όποιον βρήκε στον διάβα του και γύρισε την μπάλα με τον Ρισβάνη να την βρίσκει και να την στέλνει πρώτα στο κεφάλι του Θεοδωράκη, στη συνέχεια στο οριζόντιο δοκάρι και τελικά στον… Άκπομ που σκόραρε με κεφαλιά σε κενή εστία. Και πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μάτος να σκοράρει με… βολίδα από τα 25 μέτρα, με τον Θεοδωράκη να φέρει ευθύνη αφού δεν έβαλε σωστά τα χέρια του, κάτι που είχε κάνει ξανά και στο προηγούμενο παιχνίδι με αντίπαλο την Λαμία.

Ο ΠΑΟΚ είχε… αέρα δύο τερμάτων και καλούνταν να κάνει διαχείριση του ματς, με τον Ατρόμητο να παρουσιάζει κάκιστο πρόσωπο και τους παίκτες του να τα έχουν… χαμένα μέσα στο γήπεδο. Οι γηπεδουχοι έδειχναν φοβισμένοι στον αγωνιστικό χώρο, δεν μπορούσαν να φτιάξουν φάσεις και οδεύαμε προς την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Ωστόσο, ο Βέλλιος με κεφαλιά μετά την πάρε-βάλε σέντρα του Μανούσου μείωσε σε 2-1, με το γκολ να κατακυρώνεται λίγο αργότερα, βέβαια, και μέσω του VAR αφού ο δεύτερος βοηθός είχε υποδείξει οφσάιντ. Σε μια στιγμή που ήταν ακριβώς μπροστά και φαινόταν με γυμνό μάτι πως ο Μανούσος καλυπτόταν κανένα… μέτρο, αυτός σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ και μάλιστα γρήγορα και παραλίγο να «σταματήσει» τη φάση, παρότι η οδηγία προς τους διαιτητές είναι να αφήνουν τη φάση να ολοκληρώνεται και μετά να παίρνουν την απόφασή τους και να υποδεικνύουν εάν υπήρχε παράβαση ή όχι.

Το δεύτερο μέρος είχε εξαιρετικό ρυθμό και από μία μεγάλη φάση για κάθε ομάδα, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει μια ανάσα από το γκολ στο 49’ αλλά τον Πέλκα να κάνει τραγικό τελείωμα από το ύψος του πέναλτι και ενώ ήταν αμαρκάριστος. Ενώ, δύο λεπτά αργότερα και έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του Ρόσα, ο Ρισβάνης έπιασε την κεφαλιά από πολύ καλό σημείο αλλά έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι έδειχναν πιο… κεφάτοι, έφτιαξαν και νέα φάση με τον Μανούσο και τελικά στο 52ο λεπτό έφτασαν στην ισοφάριση με τρομερή ενέργεια και άψογο τελείωμα από τον Βέλλιο (2-2).

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Γιάννης Αναστασίου): Θεοδωράκης, Νάτσος, Ρισβάνης, Γούτας, Κατράνης, Μάντσον, Χαρίσης (89′ Ουγκράι), Καχίλα (75′ Μπαένα), Μανούσος (80′ Ενσικουλού), Ρόσα, Βέλλιος

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι (60′ Ελ Καντουρί), Μίσιτς, Λημνιός, Μπίσεσβαρ (60′ Ζαμπά), Πέλκας (79′ Σβιντέρσκι), Ακπόμ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ