aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αυτός έχει «τρελάνει» τον Μαρτίνς

Αν υπήρχε ένας παίκτης που το καλοκαίρι ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν αναφανδόν υπέρ της απόκτησής του, με την παρότρυνση μάλιστα να επιμείνει ο Ολυμπιακός στην απόκτησή του, αυτός ήταν ο Γκιλιέρμε. Επιμονή οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν στις αρκετά χρονοβόρες διαπραγματεύσεις τους με τη Λα Κορούνια, έκτοτε χρειάστηκε και… υπομονή προκειμένου ο Βραζιλιάνος να μπει στην εξίσωση της ομάδας.

Και αυτό, το πιστώνεται προφανώς ο Πορτογάλος προπονητής, ο οποίος παρότι ήθελε σαν τρελός τον παίκτη, εν τούτοις δεν έκανε τα… στραβά μάτια (όπως άλλωστε του αναγνωρίζεται από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας των «ερυθρόλευκων» στα αποδυτήρια) και περίμενε μέχρι αυτός που υπολόγιζε ως βασικό «γρανάζι» της ομάδας του στο κέντρο να φτάσει στο επίπεδο που ο ίδιος ήθελε.

Σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που σε μια-δύο περιπτώσεις λίγο έλειψε να… χάσει τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος παρότι γνώριζε πως χαίρει της εμπιστοσύνης και του προπονητή του και συνολικά του οργανισμού του Ολυμπιακού εν τούτοις σε κάποιες στιγμές δεν συμμερίζονταν την ανάγκη για υπομονή που έδειχνε ο Μαρτίνς μέχρι να τον βάλει στην ενδεκάδα των «ερυθρόλευκων».

Η χαρακτηριστική μάλιστα ατάκα του Πορτογάλου στον 27χρονο μέσο, σε ένα μίνι ξέσπασμά του στα μέσα του φθινοπώρου ήταν πως αν συνεχίσει να δουλεύει και φτάσει εκεί που ο ίδιος επιθυμούσε, τότε κανείς, δεν θα τον κούναγε από την ενδεκάδα. Ατάκα που ηρέμησε τον Βραζιλιάνο και στο τέλος τέλος… επιβεβαιώθηκε απόλυτα.

Ο Γκιλιέρμε είναι ο καταλύτης της αγωνιστικής ανόδου του Ολυμπιακού, ο κατάλληλος «σύρτης», όπως χαρακτηριστικά λέγεται στο Ρέντη, που «κουμπώνει» αρμονικά τόσο με τους υπόλοιπους παρτενέρ του στο κέντρο, αλλά κυρίως που λειτουργεί άψογα τόσο σε ανασταλτικό επίπεδο, καθοδηγώντας τους υπόλοιπους, αλλά και έχοντας τη σίγουρη πρώτη (και όχι μόνο) πάσα στο επιθετικό transition των «ερυθρόλευκων».

Επίδραση που είναι ορατή ακόμη και στους αδαείς στα παιχνίδια των Πειραιωτών και δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως όπως λέγεται εντός της ομάδας, οι τελευταίες φορές που οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν χορταστικές ομάδες στο γήπεδο, ήταν αυτές που είχαν στη θέση του Γκιλιέρμε, ποιοτικές και σίγουρες λύσεις. Ο Ορμπάιθ επί Βαλβέρδε, ο Μιλιβόγεβιτς επί Μάρκο Σίλβα και πλέον, ο Γκιλιέρμε…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ