aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

AEKάρα… μπαλάρα!

Πολλές φορές παιχνίδια όπως αυτό της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο που προηγούνται ευρωπαϊκών εβδομάδων κρύβουν παγίδες. Η Ένωση, όμως, ήταν από το πρώτο λεπτό σοβαρή, δεν άφησε κανέναν περιθώριο αμφισβήτησης στον Πανιώνιο και έφτασε στην άνετη νίκη με 4-0 που της επιτρέπει έχοντας κάνει το «τρία στα τρία» στο πρωτάθλημα να στρέψει την προσοχή της στο μεγάλο ματς με τον Άγιαξ που ακολουθεί το βράδυ της Τετάρτης στο Άμστερνταμ.

Το πρώτο ημίχρονο εξελίχθηκε σε έναν επιθετικό μονόλογο της ΑΕΚ που δημιούργησε και έχασε αρκετές ευκαιρίες πριν καταφέρει να πάρει το προβάδισμα με τον Πόνσε στην τελευταία φάση πριν τη συμπλήρωση των 45’ του αγώνα. Η ομάδα του Ουζουνίδη μπήκε δυνατά και στην επανάληψη, πέτυχε ένα ακόμα γκολ και στη συνέχεια διαχειρίστηκε με άνεση το προβάδισμά της. Μάλιστα, προς το τέλος ο Κλωναρίδης με δύο πολύ όμορφα γκολ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της νίκης της ΑΕΚ.

Πως παρατάχθηκε η ΑΕΚ
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ΑΕΚ με σύστημα 4-2-3-1 και τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά τους Λόπες, Λαμπρόπουλο, Τσιγκρίνσκι και Μπακάκη, ως αμυντικά χαφ τους Σιμόες και Άλεφ. Μπροστά τους στην τριάδα Μάνταλο, Λιβάγια και Μπακασέτα και στην κορυφή τον Πόνσε.

Επιθετικός μονόλογος της ΑΕΚ
Οι κιτρινόμαυροι μπήκαν δυνατά στο ματς και έψαξαν το γκολ που θα τους βάλει σε θέση οδηγού. Η πρώτη αξιόλογη φάση στο ματς ήρθε στο 4’ όταν ο Μπακασέτας έξω από την περιοχή ελίχθηκε ωραία και σούταρε όμως έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο άουτ. Οι γηπεδούχοι είχαν από τα πρώτα λεπτά συντριπτικά υπέρ τους το ποσοστό κατοχής της μπάλας που ξεπερνούσε ακόμα και το 70%.

Στο 16’ οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο να ανοίξουν το σκορ όταν μετά από σέντρα του Λιβάγια από αριστερά, ο Μπακασέτας πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Πόνσε μία δεύτερη και ο Σιμόες με προβολή έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μανοΐλοβιτς. Έξι λεπτά αργότερα, ο Πόνσε έκανε το τεχνικό σουτ από αριστερά όμως ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου απέκρουσε με δυσκολία. Ο Βασίλης Μπάρκας συνέχισε να παραμένει θεατής στο ματς μιας και σε κανένα σημείο ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να τον απειλήσει, ενώ η ΑΕΚ αύξανε την πίεσή της προκειμένου να φτάσει στο γκολ. O πορτιέρε της ομάδας της Νέας Σμύρνης ήταν αυτός που απομάκρυνε με τα πόδια και δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση του μισάωρου όταν ο Λόπες σούταρε δυνατά μετά από στρώσιμο του Μάνταλου.

Ο Πόνσε έλυσε τον «γρίφο»!
Στιγμές πριν το τελευταίο σφύριγμα του Ευαγγέλου για το πρώτο μέρος η ΑΕΚ κατάφερε να βρει το γκολ που άξιζε με βάση την εικόνα της στο ματς όταν μετά από σέντρα του Μάνταλου από δεξιά, ο Πόνσε έκανε την προβολή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Έτσι, με το δεύτερο γκολ του Αργεντίνου στο φετινό πρωτάθλημα η Ένωση πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 1-0 του Πανιωνίου.

Ο Μπακασέτας το… τελείωσε
Με το πόδι στο γκάζι μπήκε και στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ, χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ένα δεύτερο τέρμα. Αρχικά στο 52’ ο Άλεφ και τρία λεπτά αργότερα ο Πόνσε δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Μανοΐλοβιτς που κατάφερε να απομακρύνει με δυσκολία. Τελικώς όμως η τρίτη ήταν και… φαρμακερή καθώς στο 58’ η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη κατάφερε να φτάσει στο δεύτερο γκολ που ουσιαστικά να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη. Ο Μπακασέτας στα όρια της μεγάλης περιοχής ελίχθηκε ωραία και σούταρε χαμηλά στην απέναντι γωνία του τερματοφύλακα του Πανιωνίου για το 2-0.

Με τη σέντρα η ομάδα της Νέας Σμύρνης προσπάθησε να απαντήσει όμως το σουτ του Σπιριντόνοβιτς από καλή θέση πέρασε λίγο άουτ. Στο 67’ ο Μαρίνος Ουζουνίδης πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου τον σκόρερ του πρώτου γκολ της ομάδας του, Πόνσε, βάζοντας στην θέση του τον Γιαννιώτα. Έτσι, ο Έλληνας χαφ πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο με την φανέλα της ΑΕΚ.

Ο Κλωναρίδης έκανε τη νίκη… θρίαμβο!
Στο 74’ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και σε τρίτο τέρμα όταν ο Μάνταλος έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια και σούταρε όμως η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Μανοΐλοβιτς. Το προβάδισμα δύο τερμάτων επέτρεψε στον προπονητή της ΑΕΚ να κάνει και διαχείριση ενόψει του αγώνα με τον Άγιαξ περνώντας εκτός αγωνιστικού χώρου τους Σιμόες και Μάνταλο και βάζοντας στη θέση τους Τσόσιτς και Κλωναρίδη. Μάλιστα, ο νεοεισελθών Κλωναρίδης ήταν αυτός που έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του καθώς με δύο γκολ στο 84′ και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έγραψε το τελικό 4-0.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Aλεφ, Σιμόες (77′ Τσόσιτς), Μπακασέτας, Μάνταλος (81′ Κλωναρίδης), Λιβάια, Πόνσε (68′ Γιαννιώτας).

Πανιώνιος (Ζοσέ Ανιγκό): Μανοΐλοβιτς, Κούρντι, Ντομίνγκες, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Κεϊτά (46′ Ρίβας), Κόρμπος, Μασούρας, Οικονομίδης (53′ Ντουρμισάι), Σπιριντόνοβιτς, Καμαρά (64′ Τσιλούλης).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ