aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΑναστασιάδης: «Το ονειρευόμουν αυτό»

Αναστασιάδης: «Το ονειρευόμουν αυτό»

Ο Άγγελος Αναστασιάδης δήλωσε ότι το ονειρευόταν να δουλέψει στην ΑΕΛ. Τι ανέφερε για τη γκρίνια των οργανωμένων προς το πρόσωπό του, για τη συνύπαρξη με τον Αλέξη Κούγια, ενώ συνέστησε στους δημοσιογράφους να μην τον καλούν γιατί “θα το κλείνω”.

Το απόγευμα της Τετάρτης (8/6) έγινε η επίσημη παρουσίαση του Άγγελου Αναστασιάδη, ως νέου προπονητή της ΑΕΛ. Ο 63χρονος τεχνικός αναφέρθηκε στην απόφασή του να αποδεχτεί την πρόταση του Αλέξη Κούγια, υποστηρίζοντας πως «δεν με κάλυπτε άλλη ομάδα»

Επεσήμανε ότι δεν έχει χρόνο για χάσιμο και συνέστησε στους εκπροσώπους του Τύπου να μην τον παίρνουν τηλέφωνο: «Μη με παίρνετε τηλέφωνο, θα το κλείνω”. Δεν παρέλειψε να σταθεί στη δυσαρέσκεια των οργανωμένων προς το πρόσωπό του, λέγοντας: “Εγώ ήρθα επειδή συμφώνησα με τον Κούγια. Μόνο αυτός μπορεί να με διώξει. Ούτε εσείς, ούτε κανένας άλλος».

Αρχικά είπε: «Καταρχήν είμαι πολύ χαρούμενος. Πάρα πολύ χαρούμενος. Γι’ αυτή τη χαρά πρέπει να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο που μας έκανε τη τιμή να μας δώσει τα ηνία. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να τον βγάλουμε ασπροπρόσωπο. Μέσα από πολλή δουλειά, λίγες δηλώσεις, πάρα πολύ λίγα λόγια, γιατί έτσι έχουμε μάθει. Δε μπορώ αλλιώς. Είναι ο μόνος τρόπος που λειτουργώ. Παρόλο που είμαι πολύ καλός στην παρέα. Είμαι διαφορετικός άνθρωπος εκτός δουλειάς. Όλα θα πάνε καλά. Πρέπει να πω δύο πράγματα για τον Σάκη Τσιώλη. Είναι φίλος μου, εξαιρετικός άνθρωπος και προπονητής.

Και πρέπει να τον ευχαριστήσω γιατί ανέβασε την ομάδα. Να πω και κάτι ακόμα. Αυτό το γήπεδο είναι στολίδι. Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να είναι γεμάτο. Να περιμένουν έξω για να μπουν. Δεν έχουμε πολύ χρόνο, μείνανε κάποια πράγματα πίσω. Σας παρακαλώ πολύ να μην ενοχλείτε. Έχουμε πιάσει δουλειά από τη πρώτη επαφή που είχαμε με τον πρόεδρο. Ούτε ένα δευτερόλεπτο δεν σταματήσαμε. Πόσο μάλλον τώρα. Γι’ αυτό δεν έχουμε χρόνο να ασχολούμαστε με δηλώσεις και ανακοινώσεις. Θα το εκτιμήσω πάρα πολύ για το καλό της ομάδας. Όταν υπάρχει χρόνος και μπορούμε να πούμε κάποια πράγματα θα τα πούμε. Μη με παίρνετε τηλέφωνο, θα το κλείνω».

Για τις μεταγραφές:

«Πίστωση χρόνο δεν υπάρχει για κανέναν. Τι σημαίνει; Η ΑΕΛ αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια ομάδα που ανεβαίνει. Να ξεκαθαρίσει το ρόστερ, να τρέξουμε τη προετοιμασία, να δούμε γήπεδα, χώρους, πως θα δουλέψουμε. Πρέπει να κλείσουμε φιλικούς αγώνες. Για μένα οι μεταγραφές είναι δεύτερο και τρίτο. Πρέπει να προετοιμάσουμε αυτά, να τα προγραμματίσουμε γρήγορα. Για να είμαστε έτοιμοι στις 21 του Αυγούστου. Αυτός είναι ο στόχος. Κάθε μέρα θα γράφονται ονόματα. Κάθε μέρα συνέντευξη να κάναμε, καινούρια ονόματα θα με ρωτάγατε.

Εδώ θα είναι αυτοί που θα έχουμε συμφωνήσει με τον πρόεδρο. Υπάρχει ευθύνη και θα την αναλάβω εγώ. Συνήθως γίνονται πράγματα που φταίνε όλοι. Όταν φταίνε όλοι δεν φταίει κανείς. Θα χτυπήσουν την πόρτα πάρα πολλοί εδώ. Η πόρτα είναι καλή και μεγάλη. Πρέπει πρώτα να τιμήσουμε αυτούς που μας κάνανε χαρούμενους. Δε μπορούμε να αδικήσουμε αυτούς. Θα δούμε πολύ εμπεριστατωμένα τι θα συμβεί. Δεν πρέπει να αδικήσουμε κανέναν. Ούτε και εμάς. Όταν αδικείς οποιονδήποτε μέσα στην ομάδα, αδικείς την ίδια την ομάδα. Αυτά όλα πρέπει να τα δούμε πολύ σοβαρά. Πάντως Δεν θα ξεπερνάμε τον αριθμό των 25 παικτών στο ρόστερ».

Για τη δυσαρέσκεια των οργανωμένων στο πρόσωπό του:

«Οι άνθρωποι αυτοί έχουν τις δικές του σκέψεις. Δεν ασχολούμαι με αυτά. Εμένα με νοιάζει με ομάδα. Ελπίζω στο τέλος να γίνουν θετικές οι ανακοινώσεις. Δεν γνωρίζω τι είπαν. Δεν έχω καμία αντιπαράθεση. Θέλω να πω κάτι. Να σας πω δεν είναι πρωτόγνωρο το θέμα με τους οργανωμένους. Και με τον Ηρακλή το έζησα όταν πήγανε στο σπίτι μου. Στη μητέρα μου, η οποία τους έφτιαξε και καφέ! Τους είπα: «Εσείς τη δουλειά σας και εγώ τη δουλειά μου».

Έρχονταν και μας έπαιρναν τις μπάλες. Δεν μας άφησαν να κάνουμε προπόνηση. Η ομάδα βγήκε ΟΥΕΦΑ. Δίνω μία απάντηση, έχοντας προσωπική εμπειρία. Ο κόσμος έχει μία αντίδραση. Εγώ ήρθα επειδή συμφώνησα με τον Κούγια. Μόνο αυτός μπορεί να με διώξει. Ούτε εσείς, ούτε κανένας άλλος. Ήδη κάποιοι με βρίζουν. Και εγώ δεν έχω μιλήσει καθόλου. Μακάρι να έρθουν όλα τα παλικάρια που με βρίζουν, στο τέλος να έρθουν και να χειροκροτήσουν την ομάδα. Όχι εμένα. Εγώ προτιμώ να με βρίζουν. Δεν θέλω να διαβάσω τις ανακοινώσεις».

Για τους στόχους θα γνωρίζουμε τον Οκτώβριο που θα είμαστε το καλοκαίρι. Δε μπορώ να σας πω τίποτα για το ρόστερ. Πρέπει να δω τους παίκτες κατά πρόσωπο. Αν τους δω, μόνο από τη φάτσα τους καταλαβαίνω τι γίνεται. Αν δεν είμαι σίγουρος δε μπορώ να απαντήσω. Το μόνο σίγουρο είναι ότι είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Είχα σκεφτεί να σταματήσω. Όμως το ονειρευόμουν αυτό. Ούτε ένα λεπτό δε πήρε να συμφωνήσω. Όλα θα γίνουν, μην έχετε άγχος γι αυτό. Σε μία μεγάλη ομάδα όλοι θέλουν να είναι εκεί. Θα μάθετε στο δρόμο τη πορεία της μεγάλης ομάδας».

Για το αν είχε άλλη πρόταση:

«Δε με κάλυπταν τα δεδομένα για κάποια άλλη ομάδα. Ήταν μια σκέψη λόγω απογοήτευσης που υπήρχε το να αποσυρθώ. Όλες οι προηγούμενες θητείες μου ήταν επικίνδυνες αποστολές. Ενώ ξεκινούσαμε με καλά στοιχεία και όλα ήταν χαρούμενα, στη πορεία έβγαιναν πράγματα που δεν είχαν καμία σχέση με τη πραγματικότητα. Όταν ξεκινάς όμως μια περίοδο σε μία ομάδα και στο τέλος δε γίνεται τίποτα, απογοητεύεσαι. Υπάρχουν κάποιες αποστολές που γνωρίζεις ότι είναι δύκολες, όπως να σώσεις μια ομάδα. Αυτές που δεν γνωρίζεις είναι οι χειρότερες. Δε σας κρύβω ότι με παίρνουν και μου λένε:

“Πως θα τα βρεις με αυτόν τον άνθρωπο;”. Ξέρετε αυτή τη κατάσταση την έχει δημιουργήσει το δικό σας κύκλωμα. Χωρίς να γνωρίζετε τον Αναστασιάδη, έχει φτιάξει μία εικόνα για τον πρόεδρο και για εμένα που δεν έχουν καμία σχέση με τη πραγματικότητα. Μεγαλύτερη επιτυχία μιας ομάδος είναι όταν ο προπονητής με τον πρόεδρο είναι φίλος. Πολύ λίγες φορές εγώ που είχα πολύ καλές σχέσεις, κάναμε πράγματα που δεν τα περίμενε κανείς. Τα ετερώνυμα έλκονται. Εύχομαι να γίνει πραγματικότητα».

Για το αν θα πήγαινε στην ΑΕΛ όταν αυτή ήταν στη Football League:

«Δεν το γνωρίζω αν θα ερχόμουν στη Football League. Εγώ το έχω πει πολλές φορές. Πιστεύω στον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο και για τους προπονητές. Εγώ δεν είμαι πολύ καλός προπονητής. Αν πω ότι είμαι θα πρέπει να σταματήσω. Βελτιώνομαι κάθε μέρα. Οι ποδοσφαιριστές όμως είναι καλοί, αλλά δεν τους εμπιστευόμαστε.

Τα δικά μας παιδιά τα… «σκοτώνουμε». Μακάρι να έχουμε μία αμιγώς ελληνική ομάδα με δύο τρεις καλούς ξένους να συμπληρώνουν. Αυτή είναι η σκέψη η δική μου. Απλά υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο να συμβεί, εκμεταλλευόμενοι τον κάμπο που είναι χρυσωρυχείο ποδοσφαιριστών. Οι παίκτες θέλουν να έρθουν να λειτουργήσουν μαζί μας. Αυτό το σκεπτικό έχει και ο πρόεδρος. Σε αντίθεση με άλλα κλαμπ που έχουν αντίθετη άποψη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ