aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΑΕΚ: Μένει η ανακοίνωση για την πώληση-ρεκόρ του Μπάρκα

ΑΕΚ: Μένει η ανακοίνωση για την πώληση-ρεκόρ του Μπάρκα

Τα τυπικά έχουν απομείνει για την πώληση του Βασίλη Μπάρκα από την ΑΕΚ στη Σέλτικ. Η τελευταία πρόταση των «καθολικών» ικανοποίησε την διοίκηση της ΠΑΕ που συναίνεσε στην παραχώρηση του 26χρονου γκολκίπερ.

Η «Ένωση» θα βάλει στα ταμεία της 5 εκατ. ευρώ, συν άλλο ένα εκατ. ευρώ υπό τη μορφή μπόνους πρόκρισης των Σκωτσέζων στους ομίλους του Champions League, ενώ διατηρεί και ποσοστό μεταπώλησης ύψους 10%.

Πρόκειται για πώληση-ρεκόρ στην ιστορία της ΑΕΚ, καθώς ξεπερνά κατά πολύ τα 3,8 εκατ. ευρώ που εισέπραξε η ομάδα το 2008 από την πώληση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στην Τζένοα.

Ο Μπάρκας θα αναχωρήσει σήμερα για την Γλασκώβη, όπου μετά τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο με τις ετήσιες αποδοχές του να αγγίζουν τις 700.000 ευρώ καθαρά, δηλαδή διπλάσιες σε σχέση με το συμβόλαιο που είχε στους «κιτρινόμαυρους».

Όσον αφορά στη διάδοχη κατάσταση, όλα δείχνουν πως η ΑΕΚ θα στηριχτεί στου Τσιντώτα και Αθανασιάδη, δίχως να κάνει μεταγραφή τερματοφύλακα, ενώ θα προωθηθούν και 1-2 παιδιά από τις ακαδημίες για να συμπληρώσουν την «ομάδα» των γκολκίπερ.

Τα χρήματα που θα εισπράξει η ΠΑΕ αποτελούν μια ευκαιρία να επενδυθούν ξανά στην ομάδα, καθώς εκκρεμούν κάποιες κρίσιμες μεταγραφές, όπως του αριστερού μπακ, ενός σέντερ φορ (αν φύγει ο Αραούχο) και πιθανώς ενός εξτρέμ, όπως φυσικά και οι επεκτάσεις συμβολαίων σε Ολιβέιρα, Λιβάγια, Γαλανόπουλου και Αλμπάνη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ