aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΕΛ από… ημίχρονο!

Όλα κρίθηκαν πολύ νωρίς στο «AEL FC Arena»…

Η ΑΕΛ επιβλήθηκε του Πανιωνίου 2-0, επιστρέφοντας στις νίκες έπειτα από τρεις αγωνιστικές και έτσι θα κάνει ανέμελες… γιορτές, ξέροντας ότι ο στόχος της εξάδας παραμένει ανοιχτός εν όψει της συνέχειας της σεζόν.

Το ματς κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο, εκεί δηλαδή που ήταν και η πραγματική ουσία της αναμέτρησης. Στο 17’ έπειτα από εξέταση του VAR ο ρέφερι Γκορτσίλας υπέδειξε σωστά πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, αφού ο Παπαγεωργίου βρήκε την μπάλα με το χέρι. Την ευθύνη ανέλαβε ο Φατιόν που άνοιξε το σκορ.

Στο 28’ σημειώθηκε η φάση που έκρινε κατά πολύ τον αγώνα υπέρ των γηπεδούχων, αφού ο Οικονομίδης αποβλήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη (αυστηρή απόφαση), ο Πανιώνιος έμεινε με 10 παίκτες και δέκα λεπτά αργότερα η ΑΕΛ βρήκε και το 2-0 με την κεφαλιά του Ουάρντα από ασίστ του Καρανίκα.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν στους 22 βαθμούς, ενώ οι Νεοσμυρνιώτες παραμένουν στους 6 και με μεγάλο προβληματισμό εν όψει του 2020.

Το ματς

Ό,τι είχε να επιδείξει η αναμέτρηση ήταν τα όσα συνέβησαν στο πρώτο ημίχρονο, αφού σε αυτό το χρονικό διάστημα διαμορφώθηκε το τελικό σκορ, αλλά και οι ισορροπίες ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν να επιτίθενται και να φέρνουν το παιχνίδι προς την εστία του Κότνικ μέσω πίεσης και από πολύ νωρίς σημειώθηκε η πρώτη κρίσιμη φάση του αγώνα. Στο 13’ ο Κάτσε εκτέλεσε το φάουλ, ο Μόρας ήρθε σε επαφή με την μπάλα η οποία στη συνέχεια χτύπησε στο χέρι του Παπαγεωργίου που ήταν απλωμένο. Έπειτα από λεπτομερή εξέταση του VAR, δόθηκε το πέναλτι και στο 17’ ο Φατιόν άνοιξε το σκορ.

Δέκα λεπτά αργότερα καταγράφηκε το δεύτερο σημείο-κλειδί, καθώς σε μία διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα σε Φατιόν και Οικονομίδη, ο πρώτος ήρθε σε επαφή μαζί της, στη συνέχεια ο παίκτης των φιλοξενούμενων τον χτύπησε στο καλάμι, όχι όμως με τις τάπες, με τον ρέφερι Γκορτσίλα, να δείχνει άμεσα την κόκκινη, σε μία μάλλον αυστηρή απόφαση.

Το τελειωτικό χτύπημα για τον Πανιώνιο ήρθε στο 38’. Ο Καρανίκας από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα, ο Μασούρας «ξέχασε» τον Ουάρντα που εντελώς ανενόχλητος με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 2-0, νικώντας τον Κότνικ, που εκτέθηκε από την άμυνά του.

Το δεύτερο μέρος θα περάσει στην ιστορία σαν να μην έγινε ποτέ. Οι δύο ομάδες αρκέστηκαν στα όσα έγιναν στο πρώτο ημίχρονο, αφού η ΑΕΛ είχε χαλαρώσει αρκετά έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα και το προβάδισμα δύο τερμάτων, ενώ ο Πανιώνιος αν και ήθελε, δεν μπορούσε να απειλήσει την αντίπαλη εστία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ