aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαFOOTBALL LEAGUEΑπίθανο ξύλο και αστυνομία σε τοπικό της Εύβοιας: «150 Ρομά χτυπούσαν οπαδούς και παίκτες μας!»

Απίθανο ξύλο και αστυνομία σε τοπικό της Εύβοιας: «150 Ρομά χτυπούσαν οπαδούς και παίκτες μας!»

Άγριο επεισόδιο σημειώθηκε στον παιχνίδι ποδοσφαίρου Πισσώνας-Ρομαϊκός το πρωί της Κυριακής στο γήπεδο του Πισσώνα, για την Γ’ κατηγορία της Εύβοιας. Ο αγώνας διακόπηκε αφού φίλαθλοι μπούκαραν μέσα στον χώρο του γηπέδου όπου πιάστηκαν μεταξύ τους στα χέρια!

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και επενέβησαν στο σημείο ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Σε επικοινωνία με το eviathema.gr, ο Πρόεδρος ΕΠΣ Ευβοίας Γιάννης Ρέτσας, ο οποίος βρίσκεται εκτός Ελλάδας, δήλωσε κατηγορηματικά εναντίον τέτοιων περιστατικών.

«150 Ρομά χτύπησαν οπαδούς του Πισσώνα και μετά μπήκαν στο γήπεδο και χτύπησαν και παίχτες μας με πέτρες και είχαμε και αιμορραγίες. Διακόπηκε ο αγώνας, ήρθαν δυνάμεις της αστυνομίας και το ματς ολοκληρώθηκε με νικήτρια την ομάδα μας», ανέφερε οι άνθρωποι του Πισσώνα.

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΔΣ του Αθλητικού Συλλόγου Ρομαϊκός Χαλκίδας, για το περιστατικό:

«Το Δ. Σ. Και τα μέλη Του Αθλητικού Συλλόγου “Ρομαϊκός” Χαλκίδας καταδικάζουν απερίφραστα τα βίαια γεγονότα που σημειώθηκαν στο γήπεδο του Πισσώνα στον σημερινό αγώνα, στα οποία έλαβαν μέρος και φίλαθλοι της ομάδας μας. Η βία δεν αποτελεί ούτε στόχο της ομάδας μας ούτε στοιχείο της ταυτότητας μας. Δε συναινούμε επ ουδενί σε όλες αυτές τις βιαιοπραγίες και θα πράξουμε ως πρέπει απέναντι σε όλα με πλήρη υπευθυνότητα.

Θα πρέπει αμφότεροι οι παίχτες να διατηρούν ένα πνεύμα αθλητικό και όχι να προκαλούν , όπως συνέβη στην περίπτωση της αντίπαλης ομάδας μας, η οποία προκάλεσε με άσεμνες χειρονομίες και πράξεις μη δέουσες για έναν αθλητικό αγώνα.

Επιπλέον, θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε στο ευρύ κοινό ότι οι φίλαθλοι μας δεν ήταν παραπάνω από 60 και όχι 150 που γράφτηκε κάπου. Έχουμε συνηθίσει να γινόμαστε έρμαια προκαταλήψεων και συμπεριφορών τιμωρητικών απέναντι στην ίδια μας την τσιγγάνικη ύπαρξη. Επεισόδια προκαλούνται από κάθε άνθρωπο που δε σέβεται τον εαυτό του και όχι μόνο από ρομά όπως γράφτηκε σε κάποια δημοσιεύματα.

Δεν έχουμε δείξει μέχρι και την σημερινή μας παρουσία ότι επιθυμούμε και προωθήσουμε την οπαδική βία. Το. Δ. Σ. Θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθεί στο μέλλον κάτι αντίστοιχο, το οποίο μας προσβάλλει και αντιτίθεται στην ποδοσφαιρική μας παιδεία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ