aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Από τη Ριζούπολη… ξαναέρχεται!

Πέρυσι πήγε σε αυτό το γήπεδο γεμάτη συναισθήματα. Θετικά συναισθήματα. Κέρδισε 2-0 με γκολ του Σέρχιο Αραούχο και έφυγε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Φέτος, τα συναισθήματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν «παγωμένοι» από την ποινή αφαίρεσης βαθμών, ήταν φυσιολογικά επηρεασμένοι και από το ερχόμενο ματς με την Μπάγερν και έπρεπε να βρουν τρόπο να τα διαχειριστούν. Βάσει αποτελέσματος, το κατόρθωσαν. Βάσει απόδοσης, όχι και τόσο. Η ΑΕΚ κέρδισε 2-0 στη Ριζούπολη και ξεπέρασε το… δικαστικό σοκ, ωστόσο αγωνιστικά ήταν πιθανότατα το χειρότερο φετινό παιχνίδι της στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η Ένωση είχε ελάχιστες καθαρές ευκαιρίες στο ματς, έμοιαζε μπλοκαρισμένη στην αμυντική τακτική του Γιάννη Ματζουράκη και ήταν η ατομική έμπνευση του Τάσου Μπακασέτα και του Πέτρου Μάνταλου που έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη του δικεφάλου. Το γκολ στο 37ο λεπτό έκανε όλη τη διαφορά στο παιχνίδι, με τον Απόλλωνα να προσπαθεί και να καταφέρνει να σταματήσει τη δημιουργία της ΑΕΚ, ωστόσο στο δικό του… μισό του γηπέδου κατάφερε ελάχιστα πράγματα. Μία φάση στο ημίχρονο που σταμάτησε στον Μπάρκα, αρκετές μισοτελειωμένες εμπνεύσεις και το άθροισμα μετά από δύο μήνες πρωταθλήματος να παραμένει το ίδιο απογοητευτικό. Μηδέν νίκες, μηδέν βαθμοί και μόλις ένα γκολ στη σεζόν.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να γίνουν πιο απειλητικοί στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο και πάλι φάνηκαν ασύνδετοι και ταυτόχρονα πιο ευάλωτοι στις αντεπιθέσεις της ΑΕΚ. Ο Λιβάγια αστόχησε μια φορά, έπειτα από προσπάθεια του Χουλτ, αλλά στη δεύτερη ευκαιρία που του δόθηκε «τελείωσε» το ματς πριν το τελευταίο πεντάλεπτο και πριν υπάρχουν άνευ λόγου και αιτίας καρδιοχτύπια για τους κιτρινόμαυρους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ