aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΑνώτερος ο Ολυμπιακός, αλλά αήττητος ο ΠΑΟΚ!

Ανώτερος ο Ολυμπιακός, αλλά αήττητος ο ΠΑΟΚ!

Ο Ολυμπιακός καθήλωσε τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος, ισοφάρισε με πέναλτι του Βαλμπουενά το γκολ του Ίνγκασον, αλλά το ματς έμεινε στο 1-1 και οι δύο μοιράζονται την κορυφή.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν ένα ημίχρονο στο Φάληρο, βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Ίνγκασον, ισοφάρισαν στην επανάληψη στο 64’ με τον Βαλμπουενά που τραυματίστηκε στην εκτέλεση πέναλτι, αλλά παρότι ήταν ανώτεροι από τον ΠΑΟΚ δεν μπόρεσαν να επικρατήσουν με την βαθμολογία να βρίσκει τους δύο δεμένους στην κορυφή με 28 πόντους.

Ο Σάντσεθ Μαρτίνεθ αρνήθηκε καθαρό πέναλτι στο 48’ που έγινε από τον Καντουρί στον Ποντένσε, ενώ στην επανάληψη ο Ολυμπιακός είχε τις μεγάλες ευκαιρίες στο 69’ με τον Σουντανί (κεφαλιά ψαράκι ελάχιστα άουτ)και τον Ελ Αραμπί να μην μπορεί από κοντά να νικήσει τον Ζίβκοβιτς στο 79’. Σπουδαία επέμβαση για τον πορτιέρε του ΠΑΟΚ και στο 87’ σε σουτ του Γκερέρο.

Στη σκακιέρα των δύο προπονητών, το πρώτο μέρος δεν βγήκε καθόλου στον Πέδρο Μαρτίνς, που αναγκάστηκε πριν βγει το πρώτο μέρος, ν’ αντικαταστήσει τον Μασούρα με τον πολύ καλό Σουντανί στο 41’, αφού ο Δικέφαλος του Βορρά έπαιξε τακτικά πολύ πιο έξυπνα στο πρώτο μέρος. Στην επανάληψη από την πίεση του Ολυμπιακού που ισοφάρισε στο 64’ μετά το πέναλτι του Βαλμπουενά (ανατροπή Ποντένσε από Γιαννούλη), ο ΠΑΟΚ οπισθοχώρησε, αλλά δεν το πλήρωσε. Άτυχος ο Γάλλος που τραυματίστηκε στην εκτέλεση του πέναλτι.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση, με την ώθηση της έδρας και προσπάθησε κυρίως από τα δεξιά, σημαδεύοντας την πλευρά που αποτελούσε χώρο ευθύνης του Γιαννούλη. Ο Βαλμπουενά με ένα μακρινό σουτ μόλις στα πρώτα δευτερόλεπτα, προσπάθησε ν’ απειλήσει, όπως και στο 5’ με το γυριστό από το ύψος της περιοχής μετά την απόκρουση με το κεφάλι του Μάτος.

Ωστόσο αυτή η συντριπτική κατοχή της μπάλας, στο πρώτο τέταρτο που κυμάνθηκε στο 71-29%,γύρισε στο δεύτερο τέταρτο της αναμέτρησης, με τους Ντόουγκλας και Μίσιτς (κυρίως) ν’ αρχίσουν να παίρνουν μέτρα στο κέντρο. Η πίεση του ΠΑΟΚ σε πολλά διαστήματα, ψηλά προς τους αμυντικούς των «ερυθρολεύκων» που δεν μπορούσαν εύκολα ν’ αναπτύξουν το παιχνίδι, έφερε καρπούς. Ο Μπίσεσβαρ άρχισε να παίρνει μπάλες και σε φάση που ο Ολλανδός κέρδισε το φάουλ από τον Μασούρα, ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε το προβάδισμα. Η εξαιρετική εκτέλεση του Μίσιτς, βρήκε τον Ίνγκασον μόνο, ο Σα απέκρουσε ασθενώς και ο Ισλανδός πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έγραψε το 0-1 στο 29ο λεπτό.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ώρα να συνέλθουν από αυτό το «χτύπημα» του ΠΑΟΚ που συνέχισε να πιέζει ψηλά και να προκαλεί προβλήματα στην ανάπτυξη του Ολυμπιακού. Ο Μαρτίνς πριν το τέλος του ημιχρόνου αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αλλαγή, βάζοντας τον Σουντανί στο ματς, αντί του Μασούρα, αλλάζοντας τον σχηματισμό σε 4-4-2. Στο 44’ ήρθε η μοναδική φάση ως το τέλος του πρώτου μέρους, όταν μετά από σέντρα του Τσιμίκα, ο Αλγερινός έπιασε κεφαλιά που πέρασε πάνω από την εστία του Ζίβκοβιτς για να κλείσει το πρώτο μέρος με το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ με 1-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια φάση που δεν σηκώνει απλά συζήτηση, αλλά είναι ξεκάθαρο πέναλτι, το οποίο ο Σάντσεθ Μαρτίνεθ δεν έδωσε, σε μαρκάρισμα του Ελ Καντουρί στον Ποντένσε. Με κεφαλιά του Ελ Αραμπί στο 55’ και σουτ του Σουντανί στο 57’οι επόμενες απειλές του Ολυμπιακού, που δεν ανησύχησαν τον Ζίβκοβιτς και την άμυνα του ΠΑΟΚ. Όμως ήταν ο «Δικέφαλος» του Βορρά αυτός που απείλησε στο 60’ με σέντρα του Μπίσεσβαρ και κεφαλιά πάσα του Λημνιού στον Μίσιτς που σούταρε άουτ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, θέλοντας να φρεσκάρει την μεσαία του γραμμή, έβγαλε από το ματς τον Μπουχαλάκη για να ρίξει εντός γηπέδου τον Καμαρά. Οι «ερυθρόλευκοι» τελικά έφτασαν στην ισοφάριση όταν ο Ποντένσε στο 63’ ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Γιαννούλη και αυτή τη φορά ο Ισπανός έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Βαλμπουενά στην τελευταία του επαφή με την μπάλα, ευστόχησε για να γράψει το 1-1 και αμέσως μετά αντικαταστάθηκε από τον Γκερέρο. Ο Άμπελ Φερέιρα με την ισοφάριση προχώρησε σε διπλή αλλαγή με τον Μαουρίσιο και τον Άκπομ, να περνάνε στο ματς αντί του Καντουρί και του Σφιντέρσκι.

Στο 69’ ο Ολυμπιακός θ’ αγγίξει την ανατροπή, αφού Ομάρ και Σουντανί έπαιξαν το ένα-δύο με το κεφάλι, με τον Αλγερινό με ψαράκι να στέλνει την μπάλα ελάχιστα έξω από την εστία του Ζίβκοβιτς. Η πίεση του Ολυμπιακού καταλάγιασε για λίγο, αλλά ήρθε στο 79’ μια φάση για να τινάξει τον κόσμο από την θέση του, αφού σε εκτέλεση κόρνερ και πρώτη κεφαλιά του Γκιγιέρμε, ο Ελ Αραμπί έπιασε την προβολή, αλλά ο Ζίβκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Φερέιρα στο 80’ πέρασε τον Πέλκα αντί του Μπίσεσβαρ για να ρίξει έναν πιο φρέσκο μεσοεπιθετικό. Από εκεί και μετά οι «ερυθρόλευκοι» έπνιξαν στην περιοχή του τον ΠΑΟΚ που βρήκε κόντρα επίθεση με τον Πέλκα όμως στο 85’ ο οποίος σούταρε χλιαρά πάνω στον Σα. Στο 87’ νέα εξαιρετική επέμβαση του Ζίβκοβιτς σε του Γκερέρο, ενώ μετά το κόρνερ ο Ποντένσε σέντραρε, αλλά ο Ελ Αραμπί αστόχησε από καλή θέση. Στο 90+4’ ο Καμαρά θέλησε ν’ απειλήσει με μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε και έτσι έμεινε το ματς στο 1-1, που βρίσκει τους δύο διεκδικητές ισόβαθμους στους 28 πόντους.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Αβραάμ, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Μασούρας, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί.

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Γιαννούλης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Μάτος, Ντόουγκλας, Μίσιτς, Ελ Καντουρί, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι.

Σκόρερ: 29′ Ίνγκασον / 64′ Βαλμπουενά

Κίτρινες: Μπίσεσβαρ, Ντόουγκλας, Μίσιτς

Αποβολές:

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ