aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣΑκόμα και δεύτερη, η Ελλάδα δεν έχει στο χέρι της τα μπαράζ

Ακόμα και δεύτερη, η Ελλάδα δεν έχει στο χέρι της τα μπαράζ

Αρχικά η Εθνική χρειάζεται ένα συνδυασμό αποτελεσμάτων για να περάσει τη Βοσνία και να τερματίσει στη δεύτερη θέση του ομίλου (δείτε αναλυτικά όλα τα σενάρια). Ωστόσο, αν συμβεί κάτι τέτοιο, δεν της εξασφαλίζει αυτόματα την παρουσία της στα μπαράζ!

Από τις εννέα ομάδες που θα τερματίσουν δεύτερες, η τελευταία στη σχετική κατάταξη πάει… σπίτι της και οι υπόλοιπες οκτώ θα διεκδικήσουν τα 4 τελευταία εισιτήρια της Ευρώπης (θα χωριστούν σε σε ισχυρούς και αδύναμους, με βάση την κατάταξη της FIFA για το μήνα Οκτώβριο).

Για να βγει αυτή η βαθμολογία, αφαιρούνται τα ματς με τον τελευταίο κάθε ομίλου. Δηλαδή στον δικό μας όμιλο δεν υπολογίζονται οι αγώνες με το Γιβραλτάρ, έτσι η Εθνική βρίσκεται αυτή τη στιγμή στους 10 βαθμούς και στο +3. Το μέγιστο που μπορεί να φτάσει είναι το 13, με διπλό στην Κύπρο, μία συγκομιδή που όλες οι δεύτερες ομάδες αυτή τη στιγμή μπορούν να την ξεπεράσουν.

Προφανώς και η παρακάτω κατάταξη είναι προσωρινή καθώς για παράδειγμα η Ουκρανία μπορεί να ξεπεράσει την Κροατία ή Ολλανδία τη Σουηδία. Ωστόσο η συγκομιδή της Εθνικής δεν παύει να είναι χαμηλή (δεν έχει νικήσει Βοσνία, Βέλγιο, ισοπαλία με Εσθονία), γι’ αυτό και η δεύτερη θέση δεν της εξασφαλίζει σίγουρα τα μπαράζ.

Η ειδική βαθμολογία των δεύτερων

1. Πορτογαλία 15 (21-3) +18 (6 αγώνες)

2. Ιταλία 14 (11-8) +3 (7 αγώνες)

3. Δανία 13 (12-5) +7 (7 αγώνες)

4. Βόρειος Ιρλανδία 13 (10-5) +5 (7 αγώνες)

5. Ουαλία 11 (7-5) +2 (7 αγώνες)

6. Κροατία 11 (6-4) +2 (7 αγώνες)

7. Σκωτία 11 (8-9) -1 (7 αγώνες)

8. Σουηδία 10 (10-7) +3 (6 αγώνες)

————————————————————

– Ελλάδα 10 (7-4) +3 (7 αγώνες)

————————————————————

9. Βοσνία/Ερζεγοβίνη 8 (10-8) +2 (6 αγώνες)


Υπόλοιπο πρόγραμμα δεύτερων

Σουηδία-Λουξεμβούργο, Ολλανδία-Σουηδία

Ανδόρα-Πορτογαλία, Πορτογαλία-Ελβετία

Νορβηγία-Β. Ιρλανδία

Ουαλία-Ιρλανδία

Δανία-Ρουμανία

Σλοβενία-Σκωτία

Αλβανία-Ιταλία

Βοσνία-Βέλγιο, Εσθονία-Βοσνία

Ουκρανία-Κροατία

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ