aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΑνατρεπτικός ΟΦΗ, «ράπισε» τον Αστέρα Τρίπολης

Ανατρεπτικός ΟΦΗ, «ράπισε» τον Αστέρα Τρίπολης

ΟΦΗ για μεγάλα πράγματα! Η ομάδα του Σίμου άφησε πίσω της την πρώτη ήττα στη σεζόν και επανήλθε άμεσα στις νίκες, επικρατώντας 3-1 του Αστέρα Τρίπολης στο Ηράκλειο με πολύ καλή εμφάνιση.

Οι Αρκάδες προηγήθηκαν στο 51’ με τον Λουίς Φερνάντεθ, αλλά οι Κρητικοί το ανέτρεψαν (57’ Φιγκεϊρέδο, 65’ Νέιρα, 88’ Σεμέδο) επωφελούμενοι στο έπακρο από το αριθμητικό αβαντάζ που απέκτησαν στο 61’ λόγω της αποβολής του Ιγκλέσιας.

Το ματς

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε φουριόζος το παιχνίδι και στην πρώτη του επίθεση άγγιξε το 1-0. Συγκεκριμένα, στο 2’ ο Σεμέδο έκανε ωραία ατομική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, ωστόσο ο Παπαδόπουλος έδιωξε και στη συνέχεια η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο τέταρτο και απείλησαν σε δύο ακόμα περιπτώσεις, με τον Μεγιάδο (5’) και τον Βαζ (9’). Από ‘κει και πέρα, ο Αστέρας Τρίπολης ισορρόπησε και κέρδισε μέτρα στο γήπεδο.

Στο 23’, οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία τους στο ματς, με τον Μαρκ Φερνάντεθ βγήκε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ και πλάσαρε, όμως ο Σωτηρίου τον νίκησε αφού έδιωξε με τα πόδια.

Πέντε λεπτά αργότερα, οι Αρκάδες απείλησαν εκ νέου, με τον Μαρκ Φερνάντεθ να σουτάρει στην κίνηση και με δύναμη μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Κάπου εκεί ξύπνησαν οι παίκτες του Σίμου, ανέβασαν στροφές και έφτασαν κοντά στο 1-0 στο 36’: μετά από σέντρα στην περιοχή, ο Φιγκεϊρέδο πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Νέιρα βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής και πλάσαρε, αλλά ο Παπαδόπουλος έδιωξε εντυπωσιακά.

Στην τελική ευθεία του πρώτου ημιχρόνου ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα ισόπαλες δίχως τέρματα.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ δυνατά το δεύτερο μέρος, με τον Αστέρα Τρίπολης να προηγείται στο 51’: ο Λουίς Φερνάντεθ έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας μετά από μακρινή μπαλιά του Μουνάφο, μπήκε ανενόχλητος στην περιοχή και πλάσαρε σωστά τον Σωτηρίου για το 0-1.

Η απάντηση των Κρητικών ήρθε άμεσα, με την ομάδα του Σίμου να ισοφαρίζει στο 56’. Ο Ναμπί έκανε την ατομική ενέργεια από τα αριστερά και γύρισε στη μικρή περιοχή, όπου ο Φιγκεϊρέδο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με προβολή.

Στο 61’ άλλαξαν τα δεδομένα του αγώνα, καθώς ο Ιγκλέσιας δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για αγκωνιά στον Κοροβέση και άφησε την ομάδα του Χιμένεθ με 10 παίκτες για το τελευταίο ημίωρο.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν δεόντως το αριθμητικό αβαντάζ που είχαν, καθώς έφτασαν άμεσα στο 2-1: τέσσερα λεπτά αργότερα (65’), μετά από ομαδική συνεργασία, ο Νέιρα πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε σωστά τον Παπαδόπουλο.

Από ‘κει και πέρα, ο ΟΦΗ κυριάρχησε απόλυτα, με τους Αρκάδες να μην έχουν τον τρόπο να αντισταθούν. Σε διάστημα 12 λεπτών (69’-81’), οι Κρητικοί απείλησαν σοβαρά σε τρεις περιπτώσεις, με τον Παπαδόπουλο να νικά διαδοχικά τους Φιγκεϊρέδο, Τσιλιανίδη και Σεμέδο.

Στο 87’, οι γηπεδούχοι σφράγισαν την ανατροπή και την επικράτησή τους, με τον Νέιρα να πασάρει στον Σεμέδο, που ήταν αμαρκάριστος στην περιοχή και πλάσαρε σωστά τον Παπαδόπουλο για το τελικό 3-1. Στο 91’, οι παίκτες του Σίμου έφτασαν πολύ κοντά στο 4-1, αλλά ο Τσιλιανίδης σημάδεψε το δοκάρι με σουτ μέσα από την περιοχή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ