aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αυτή τη φορά ο Βόλος πόνεσε την ΑΕΚ

Στο Κύπελλο τη νίκησε, αλλά δεν πέρασε και δεν την πλήγωσε. Όμως αυτή τη φορά ο Βόλος χάρηκε τη νίκη του με 1-0 επί της ΑΕΚ στο φινάλε της κανονικής περιόδου της Super League και την έβαλε σε μπελάδες.

Όπως και στον επαναληπτικό προημιτελικό, ένα ανόητο πέναλτι (τότε του Τσιντώτα, τώρα του Μιτάι) έκρινε το ματς, με τον Δουβίκα και πάλι σκόρερ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου.

Νωθρή στο πρώτο ημίχρονο και ανούσια στο δεύτερο ημίχρονο η «Ένωση», δεν δημιούργησε στην πραγματικότητα ούτε μία ευκαιρία, ακόμη και μετά την αποβολή του Μπαριέντος με απευθείας κόκκινη στο 85’.

Έτσι οι Βολιώτες πάνε στα playout ως επικεφαλής της βαθμολογίας, ενώ η ΑΕΚ νιώθοντας πλέον την απειλή του Παναθηναϊκού (-3)ή του ΠΑΟΚ (-1) που είναι πίσω της.

Το ματς

Αν και χωρίς μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο, ο Βόλος μπήκε πολύ πιο ζωηρά στο ματς. Μέσα στο πρώτο 15λεπτο είχε κιόλας τέσσερις τελικές, αν και όχι ξεκάθαρη φάση. Ο Νίνης ήταν ορεξάτος προσπαθώντας να δημιουργήσει αλλά και να απειλήσει με μακρινά σουτ, ενώ Δουβίκας και Περέα ταλαιπωρούσαν με τις κινήσεις τους την άμυνα της ΑΕΚ που έμοιαζε πολύ νωθρή. Στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, οι «κιτρινόμαυροι» ανέβασαν κάπως στροφές κι έπρεπε να φτάσουμε στο 37’ για να απειλήσουν με το φάουλ του Λιβάι που κόντραρε στο τείχος και πέρασε ελάχιστα άουτ.

Κι ενώ το παιχνίδι έδειχνε να… σβήνει στο απόλυτο μηδέν για το πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι σκόραραν. Μια από τις πολλές λάθος μεταβιβάσεις της «Ένωσης», αυτή τη φορά του Μάνταλου με το κεφάλι, έφερε τον Περέα να μπαίνει από δεξιά στη μεγάλη περιοχή, με τον Μιτάι να δείχνει την απειρία του και να τον ανατρέπει από πίσω. Ο Μανούχος έδειξε την άσπρη βούλα, ο Δουβίκας δεν λάθεψε και ο Βόλος πήγε στα αποδυτήρια με 1-0.

Ο Μανόλο Χιμένεθ επενέβη στο ματς αποσύροντας πριν καν αρχίσει το δεύτερο μέρος τον μοιραίο Μιτάι και τον αγνώριστο Σιμάνσκι ρίχνοντας στη μάχη Σβάρνα και Σάκχοφ, με τον Λάτσι να παίζει αριστερό μπακ και τον Έλληνα στόπερ παρτενέρ του Νεντελτσιάρου στο κέντρο άμυνας. Η ΑΕΚ «ζωήρεψε» επιθετικά, αλλά χωρίς ουσία, αφού τα μακρινά σουτ από Κρίστισιτς και Μάνταλο δεν απείλησαν τον Κλέιμαν. Ολιβέιρα αντί Ανσαριφάρντ και Μαχαίρας αναγκαστικά αντί του Λιβάι Γκαρσία που είχε ενοχλήσεις στον δικέφαλο ήταν οι επόμενες κινήσεις από τον κιτρινόμαυρο πάγκο. Ο Βόλος, ωστόσο, με την είσοδο και του Κιάκου αντί του Νίνη όπως και του Σάντσες αντί του Μαρτίνες οχυρώθηκε στα μετόπισθεν και δεν πρόσφερε πολλές επιλογές στους φιλοξενούμενους.

Η αποβολή του Μπαριέντος στο 85’ με απευθείας κόκκινη κάρτα, καθώς πρώτα έκανε ένα αντιαθλητικό φάουλ στον Μάνταλο και στη συνέχεια τον χτύπησε, έμοιαζε με τελευταία ευκαιρία της «Ένωσης». Όμως πέρασε ανεκμετάλλευτη, αφού η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το ματς χωρίς να δημιουργήσει ούτε μία κλασική ευκαιρία.

Οι συνθέσεις:

Βόλος (Λόπεθ): Κλέιμαν, Τέκιο, Γκρίλο, Μήτογλου, Μπαρτόλο, Μπαριέντος, Νίνης (65’ Κιάκος), Τσοκάνης (92’ Κολόμπο), Μαρτίνες (82’ Σάντσες), Περέα, Δουβίκας.

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μιτάι (46’ Σβάρνας), Νταντσένκο, Λάτσι, Νεντελτσιάρου, Σιμάνσκι (46’ Σάκχοφ), Κρίστισιτς, Μάνταλος, Γκαρσία (71’ Μαχαίρας), Αλμπάνης (85’ Χριστόπουλος), Ανσαριφάρντ (63’ Ολιβέιρα).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ