aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΑυτοί στέλνουν τα «παλτά» στον Ολυμπιακό

Αυτοί στέλνουν τα «παλτά» στον Ολυμπιακό

Προφανές από τη σειρά δημοσιευμάτων από το ξεκίνημα της (ανεπίσημης) μετεγγραφικής περιόδου το έντονο τσεκάρισμα ποδοσφαιριστών από την Τουρκία για τον Ολυμπιακό. Δεν είναι η πρώτη φορά.

Ισα ίσα μάλιστα, που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει κάτι σαν… παράδοση να έρχονται ποδοσφαιριστές από τη γειτονική χώρα για χάρη των ερυθρόλευκων. Χωρίς η αλήθεια είναι να… εντυπωσιάζουν (κάθε άλλο), εν πολλοίς δικαιολογώντας την άποψη που υπάρχει για το τουρκικό πρωτάθλημα και τη δυσπιστία που επικρατεί αναφορικά με την κατάσταση των όσων ποδοσφαιριστών φεύγουν από αυτό.

Πρώτος, επί εποχής Μαρινάκη, που ήρθε στους ερυθρόλευκους ήταν ο Κόλιν Καζίμ Ρίτσαρντς. Ηρθε δανεικός από τη Γαλατά τον Ιανουάριο του 2012, πήρε 9 παιχνίδια ως το τέλος της χρονιάς και δεν παρέμεινε στο ρόστερ. Ακολούθησε, το καλοκαίρι του 2014, ο Τζίμι Ντουρμάζ, ο οποίος ύστερα από ένα μίνι σίριαλ αγοράστηκε από την Γκεντσλερμπιρλιγκί, μια ομάδα που δεν συγκαταλέγονταν μεταξύ των παραδοσιακών δυνάμεων του τουρκικού πρωταθλήματος.

Ο Σουηδός εξτρέμ έκανε απογοητευτική πρώτη σεζόν, παρέμεινε στη δεύτερη ανεβάζοντας την απόδοσή του. Ετσι οι ερυθρόλευκοι ατάφεραν τουλάχιστον να πάρουν πίσω τα 2 εκατ. ευρώ που είχαν πληρώσει για την αγορά του, παραχωρώντας τον στην Τουλούζ.

Το επόμενο καλοκαίρι, αυτό του 2015, αποκτάται από τη Σίβασπορ (ακόμη μια ομάδα… δεύτερης ταχύτητας στη γειτονική χώρα), ο Μανουέλ Ντα Κόστα, έναντι περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. Παίρνει παιχνίδια στις δύο χρονιές που μένει στην Ελλάδα ο Μαροκινός στόπερ, επ’ ουδενί όμως δεν κάνει τη διαφορά και έτσι ουσιαστικά… χαρίζεται στην Μπασακσεχίρ (από την οποία αποχώρησε για Σαουδική Αραβία τον περασμένο Ιανουάριο).

Και φτάνουμε στο καλοκαίρι του 2016, όπου εγκαινιάζεται η… διπλή άφιξη από το τουρκικό πρωτάθλημα. Με πολλές περγαμηνές και μεγάλα συμβόλαια έρχονται από την Τραμπζονσπόρ (μια από το παραδοσιακό big-4 στην Τουρκία, έστω και αν τα τελευταία χρόνια σταθερά σε φθίνουσα πορεία) ο Παραγουανός φουνταριστός, Οσκαρ Καρντόσο και ο Μάρκο Μάριν, ο οποίος αγωνίζονταν στον τουρκικό σύλλογο ως δανεικός από την Τσέλσι. Αμφότεροι περισσότερο… απογοητεύουν, παρά γοητεύουν, με τον Λατίνο να αποχωρεί στο τέλος της σεζόν και τον Γερμανό μεσοεπιθετικό, ύστερα από ένα ακόμη γερό… σίριαλ, το περασμένο καλοκαίρι.

Καλοκαίρι του 2017 έχουμε άλλες δύο αφίξεις. Πανάκριβες. Από την Κόνιασπορ αγοράζεται ο Γιάγκος Βούκοβιτς, με στόχο να γίνει ο ηγέτης της άμυνας του Ολυμπιακού. Και πληρώνεται και ανάλογα. Κάτι τέτοιο, για την επίθεση, υπάρχει ως φιλοδοξία για τον Εμάνουελ Εμενίκε, ο οποίος έρχεται από τη Φενερμπαχτσέ. Ο πρώτος, ουσιαστικά μόλις τη φετινή σεζόν έπαιξε στους ερυθρόλευκους και το γεγονός ότι άπαντες τον εκτιμούν φευγάτο, δείχνει το πόσο πολύ κατάφερε να… πιάσει. Για τον Νιγηριανό μόνο και μόνο πως εξελίχτηκε σε… ανέκδοτο ουσιαστικά, με τον Ολυμπιακό να του προσφέρει ένα τεράστιο συμβόλαιο, αρκεί για να αναδείξει την (μη) συνεισφορά του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ