aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΑνάσα για Παναιτωλικό, βυθίζεται ο Λεβαδειακός

Ανάσα για Παναιτωλικό, βυθίζεται ο Λεβαδειακός

Με δύο γκολ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου (49’, 58’), ο Παναιτωλικός νίκησε 2-1 εντός τον Λεβαδειακό, πανηγύρισε το πρώτο «τρίποντό» του έπειτα από 3 αγώνες πρωταθλήματος και ξεκόλλησε βαθμολογικά. Χαμένο πέναλτι για την ομάδα του Μοράρ είχε στο 63’ ο Μοράρ.

Προβληματική σε γενικές γραμμές η εμφάνιση του Λεβαδειακού, που μείωσε στο 86’ και είχε μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο 92’ για να «κλέψει» τον πόντο. Με 10 παίκτες οι Βοιωτοί από το 64’, ενώ υπέστησαν την 4η συνεχόμενη ήττα τους στο πρωτάθλημα.

Το ματς

Ο Παναιτωλικός μπήκε δυνατά από την αρχή και ανέλαβε τα ηνία της αναμέτρησης. Εντούτοις, δεν μπορούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Λεβαδειακού, που προσπαθούσε να «χτυπήσει» μέσω αντεπιθέσεων.

Στο 15’ οι γηπεδούχοι είχαν την καλύτερη στιγμή τους, με τον Μάζουρεκ να σουτάρει δυνατά μέσα από την περιοχή, ωστόσο δεν σημάδεψε σωστά και η μπάλα κατέληξε άουτ. Σε ένα 4λεπτο (37’-41’) οι Αγρινιώτες είχαν ακόμα δύο καλές στιγμές με τους Καμαρά, Μοράρ αντίστοιχα να μην μπορούν να εκτελέσουν.

Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα ισόπαλες δίχως τέρματα. Σε αυτό το διάστημα η ομάδα του Δέλλα είχε 72% κατοχή μπάλας, όμως ήταν αρκετά φλύαρη.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να στέκονται πολύ τυχεροί στο 49’ και να ανοίγουν το σκορ: ο Αντελέχου έδιωξε την μπάλα, η οποία βρήκε στο κεφάλι του Έρικσον και «κρέμασε» τον Επασί για να καταλήξει στα δίχτυα των Βοιωτών.

Αυτό το τέρμα έδωσε… φτερά στους Αγρινιώτες, που διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 58’, με τον Μοράρ να πλασάρει σωστά μέσα από την περιοχή κι ενώ ήταν αμαρκάριστος. Η φάση ξεκίνησε από εξαιρετική προσπάθεια του Καμαρά, που «ζάλισε» τους αντίπαλους αμυντικούς και γύρισε σωστά στον συμπαίκτη του.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Μάζουρεκ κέρδισε πέναλτι από τον Καραχάλιο, ωστόσο ο Μοράρ που εκτέλεσε την «εσχάτη των ποινών» σημάδεψε δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης ο Νανγκίς δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε τον Λεβαδειακό με 10 παίκτες.

Έκτοτε οι φιλοξενούμενοι κλείστηκαν ακόμα περισσότερο στα καρέ τους, με τον Παναιτωλικό να κυριαρχεί και να έχει 1-2 καλές στιγμές. Εντούτοις, στο 86’ ο Σαβαντογκό «χόρεψε» την άμυνα των γηπεδούχων και σούταρε υποδειγματικά από το ύψος της περιοχής για να στείλει την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα του Κυριακίδη.

Αυτό το γκολ ήρθε κόντρα στη ροή του αγώνα, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές του Μάντζιου αναθάρρησαν και πίστεψαν στην ολική επαναφορά. Στο 92’ μάλιστα έφτασαν κοντά στο 2-2, με τον Ιωαννίδη να εκμεταλλεύεται την… εγκληματική αδράνεια των γηπεδούχων και να σουτάρει μέσα από την περιοχή, όμως δεν σημάδεψε σωστά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός (Δέλλας): Κυριακίδης – Μαρινάκης, Μιχάι, Μαλής, Ρότσα – Έρικσον, Μάρκος Πάουλο – Ντίας (84’ Μανά), Μάζουρεκ (66’ Γουίλιαν), Μοράρ – Καμαρά (77’ Λουσέρο)

Λεβαδειακός (Μάντζιος): Επασί – Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Αντιλέχου, Παντελιάδης – Μητρόπουλος, Καραχάλιος (64’ Όμο) – Σαβαντογκό, Σουμπίνιο (64’ Γιακουμάκης), Νανγκίς – Μαρκόβσκι (74’ Ιωαννίδης)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ