aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUE«Άλωσε» το… κάστρο της Λιβαδειάς με μπαλάρα ο Πανιώνιος!

«Άλωσε» το… κάστρο της Λιβαδειάς με μπαλάρα ο Πανιώνιος!

Με το εντυπωσιακό 1-4, ο ασταμάτητος στη Super League Πανιώνιος υποχρέωσε τον Λεβαδειακό στην πρώτη εντός έδρας ήττα του μετά από 100 ημέρες και ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, με 21 πόντους!

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, ο στόχος του Λεβαδειακού ήταν να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα μετά τη βαριά ήττα (4-0) στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ και να επιβεβαιώσει τη δύναμη της έδρας του, εκεί όπου είχε ηττηθεί μόνο από τον Παναθηναϊκό στις 10 Σεπτεμβρίου. Ο Πανιώνιος, μετά τον μάλλον… αναμενόμενο αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδας την Τρίτη, ήθελε να συνεχίσει το σερί θετικών εμφανίσεων και αποτελεσμάτων (αήττητος από τον Οκτώβριο και το ματς στην Λάρισα), προκειμένου να «εδραιωθεί» στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν από το ξεκίνημα πιο απειλητικοί και θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί στο 20′, όταν το τέρμα του Καρίμ Ανσαριφάρντ ακυρώθηκε ως οφσάιντ σε μια πολύ οριακή φάση, ακόμα και με το τηλεοπτικό replay. Ένα τέταρτο αργότερα ο Στάνισλαβ Ναμάσκο σταμάτησε τον Ιρανό διεθνή επιθετικό, ωστόσο στο κόρνερ που ακολούθησε ο Σπύρος Ρισβάνης νίκησε τους πάντες στον αέρα μετά την εκτέλεση του Ταξιάρχη Φούντα και άνοιξε το σκορ με ωραία κεφαλιά.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν σχεδόν άμεσα, όταν ο Πέτρος Γιακουμάκης πήρε το «ριμπάουντ» μετά την απόκρουση του Ανδρέα Γιαννιώτη σε εκτέλεση φάουλ του Κάρλος Μιλιάζες και πλάσαρε σωστά στο 43′, ωστόσο η χαρά τους κράτησε μόνο για ένα λεπτό. Σχεδόν με τη σέντρα, ο Μοχάμεντ Μπεν έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Ναμάσκο με δυνατό σουτ, ο Φούντας τροφοδότησε τον Ανσαριφάρντ, ο Μολδαβός τερματοφύλακας σταμάτησε το τακουνάκι του αλλά ήρθε ο Παναγιώτης Κόρμπος με δυνατό βολέ από το ύψος του πέναλτι να «γράψει» το 1-2 κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Ο Πανιώνιος μπήκε πιο αποφασιστικά στην επανάληψη και στο 50ο λεπτό κατάφερε να σκοράρει για τρίτη φορά και να «καθαρίσει» ουσιαστικά το ματς, με ένα υπέροχο δεξί πλασέ του Σοντζαέι Μασούντ μετά από πάσα του Φούντα, αν και πρέπει να σημειωθεί ότι ο ευρισκόμενος σε θέση οφσάιντ Ανσαριφάρντ έκανε κίνηση προς τη μπάλα και επηρέαζε τη φάση. Στο 65′ ο τελευταίος «βρήκε» τον Μπεν στην πλάτη της άμυνας του Λεβαδειακού με εξαιρετική μπαλιά και ο διεθνής μεσοεπιθετικός από τις Κομόρες δεν δυσκολεύθηκε να παραβιάσει την εστία του Ναμάσκο, διαμορφώνοντας το τελικό 1-4.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Λεβαδειακός (Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Ουόν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Καραχάλιος (57′ Καψάσκης), Καλτσάς (57′ Μάγκας), Τόνι Σίλβα, Μάντζιος, Ζεζίνιο, Γιακουμάκης (79′ Σέκα)

Πανιώνιος (Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης, Κόρμπος, Βλάχος, Σιώπης, Μπεν (86′ Βουκελάτος), Φούντας (77′ Μασούρας), Ανσαριφάρντ, Μασούντ (89′ Σαββίδης)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ