aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Άνοστη «σούπα» στα Πηγάδια

Η Ξάνθη και ο Ατρόμητος κακοποίησαν το ποδόσφαιρο στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 6ης αγωνιστικής, σε ένα παιχνίδι χωρίς φάσεις και φυσικά δίχως γκολ (0-0).

Η Ξάνθη μετρούσε 10 παιχνίδια δίχως να κερδίσει. Ο Ατρόμητος με υπηρεσιακό (ή μήπως μόνιμο;) προπονητή προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του. Τα υλικά ήταν τα κατάλληλα για μία ποδοσφαιρική… σούπα. Αυτή πρόσφεραν για 90 λεπτά η Ξάνθη και ο Ατρόμητος, σε ένα παιχνίδι που αν αντί για τερματοφύλακες υπήρχαν… δύο καρέκλες στις εστίες και πάλι το 0-0 δεν θα άλλαζε! Σε ένα ματς που δεν άφησε τίποτα σε όσους είχαν την αντοχή να το παρακολουθήσουν από την αρχή ως το τέλος.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με το Γιάννη να φοβάται το θεριό και το αντίστροφο. Ο Ατρόμητος κατέβηκε με σκοπό να κρατήσει πίσω το μηδέν και αυτό δημιούργησε ένα παιχνίδι που η Ξάνθη είχε την κατοχή (70-30 στο πρώτο ημίωρο), αλλά όχι καθαρούς τρόπους να προσεγγίσει την αντίπαλη περιοχή.

Ήταν τόσο απογοητευτικό το θέαμα, που τα χασμουρητά κόπηκαν απότομα στο 16ο λεπτό, όταν ο Κεϊτά κιτρινίστηκε για φάουλ στην σέντρα, όμως για κάποιο λόγο στράβωσε τόσο πολύ που άρχισε να σπρώχνει συμπαίκτες του (κυρίως τον Φυτανίδη) που τον είδαν να την πέσει στον διαιτητή Δελφάκη!

Τα γάντια των δύο τερματοφυλάκων δεν λερώθηκαν ποτέ, με τον Κατράνη να διώχνει σε κόρνερ μία επικίνδυνη παράλληλη σέντρα του Νιέτο στο ημίχρονο και τον Στόιτσεφ να κάνει ένα άστοχο διαγώνιο σουτ (39’)!

Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού οι κίτρινες κάρτες (4) ήταν περισσότερες αθροιστικά από τις συνολικές τελικές προσπάθειες των δύο ομάδων (3), ενώ τα λάθη είχαν ξεπεράσει τα 80!

Είναι αλήθεια πως Λουτσέσκου και Κορακάκης έκαναν τις προσπάθειες τους από τον πάγκο να δώσουν λίγη φρεσκάδα (με Τριάδα, Λουσέρο ο ένας και με Λε Ταλέκ, Λημνιό ο άλλος) μα όσο περνούσε η ώρα, τόσο περισσότερο ίσχυε ο συμβιβασμός της λευκής ισοπαλίας και του βαθμού.

Οι γηπεδούχοι το πάλεψαν λιγάκι περισσότερο, είχαν κάποιες μικροευκαιρίες στο τελευταίο τέταρτο (δύο αξιοπρεπή σουτ από Σολτάνι στο 72’ και Καμαρά στο 87’), όμως αν έσπαγε το 0-0 θα ήταν αδικία προς το ίδιο το άθλημα, το οποίο ταλαιπωρήθηκε για 90 λεπτά…

ΞΑΝΘΗ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Γιουνές (75’ Ράνος), Σολτάνι, Χατζητερζόγλου, Φλίσκας, Νιέτο (65’ Τριάδης), Ορφανίδης (65’ Λουσέρο), Λισγάρας, Καμαρά.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Μπαγκά, Φυτανίδης, Ούμπιδες, Τόνσο (81’ Μπρίτο), Παπαδόπουλος (68’ Λε Ταλέκ), Κεϊτά, Στόιτσεφ (54’ Λημνιός), Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Κατράνης.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ