aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

«Απέδρασε» από το Περιστέρι ο Βόλος!

Ιδανική πρεμιέρα για τον Βόλο, απογοητευτική για τον Ατρόμητο! Ο Βόλος εκμεταλλεύτηκε την αποβολή του Ρισβάνη στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, «χτύπησε» δις στο τελευταία τέταρτο του αγώνα και… απέδρασε με το «διπλό» από το Περιστέρι, επικρατώντας με 2-0.

«Πικρή» επιστροφή για τον Νταμίρ Κάναντι στον Ατρόμητο, αφού δεν συνοδεύτηκε από ένα θετικό αποτέλεσμα. Έλλειψε το καθαρό μυαλό στους Περιστεριώτες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, που ακόμη και με δέκα παίκτες ήλεγχαν το ματς αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν και λύγισαν στο φινάλε του αγώνα.

Νευρικό ξεκίνημα, με πολλά νεύρα, μονομαχίες και τα σκληρά μαρκαρίσματα να κυριαρχούν στον αγώνα. Ο Βόλος ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο ματς με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών όταν ο Γκουαροτσένα έπιασε την… βολίδα, αλλά η μπάλα πήγε στο κέντρο της εστίας και ο Γιαννιώτης έδιωξε. Ο Ατρόμητος ναι μεν είχε την υπεροχή, αλλά δεν μπορούσε να φτιάξει φάσεις, να απειλήσει και κυρίως να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή. Οι παίκτες του Κάναντι τα χαλούσαν στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, όπου δεν είχαν καλές επιλογές και το παιχνίδι τους ήταν φλύαρο.

Στο 40ο λεπτό οι Περιστεριώτες έφτιαξαν τη μοναδική τους φάση, αλλά ο Τομάσεβιτς που σηκώθηκε ολομόναχος στην αντίπαλη περιοχή δεν κατάφερε να βρει εστία με την κεφαλιά που επιχείρησε. Το ματς έδειχνε να πηγαίνει… σβηστά και χωρίς κάτι το ιδιαίτερο στην ανάπαυλα, αλλά ο Ρισβάνης πήγε με τον αγκώνα σε εναέρια μονομαχία με τον Περέα και αντίκρισε σωστά την δεύτερη κίτρινη (σσ. στο 36΄την πρώτη) και συνεπώς κόκκινη κάρτα στο 45’+2′ αφήνοντας τον Ατρόμητο με παίκτη λιγότερο. Στα… καπάκια, οι φιλοξενούμενοι έχασαν τρομερή φάση για να προηγηθούν, αλλά ο Γιαννιώτης νίκησε σε τετ-α-τετ τον Δουβίκα.

Ο Κάναντι προσπάθησε στην ανάπαυλα να αλλάξει τα κακώς κείμενα της ομάδας του και να διορθώσει το κενό που άφησε ο Ρισβάνης. Στρούγγης και Μουνίθ μπήκαν στις θέσεις των Ραμπέγιο και Αγκάγιεφ, με τον Λόπεθ να κάνει και αυτός την κίνησή του, περνώντας στο ματς τον Μπαρτόλο αντί του Γκουαροτσένα που είχε κάρτα και… μπόλικα νεύρα. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Ατρόμητος είχε ξανά την υπεροχή και το βασικό ήταν πως δεν απειλούνταν. Απείλησε μάλιστα πρώτος στην επανάληψη αλλά το τελείωμα του Μανούσου μέσα και δεξιά από την περιοχή πέρασε πολύ ψηλά άουτ!

Οι δύο προπονητές συνέχισαν τις κινήσεις τακτικής από τον πάγκο, προσπάθησαν να βρουν τον τρόπο για να δώσουν το κάτι που έλειπε από τις ομάδες τους και να τις κάνουν πιο επιθετικές. Τα λεπτά περνούσαν, το ματς ήταν κακό από άποψη θεάματος, ρυθμού και φάσεων. Και ξάφνου, ο Βόλος… πάγωσε τον Ατρόμητο στο 77ο λεπτό. Ο Φεράρι έκανε φανταστική ατομική προσπάθεια, αδειάζοντας στην τελευταία του ντρίμπλα με ποδιά τον Γκάλο και στη συνέχεια έκανε γύρισμα… ξυραφιά, με τον Δουβίκα να σκοράρει με προβολή για το 1-0. Ο Ατρόμητος ήταν αναγκασμένος να κυνηγήσει το γκολ και έφτασε κοντά σε αυτό πολύ γρήγορα (80′), όμως ο Γκαραβέλης έδιωξε με υπερένταση το ωραίο διαγώνιο σουτ του Ραμπέγιο, κρατώντας το προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους!

Οι παίκτες του Κάναντι είχαν βγει μπροστά και προσπαθούσαν, έστω και με παίκτη λιγότερο, να ψάξουν για το γκολ της ισοφάρισης και σε μια κόντρα την… πάτησαν όταν ο Γούτας βρήκε με το τάκλιν τον Δουβίκα και ο Τζήλος έδειξε την άσπρη βούλα. Εκεί απ’ όπου ο Μπαριέντος με εξαιρετική εκτέλεση πέναλτι νίκησε τον Γιαννιώτη, που έπεσε σωστά, έγραψε το τελικό 2-0 και σφράγισε το σπουδαίο τρίποντο του Βόλου στην πρεμιέρα κόντρα στον Ατρόμητο!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ