aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαFOOTBALL LEAGUEΆνοδο ο Ιωνικός, αυτοκτονία με… φωνές ο Λεβαδειακός των Κωστή και Μυτίδη!

Άνοδο ο Ιωνικός, αυτοκτονία με… φωνές ο Λεβαδειακός των Κωστή και Μυτίδη!

Happy end για Ιωνικό, δεύτερη ευκαιρία για Ξάνθη, παραμένει στη Super League 2 -έχοντας παράπονα- ο Λεβαδειακός των Κωστή και Μυτίδη. Σε ένα ανατρεπτικό φινάλε στη δεύτερη κατηγορία, οι Νικαιώτες εξασφάλισαν με το 2-1 επί του Εργοτέλη (ολοκλήρωσε το ματς με εννέα παίκτες) την άνοδο στα σαλόνια, στα οποία επιστρέφουν μετά από 14 χρόνια. Οι παίκτες του Δημήτρη Σπανού εξαργύρωσαν την αποβολή (με δύο κίτρινες) του Τσέλιου στο 73’, καθώς στα… καπάκια ξεκίνησαν την αντεπίθεσή του, φέρνοντας τούμπα το ματς από το 74’ έως το 82’.

Στα μπαράζ κόντρα στον Παναιτωλικό θα αγωνιστεί η ακριτική ομάδα, η οποία επικράτησε 1-0 του Λεβαδειακού, που έμεινε με άδεια χέρια μεν, αλλά και με έντονα παράπονα για το διαιτητικό κομμάτι. Αφού οι άνθρωποι του «βράζουν» για πέναλτι που δεν τους δόθηκε στο 68’ στην ανατροπή του Μπιανκόνι με το ματς στο 0-0, ενώ στέκονται και στα σφυρίγματα που υπήρξαν την ίδια στιγμή στη Νίκαια.

Στην αναμέτρηση της Νίκαιας, ο Ιωνικός ήταν ανώτερος, αλλά όχι και ουσιαστικός στο πρώτο μέρος, προσπαθώντας σε αρκετές περιπτώσεις να απειλήσει μέσω στατικών φάσεων, ενώ οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν όσο μπόρεσαν πιο έξυπνα. Το σκορ άνοιξε, ο Κοκκίνης μετά τη συνεργασία Πλατέλλα, Μπρουσέλη και Μανουσάκη που έκανε το γύρισμα στο 60’, όταν οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν την αντίπαλη άμυνα.

Οι γηπεδούχοι έπρεπε πλέον να τρέξουν ώστε να προλάβουν το… τρένο της ανόδου. Βγήκαν μπροστά, αλλά δεν έδειξαν να έχουν καθαρό μυαλό σε πρώτη φάση. Η αποβολή των φιλοξενούμενων, ωστόσο, έκανε πιο απλή την κατάσταση. Σε διεκδικούμενη φάση, ο Τσέλιος έκανε τάκλιν στον Ματσούκα και σταμάτησε επικίνδυνη επίθεση του Ιωνικού με… αντίτιμο τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο φάουλ που εκτελέστηκε από τον Ρόλε, ο Κατσιμήτρος έκανε τραγικό λάθος, καθώς του έφυγε η μπάλα μέσα από τα χέρια σε πολύ εύκολη φάση και ο Μουμίν ισοφάρισε με περιπέτεια από κοντά.
Η ολική ανατροπή σφραγίστηκε οκτώ λεπτά μετά. Ο Πλατέλλας μπήκε από τα αριστερά, γύρισε για τον Ρόλε που προσπάθησε να βρει τον Κάστρο και ο επερχόμενος Μάναλης βρήκε δίχτυα από κοντά, σημειώνοντας «χρυσό» γκολ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ