aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Άλλη μια αποτυχία για την Εθνική Ελλάδας

Η Εθνική Ελλάδας έπαιζε «τελικό» στη Ριζούπολη με τη Σλοβενία για την πρώτη θέση στον 3ο όμιλο και την άνοδο στη League B του Nations League, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε αυτή τη φορά απέναντι στους Βαλκάνιους, που πανηγύρισαν την πρώτη θέση και την προαγωγή.

Το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων, όπως και στη Λιουμπλιάνα τον Σεπτέμβριο, αφήνοντας τη «γαλανόλευκη» ομάδα με έναν ανεκπλήρωτο στόχο, που όμως ήταν βασικός και μέρος του πρότζεκτ «Κατάρ» κατά τον ομοσπονδιακό προπονητή, ο οποίος θα πρέπει να αναθεωρήσει άποψη για κάποια από τα πιστεύω του μετά το σημερινό παιχνίδι.

Απέναντι σε άλλη μια ομάδα, που δεν ήταν σε καμία περίπτωση κλάση ή ανώτερη, η Εθνική (όπως με το Κόσοβο στο ΟΑΚΑ) δεν κατάφερε να πάρει αποτέλεσμα, δείχνοντας και πάλι αδυναμίες σε σημαντικούς τομείς του παιχνιδιού της, αποδεικνύοντας πως μόνο η κατοχή της μπάλας δεν φτάνει για να πάρεις αυτό που θέλεις σε έναν αγώνα.

Ο Φαν΄τ Σιπ παρέταξε την ελληνική ομάδα με δύο αλλαγές συγκριτικά με τον αγώνα στο Κισινάου εναντίον της Μολδαβίας, καθώς ο Κουρμπέλης -επέστρεψε μετά την έκτιση της ποινής του- πήρε τη θέση του Μπουχαλάκη στη μεσαία γραμμή και ο Γιακουμάκης αντικατέστησε τον Παυλίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε δυνατά, πίεσε τους Σλοβένους στο πρώτο τέταρτο και είχε μια πολύ καλή στιγμή στο 6ο λεπτό, όταν ο Λημνιός βρήκε τον Γιακουμάκη στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, εκείνος επέλεξε να γυρίσει στον επερχόμενο τροφοδότη του, αλλά το πλασέ του Λημνιού κατέληξε στην αγκαλιά του Όμπλακ.

Νωρίτερα (4΄), το αριστερό σουτ του Μπακασέτα έξω από την περιοχή βρήκε και σε παίκτη της Σλοβενίας και κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Όμπλακ, ενώ στο 14΄ μια κεφαλιά του Γιακουμάκη από καλή θέση χτύπησε στον Μέβλια κι έφυγε κόρνερ.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας η Εθνική είχε νέα ευκαιρία, όταν στη σέντρα του Τσιμίκα ο Φορτούνης έπιασε «σκαστή» κεφαλιά, η μπάλα πέρασε τον Όμπλακ αλλά απομάκρυναν οι Σλοβένοι αμυντικοί πριν περάσει τη γραμμή.

Η ανωτερότητα της Ελλάδας δεν απέφερε κάποιο γκολ, κι έτσι οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες. Οι Σλοβένοι σε αυτό το διάστημα είχαν εστιάσει στην οργάνωση του παιχνιδιού τους, κυρίως στο μισό γήπεδο, ενώ επιθετικά τα περίμεναν όλα από τον επανακάμψαντα στην Εθνική ομάδα Γιόσιπ Ίλισιτς.

Με τον Παυλίδη αντί του Γιακουμάκη από το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου η ελληνική ομάδα δεν κέρδισε πολλά πράγματα στη θέση του σέντερ φορ, ενώ το παιχνίδι της έγινε μονότονο εκτός από προβλέψιμο και φυσικά εύκολα διαχειρίσιμο από την αντίπαλό της.

Με την μπάλα να αλλάζει διαρκώς πόδια αμυντικών αλλά να μην μπορεί να προωθηθεί σωστά μπροστά, αφού οι Σλοβένοι αμύνονταν σωστά σε άκρα και άξονα, τις ατομικές ενέργειες των ποιοτικών Φορτούνη, Λημνιού, Μπακασέτα να απουσιάζουν και τους παίκτες διστακτικούς, έπρεπε να αρχίσει να «σώνεται» ο χρόνος στην κλεψύδρα του αγώνα για να κάνουν κάποιες φάσεις οι διεθνείς, εκτός από το σουτ του Μπακασέτα σε 66΄ που απέκρουσε σε κόρνερ ο Όμπλακ.

Η Εθνική έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 78΄, όταν ο Λημνιός βρήκε τον Φορτούνη, αυτός «έσπασε» για τον Κουρμπέλη, που πλάσαρε άουτ, όπως και το απευθείας φάουλ του Φορτούνη στο 82΄, ενώ δύο λεπτά αργότερα η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της στον αγώνα, όταν ο Παυλίδης στόπαρε με το στήθος, γύρισε κι έπιασε ανάποδο σουτ, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι.

Για την ιστορία της υπόθεσης, στο 90ό λεπτό αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Χατζηδιάκος, για φάουλ στον Ίλισιτς.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάρλος Ντελ Θέρο Γκράντε (Ισπανία)

ΚΟΚΚΙΝΗ: 90΄ Χατζηδιάκος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τζαβέλλας, Μπακασέτας, Λημνιός – Μπόχαρ, Κούρτιτς, Ίλισιτς, Βέτριχ, Μπάλκοβετς

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν΄τ Σιπ): Βλαχοδήμος, Μαυρίας, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας (79΄ Μασούρας), Τσιμίκας (90΄ Κυριακόπουλος), Κουρμπέλης, Ζέκα (67΄ Τζόλης), Λημνιός, Μπακασέτας, Φορτούνης, Γιακουμάκης (46΄ Παυλίδης).

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Ματίας Κεκ): Όμπλακ, Στογιάνοβιτς, Μπλάζιτς, Μεβλία, Μπάλκοβετς, Λόβριτς, Μπιγιόλ (77΄ Βέτριχ), Κούρτιτς, Μπόχαρ (67΄ Βέρμπιτς), Ίλισιτς, Βούτσκιτς (77΄ Σπόραρ).

Το Live του παιχνιδιού:

94′ Λήξη του αγώνα

94′ Κίτρινη κάρτα στον Κυριακόπουλο.

92′ Διπλή αλλαγή για την Σλοβενία. Σκούμπιτς και Μπάιριτς μέσα, αντί των Λόβριτς και Ίλισιτς.

90′ Αλλαγή για την Εθνική. Εκτός ο Τσιμίκας, μέσα ο Κυριακόπουλος.

90′ Κόκκινη κάρτα στον Χατζηδιάκο για φάουλ στον Ίλιτσιτς. Σωστή απόφαση.

89′ Κεφαλιά από τον Παυλίδη, μπλόκαρε ο Όμπλακ.

84′ Δοκάρι για την Εθνική. Ψαλιδάκι του Παυλίδη, ο Όμπλακ έκανε τρομερή επέμβαση, με τη μπάλα να βρίσκει και το δοκάρι. Κοντά στο 1-0 η Εθνική μας.

79′ Αλλαγή για την Εθνική. Εκτός ο Τζαβέλλας, μέσα ο Μασούρας.

78′ Πολύ καλή στιγμή για την Εθνική. Ο Λημνιός βρήκε τον Φορτούνη, αυτός την έσπασε υπέροχα για τον Κουρμπέλη, αλλά το δεξί πλασέ του από το ύψος της περιοχής κατέληξε άουτ.

77′ Διπλή αλλαγή για τη Σλοβενία. Σπόραρ αντί Βούτσκιτς και Βέτριχ αντί Μπιγιόλ.

74′ Φώναξαν για χέρι του Μαυρία οι Σλοβένοι, στο πρόσωπό του βρήκε η μπάλα.

72′ Σουτ του Λημνιού, η μπάλα κόντραρε και μπλόκαρε εύκολα ο Όμπλακ.

69′ Έχει κάνει πιο επιθετικό το σχήμα ο προπονητής, τοποθετώντας τον Τζόλη δίπλα στον Παυλίδη και τον Μπακασέτα στο πλάι του Κουρμπέλη.

67′ Αλλαγή για την Εθνική. Εκτός ο Ζέκα, μέσα ο Τζόλης.

67′ Αλλαγή για τη Σλοβενία. Εκτός ο Μπόχαρ, μέσα ο Βέρμπιτς.

54′ Σουτ του Ζέκα έξω από την περιοχή έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και απομάκρυνση, μπλόκαρε ο Όμπλακ.

51′ Πίεση ψηλά, κλέψιμο, ο Φορτούνης δεν έκανε καλή μπαλιά στον Παυλίδη και βγήκε να μαζέψει ο Όμπλακ. Χάθηκε καλή ευκαιρία.

50′ Βαθιά μπαλιά για τον Μπακασέτα, δεν πρόλαβε όμως τη μπάλα ο ποδοσφαιριστής της Αλάνιασπορ.

46′ Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου. Αλλαγή για την Εθνική. Εκτός ο Γιακουμάκης, μέσα ο Παυλίδης

Τέλος πρώτου ημιχρόνου

42′ Το σουτ του Φορτούνη από καλή θέση βρήκε πάνω στα σλοβένικα σώματα.

30′ Πολύ μεγάλη χαμένη φάση με τρομερή σέντρα Τσιμίκα και κεφαλιά Φορτούνη που κόβεται πριν περάσει τη γραμμή

27′ Σουτ του Ίλιτσιτς από θέση διαγώνια και δεξιά μέσα από την περιοχή, απελπιστικά άουτ.

25 λεπτά στην Ριζούπολη, παραμένει το 0-0 ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Σλοβενία. Το πρώτο τέταρτο ανήκε στην Ελλάδα, έκανε δυναμικό ξεκίνημα και έφτιαξε τρεις φάσεις, αλλά στη συνέχεια η Σλοβενία ισορρόπησε και αρχίζει συχνά-πυκνά να βγαίνει στην επίθεση. Η μπάλα περνά πολύ από τα πόδια του Ίλιτσιτς, όπως και των Κούριτς, Μπάλκοβετς και

25′ Καταπληκτική ανάπτυξη της μπάλας από τους Σλοβένους, ο Μπάλκοβετς όμως τα… χαλάει με την σέντρα του και η Σλοβενία δεν απειλεί.

21′ Σκληρό φάουλ του Κούρτιτς και κίτρινη κάρτα στον χαφ της Σλοβενίας.

Κακή εκτέλεση του παικταρά της Αταλάντα, στο τείχος η μπάλα.

17′ Φάουλ σε εξαιρετικό σημείο για τα πόδια του Ίλιτσιτς.

14′ Ωραία ανάπτυξη της μπάλας από την Εθνική και σέντρα του Τσιμίκα, ο Γιακουμάκης έπιασε την κεφαλιά που βρήκε όμως στον Μέβλια για να καταλήξει κόρνερ. Ανεκμετάλλευτο περνάει το κόρνερ…

Καλό ξεκίνημα από την Εθνική, δείχνει εξ αρχής ότι θέλει να κυριαρχήσει και να επιτεθεί.

7′ Κίτρινη κάρτα στον Μπόχαρ για σκληρό μαρκάρισμα στον Μαυρία.

6′ Ευκαιρία για την Ελλάδα. Εξαιρετική κάθετη του Κουρμπέλη, ο Γιακουμάκης φεύγει στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, κάνει μια προσποίηση και σπάει στον επερχόμενο Μπακασέτα αλλά το πλασέ με το δεξί του πόδι, κατέληξε στην αγκαλιά του Όμπλακ.

4′ Ο Μπακασέτας βρήκε τον χώρο και έπιασε το δυνατό σουτ, με την μπάλα να βρίσκει στον Μπάλκοβετς και να περνάει κόρνερ. Πρώτη τελική για την Ελλάδα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ