aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΑπέδρασε με Χασάν και πλησίασε στην κορυφή ο Ολυμπιακός!

Απέδρασε με Χασάν και πλησίασε στην κορυφή ο Ολυμπιακός!

Εξ αρχής επρόκειτο για μία μάχη μέχρι… τελικής πτώσεως. Μια μάχη από την οποία ο Ολυμπιακός βγήκε νικητής, επικρατώντας 1-0 του Άρη στο «Κλ. Βικελίδης».

Είχε αρκετό ξύλο από τους ποδοσφαιριστές του Άρη, πολλές δυνατές «μονομαχίες», πάλι ο Ολυμπιακός έχασε ένα… άχαστο (Φορτούνης στο 5’), αλλά στο τέλος βγήκε νικητής χάρη σε μία έμπνευση του κορυφαίου έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς Μπίμπαρς Νάτχο, ωραία ασίστ του επίσης πολύ καλού Κούτρη και «εκτέλεση» του Χασάν, ο οποίος μπορεί να μην ήταν στο 100%, αλλά στο 67’ ολοκλήρωσε τη δουλειά που ξεκίνησε ο Ισραηλινός.

ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ!

Ο Μαρτίνς επέλεξε συγκριτικά με την ενδεκάδα κόντρα στον Απόλλωνα, τους Χασάν και Γκιγιέρμε αντί των Ναουέλ και Καμαρά αντίστοιχα. Σε σχηματισμό 4-2-3-1 είχε τον Σα στα γκολπόστ, τους Ομάρ (δεξιά), Βούκοβιτς, Σισέ και Κούτρη (αριστερά) στην άμυνα, τους Μπουχαλάκη και Γκιγιέρμε στα χαφ, τον Φορτούνη πίσω από τον Χασάν και τους Λάζαρο – Ποντένσε στα «φτερά».

Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά μπήκε με το πόδι στο γκάζι και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Άρη, ο οποίος στα περισσότερα παιχνίδια του κοιτάζει να βγει φουριόζος από τα αποδυτήρια και να επιβάλει εκείνος τον δικό του ρυθμό.

Οι «ερυθρόλευκοι» λοιπόν «απάντησαν» με φουλ πίεση και έφτασαν σε σημείο να παίξουν τον Άρη στο μισό γήπεδο για 15 λεπτά. Θα μπορούσαν φυσικά και να σκοράρουν, αλλά το σουτ του Γκιγιέρμε στο 4’ (μπλόκαρε ο Κουέστα) και κυρίως η τεράστια ευκαιρία του Φορτούνη στο αμέσως επόμενο λεπτό, είχε ως αποτέλεσμα να κρατηθεί η ηρεμία στην εξέδρα του «Κλ. Βικελίδης» που είχε αρχίσει την γκρίνια, επειδή οι παίκτες του Ερέρα δεν μπορούσαν με τίποτα να σταματήσουν τον ξέφρενο ρυθμό των Πειραιωτών.

ΤΟΥ ΕΛΕΙΠΕ ΤΟ ΓΚΟΛ, ΣΤΟ ΥΨΟΣ TOY Ο ΣΑ ΣΤΟ Α’ ΜΕΡΟΣ

Ουσιαστικά με τη λήξη του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός θα έχει να λέει ότι θα μπορούσε να πάει στην ανάπαυλα προηγούμενος στο σκορ. Κάτι οι δυο-τρεις καλές ευκαιρίες (με πιο βαρβάτη φυσικά του Φορτούνη στο 5’) και κάποιες περιπτώσεις που δεν μπήκαν στη στατιστική υπηρεσία ως τελικές προσπάθειες εξαιτίας βιαστικών επιλογών πότε του Φορτούνη και πότε του Ποντένσε, είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν οι δύο ομάδες στο ημίχρονο χωρίς σκορ.

Ο Άρης που συνήλθε μετά το 20’, είχε μία καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Ντιγκινί στο 35’ και άλλη μία με τον Γιουνές στο 40’, δύο φάσεις που «μίλησε» η κλάση του Ζοσέ Σα. Δεν ήταν όμως τόσο κλασικές όσο η φάση του «Φόρτου».

Θα πρέπει να πούμε δύο κουβέντες και για τους δύο ακραίους μπακ του Ολυμπιακού. Κι αυτό, γιατί με τις κούρσες που έκαναν ο Ομάρ από τα δεξιά και ο Κούτρης από τα αριστερά προκάλεσαν αρκετούς πονοκεφάλους στον Άρη από τις πτέρυγες.

Από τα πόδια του Ομάρ ουσιαστικά δημιουργήθηκε η φάση του Φορτούνη στο 5’ (και ωραία προσποίηση του Χασάν), ενώ και ο Κούτρης είχε αρκετές κοφτερές σέντρες από τα αριστερά στο πρώτο μέρος του αγώνα. Τους αισθάνθηκαν αρκετά οι αμυντικοί του Άρη με λίγα λόγια.

ΕΝΑΣ ΝΑΤΧΟ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΕΙΣ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΚΑΙ… ΓΚΟΛ!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν μπήκε όπως στο πρώτο ημίχρονο. Αντιθέτως, σαν να εμφανίστηκε υπνωτισμένος και αυτό προφανώς είχε να κάνει με το γεγονός ότι ο Άρης προσπάθησε να πιέσει τους «ερυθρόλευκους».

Όλα αυτά βέβαια εώς το 59ο λεπτό, τη στιγμή της εισόδου του Νάτχο στο παιχνίδι, με τον Μαρτίνς να γυρίζει το σύστημα σε 4-3-3. Ο Ισραηλινός που είχε σοβαρές πιθανότητες να ξεκινήσει κιόλας, μπήκε στο δεύτερο μέρος και «νοικοκύρεψε» για τα καλά το δημιουργικό κομμάτι σε ένα χρονικό σημείο που οι Πειραιώτες έδειχναν “βραχυκυκλωμένοι”.

Οκτώ λεπτά αργότερα, έφτανε και περίσσευε μία φοβερή έμπνευσή του για να βρει ο Ολυμπιακός δίχτυα. Ο Νάτχο σήκωσε το κεφάλι, έκανε τη διαγώνια μπαλιά στον εξαιρετικό σήμερα Κούτρη που «τρύπωσε» από τα αριστερά, παράλληλη πάσα με τη μία από τον “Λέο” στον Χασάν και… 0-1 στο 67’.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Ο Σισέ «καθάρισε» αρκετές φάσεις στον αέρα, ο Νάτχο ηρεμούσε τους συμπαίκτες του με τον τρόπο που αγωνιζόταν, ενώ στο 89’ που έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία του ο Γκαρσία, βρέθηκε ως «από μηχανής θεός» ο Βούκοβιτς και με προβολή απομάκρυνε.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μία σπουδαία νίκη, μείωσαν τη διαφορά στο -4 από τον ΠΑΟΚ και πλέον πάνε με άλλον αέρα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό σε επτά βράδια.

Γήπεδο: «Κλ. Βικελίδης»

Σκόρερ: 67’ Χασάν

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας) – Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας)

Κάρτες: 4’ Γιουνές, 40’ Σόουζα, 73’ Ντιγκινί – 16’ Γκιγιέρμε, 46’ Φορτούνης, 71’ Ελαμπντελαουί.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Μενέντες, Σόουζα, Δεληζήσης, Τζανακάκης, Σιώπης (76’ Διαμαντόπουλος), Κολάσο, Γκαρσία, Ντιγκινί (76’ Ματίγια), Γκάμα (83’ Μαρτίνες), Γιουνές

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ομάρ, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιγιέρμε (84’ Καμαρά), Μπουχαλάκης, Φορτούνης (88’ Τοροσίδης), Χριστοδουλόπουλος (59’ Νάτχο), Ποντένσε, Χασάν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ