aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEAEΚ - Παναθηναϊκός: Μηδέν εις το... πηλίκο!

AEΚ – Παναθηναϊκός: Μηδέν εις το… πηλίκο!

Χωρίς νίκες σε ντέρμπι έμεινε η ΑΕΚ, μετά και το 0-0 απέναντι στον σφριγηλό Παναθηναϊκό που τουλάχιστον είχε και δύο κλασσικές ευκαιρίες να επιδείξει, έναντι μιας Ένωσης που και πάλι ήταν σκιά του εαυτού της. Ο Μακέντα στο 24’ και ο Κουρμπέλης στο 86’ είχαν τις σπουδαιότερες ευκαιρίες στο παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε έξυπνα, έκλεισε τους χώρους και προσπάθησε να χτυπήσει με μπαλιές στην πλάτη της άμυνας της Ένωσης. Πολύ καλοί στην μεσοαμυντική λειτουργία οι «πράσινοι» με τον Κάτσε, τον Δώνη και τον Κουρμπέλη να πηγαίνουν καλά στο κέντρο, ενώ και ο Γιόχανσον έκανε ένα πολύ καλό ματς. Η ΑΕΚ περίμενε τα πάντα από τον Πόνσε που είχε την καλύτερη στιγμή στο 53’ με σουτ στην κλειστή γωνία του Διούδη που απέκρουσε.

Το φινάλε του ματς βρήκε την ΑΕΚ να πηγαίνει στους 44 μόνη 3η με ματς περισσότερο από τον Ατρόμητο, τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει στους 32 και να βλέπει την 5η θέση να απομακρύνεται.

Αποδοκιμασίες, τόσο στο φινάλε του ημιχρόνου για τους παίκτες της Ένωσης, όσο και στο φινάλε πολύ πιο έντονες προς την ομάδα. «ΑΕΚ, ΑΕΚ παίξε μπάλα ΑΕΚ», από τον κόσμο της ομάδας, προς το τέλος του αγώνα.

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε με 3-5-2 (παρότι πάλι στην παρουσίαση της όλοι πίστευαν πως θα κατέβει με 4-2-3-1) με τον Μπογέ να παίζει όλο το αριστερό άκρο, ενώ ο Παναθηναϊκός με 3-5-2 και τους Κουλιμπαλί, Οικονόμου να πλαισιώνουν τον Κολοβέτσιο στο κέντρο της άμυνας. Η γηπεδούχος προσπάθησε να πιέσει στα πρώτα λεπτά και κέρδισε δύο στημένα, με τον Μπακασέτα να εκτελεί και τον Διούδη να μπλοκάρει σε δύο χρόνους, ενώ στο 5’ το φάουλ του Γκάλο πέρασε πάνω από την εστία του Διούδη.

Στο 10ο λεπτό και στην πρώτη επίσκεψη των «πρασίνων» ο Άλτμαν πήρε κάθετη από τον Κάτσε μέσα στην περιοχή, ο Μπακάκης φάνηκε να κάνει επαφή με τον Ισραηλινό, αλλά ο Βελτς διέταξε «παίζετε». Σταδιακά η ΑΕΚ άρχισε να αγχώνεται από το γεγονός πως δεν έβρισκε διαδρόμους στην άμυνα των «πράσινων» που άρχισαν να παίρνουν μπροστά και σε κατοχή μπάλας, με τον Κάτσε να καλύπτει πολλά μέτρα.

Στο 24’ ο Δώνης είδε την άμυνα της ΑΕΚ ανεβασμένη ψηλά και έβγαλε τον Μακέντα σε τετ-α-τετ με τον Μπάρκα, όμως ο στράικερ του Παναθηναϊκού πλάσαρε πάνω από την εστία του Μπάρκα στην σπουδαιότερη φάση για το πρώτο μέρος. Μέχρι το 40ο λεπτό, παρά το γεγονός πως η ΑΕΚ άρχισε ν’ ανεβάζει την πίεση της, είχε καταφέρει ν’ αλλάξει το σκηνικό στην κατοχή, αφού είχε και ελαφρά υπεροχή με 49-51%. Ο Κάτσε στο 40’ είχε ένα καλό σουτ εκτός περιοχής, που πέρασε έξω.

Στο 45’ ήρθε η αναγκαστική αλλαγή του Τσιγκρίνσκι που τραυματίστηκε για να δώσει τη θέση του στον Τσόσιτς, ενώ η λήξη του πρώτου μέρους στο 0-0, βρήκε τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης, ν’ αποχωρούν μέσα σε αρκετή γκρίνια από το κοινό.

Η Ένωση προσπάθησε να μπει δυνατά στην επανάληψη και είχε κεφαλιά του Σιμόες άουτ στο 48’ από εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα, ενώ στο 52’ η ΑΕΚ είχε την καλύτερη στιγμή της, μέχρι εκείνο το σημείο του αγώνα, με τον Πόνσε να κάνει προσωπική ενέργεια και να σουτάρει με το δεξί, για να αποκρούσει στην κλειστή γωνία ο Διούδης.

Ο Μανόλο Χιμένεθ, θέλησε να τονώσει τη δημιουργία του, περνώντας στο ματς τον Κρίστισιτς για να παίξει πίσω από τον Πόνσε και τον Λιβάια, λίγο πριν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα, ενώ ο Δώνης απάντησε με Καμπετσή αντί του Άλτμαν στο 66’. Στο 70’ από ένα λάθος γύρισμα στον Διούδη, ο πορτιέρε του «τριφυλλιού» πρόλαβε τον Πόνσε, ο Γκάλο έβγαλε σέντρα, αλλά ήταν πολύ ψηλή για να μπορέσει ο Λιβάια να κάνει επαφή και να τη στείλει προς την ανυπεράσπιστη εκείνη τη στιγμή εστία.

Η ΑΕΚ ανέβασε την πίεση της, αλλά χωρίς να μπορεί οργανωμένα να διασπάσει την άμυνα του Παναθηναϊκού. Ο Χιμένεθ πέρασε και τον Άλεφ στη θέση του Γαλανόπουλου, με την Ένωση ν’ απειλεί στο 82’ με τον Μπακασέτα από πλάγια θέση και τον Διούδη ν’ αποκρούει κι ενώ ήδη ο κόσμος φώναζε «παίξε μπάλα ΑΕΚ». Στο 86’ ο Παναθηναϊκός θα είναι εκείνος που θα χάσει την μεγάλη ευκαιρία να δώσει το τρίποντο, όταν ο Κάτσε εκτέλεσε φάουλ και ο Κουρμπέλης μόνος του έκανε την κεφαλιά που έφυγε λίγο έξω από την εστία του Μπάρκα. Στο τέλος ο Λιβάια θέλησε να απειλήσει με κεφαλιά από σέντρα του Γκάλο, ο Διούδης επενέβη, όμως νωρίτερα ο Βελτς είχε δώσει φάουλ του Κροάτη πάνω στον Κουλιμπαλί.

Το φινάλε βρήκε τους φίλους της Ένωσης, ν’ αποδοκιμάζουν έντονα και την Ένωση, να μένει χωρίς νίκη στα φετινά ντέρμπι με απολογισμό τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι (45’λ.τρ Τσόσιτς), Οικονόμου, Γκάλο, Σιμόες, Γαλανόπουλος (71΄ Άλεφ), Μπογέ (59’ Κρίστισιτς), Μπακασέτας, Λιβάγια, Πόνσε

Στον πάγκο έμειναν οι: Τσιντώτας, Γιαννούτσος, Αλμπάνης, Κλωναρίδης

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Κουλιμπαλί, Κάτσε, Κουρμπέλης, Δώνης (90’ Χατζηθεοδωρίδης), Άλτμαν (66’ Καμπετσής), Μακέντα (90+2’ Εμμανουηλίδης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Κότσαρης, Χατζηγιοβάνης, Τζανδάρης, Πούγγουρας,

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ