aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΕΚ έτοιμη για όλα, με ντεμπούτο Άλεφ

Ως απόλυτα επιτυχημένη μπορεί να κριθεί η… πρόβα τζενεράλε της ΑΕΚ πριν από τα παιχνίδια του 3ου προκριματικού γύρου με τη Σέλτικ (ή την Ρόζενμποργκ). Απέναντι σε μια πολύ δύσκολη αντίπαλο, την πρωταθλήτρια Τουρκίας Γαλατασαράι, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη εμφανίστηκε έτοιμη, δεν… μάσησε ακόμη και όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ και τελικά πήρε τη νίκη με 3-2, κάνοντας μια εντυπωσιακή κατά μεγάλα διαστήματα εμφάνιση.

Η Ένωση παρατάχθηκε στο γήπεδο με 10 πρωταθλητές στην ενδεκάδα της, συν τον Οικονόμου στη θέση του τραυματία Τσιγκρίνσκι και πήρε από την αρχή την πρωτοβουλία στο παιχνίδι. Στο 22′ βρέθηκε πίσω στο σκορ από μια στημένη φάση (κόρνερ), οι οποίες ήταν ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο κατάφεραν να την προβληματίσουν οι Τούρκοι (κάτι που θα πρέπει να δουλευτεί περισσότερο), όμως πέτυχε την ανατροπή πετυχαίνοντας τρία γκολ και θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα βάσει των πολλών ευκαιριών που δημιούργησε.

Ο Έλληνας τεχνικός είδε… σταθερές αξίες της ομάδας του όπως ο Λιβάγια, ο Μάνταλος, ο Μπακασέτας, ο Λόπες, ο Μπακάκης, ο Σιμόες, δικαιώθηκε για την επιλογή του Κλωναρίδη, που έκανε αρκετά καλή εμφάνιση, ενώ είδε θετικά πράγματα από τους Μπογέ, Πόνσε και Άλεφ, που μπήκαν στο ματς από τον πάγκο. Μάλιστα, οι δύο Αργεντινοί συμμετείχαν σε μια φάση στην οποία η ΑΕΚ πέτυχε γκολ, αλλά ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ.

Αιφνιδιασμός από στημένο…
Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για την ΑΕΚ, στο 4′, όταν ο Μάνταλος εκτέλεσε με πάσα ένα κόρνερ, ο Μπακασέτας έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Λιβάγια δοκίμασε μια σέντρα από αριστερά, όμως ο Τσίπε μπλόκαρε. Η… απάντηση της Γαλατά ήρθε στο 10′, όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Μαϊκόν πήρε μια κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής, ωστόσο ο Μπάρκας κατάφερε να μπλοκάρει.

Πέρασαν κάποια λεπτά στα οποία η ΑΕΚ προσπάθησε να παίξει παιχνίδι αντεπιθέσεων, όμως κάτι χαλούσε στο τέλος, ενώ στο 18′ ο Κλωναρίδης δοκίμασε ένα σουτ εκτός περιοχής, με τη μπάλα να περνά άουτ. Τελικά, ήταν η Γαλατά που πήρε το προβάδισμα στο 21′, από μια στημένη φάση. Ο Ινάν εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και ο Μαϊκόν στο δεύτερο δοκάρι σκόραρε από κοντά με πλασέ.

Απάντηση από Λιβάγια…
Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, όμως ένα σουτ του Μάνταλου μέσα από την περιοχή, σταμάτησε στην προβολή του Μαϊκόν. Την ίδια κατάληξη είχε σουτ του αρχηγού της Ένωσης και στο 31′, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μπακασέτας έκανε ένα σουτ από τα όρια της περιοχής, με τη μπάλα να περνά έξω. Ωστόσο, στο 35′ οι Κιτρινόμαυροι βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης: ο Κλωναρίδης έκανε καταπληκτική ενέργεια από δεξιά, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Λιβάγια, κι αυτός με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-1.

Στο 38′ η Γαλατά προσπάθησε να απειλήσει και πάλι, με τον Ροντρίγκες να μπαίνει επικίνδυνα στην περιοχή από δεξιά, αλλά ο Λαμπρόπουλος κατάφερε να κόψει. Πέντε λεπτά αργότερα η ΑΕΚ έβγαλε νέα καλή αντεπίθεση, με τον Μάνταλο να κάνει κάθετη στον Κλωναρίδη, όμως ο Ναγκατόμο πρόλαβε να τον κόψει απέναντι από το τέρμα. Στο επόμενο λεπτό ένα σουτ του Λόπες κόντραρε και η μπάλα βγήκε κόρνερ, με το 1-1 να είναι το σκορ ημιχρόνου.

Ανατροπή με Μπακασέτα!
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους η Γαλατά έφτασε κοντά στο γκολ, πάλι από στημένη φάση. Για την ακρίβεια, το πέτυχε, όμως ακυρώθηκε -λανθασμένα- ως οφσάιντ. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Τσαλίκ έκανε μια κεφαλιά, ο Μπάρκας απέκρουσε εντυπωσιακά, όμως ο Αζίζ από κοντά έστειλε με πλασέ τη μπάλα στα δίχτυα, όντας οριακά καλυπτόμενος, αν και υποδείχθηκε σε αντικανονική θέση.

Τρία λεπτά αργότερα η ΑΕΚ απάντησε με ένα δυνατό σουτ του Μπακασέτα, όμως ο Τσιπέ μπλόκαρε. Όμως, στο 51′ η Ένωση πήρε το προβάδισμα, όταν μια νέα καλή αντεπίθεση που έβγαλε στο ματς κατέληξε σε ωραίο στρώσιμο του Σιμόες μέσα στην περιοχή και εξαιρετικό πλασέ του Μπακασέτα στη γωνία για το 2-1. Δύο λεπτά αργότερα ο Μπακάκης έκανε ωραία σέντρα στην περιοχή, ο Μάνταλος έπιασε το πλασέ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ευκαιρίες η ΑΕΚ, γκολ ο Μαϊκόν
Οι Κιτρινόμαυροι συνέχισαν να ασκούν πίεση και αυτή δικαιώθηκε στο 56′ με τρίτο γκολ. Ο Μάνταλος εκτέλεσε αριστοτεχνικά ένα φάουλ, στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Τσιπέ για το 3-1. Στο 61′ η ΑΕΚ πέτυχε ακόμη ένα γκολ αλλά ακυρώθηκε, σε μια περίεργη φάση: ο Λιβάγια έκανε κάθετη στον Μάνταλο, αυτός γύρισε στον Μπακασέτα που με το γόνατο έδωσε στη μπάλα πορεία προς τα δίχτυα, όμως μετά από διώξιμο πάνω στη γραμμή αυτή βρήκε ξανά στον Μάνταλο πριν καταλήξει στα δίχτυα, με τον αρχηγό της ΑΕΚ να είναι εκτεθειμένος.

Τελικά η Γαλατά ήταν αυτή που πέτυχε το επόμενο γκολ, με τον Μαϊκόν να εκτελεί με εξαιρετικό τρόπο ένα φάουλ από καλή θέση και να στέλνει τη μπάλα στο παράθυρο του Μπάρκα για το 3-2.  Στο 69′ ο Μπάρκας σταμάτησε με το πόδι ένα κοντινό πλασέ του Αϊγκούν, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Τσιπέ πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Πόνσε σε τετ α τετ! Στο 74′ Μάνταλος και Μπακάκης έπαιξαν ουσιαστικά το ένα – δυο, ο αρχηγός της ΑΕΚ έκανε το πλασέ, αλλά ο Τσιπέ μπλόκαρε.

Πίεσε μέχρι τέλους…
Η ΑΕΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 80′ πέτυχε ακόμη ένα γκολ που ακυρώθηκε, αλλά λανθασμένα. Ο Μπογέ έκανε ωραία κάθετη στον Χουλτ, αυτός γύρισε στον Πόνσε που σκόραρε από κοντά, αλλά ο Σουηδός υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, αν και από το ριπλέι φάνηκε να καλύπτεται. Στο 90′ ο Αλμπάνης έκανε ωραία κάθετη για τον Πόνσε, όμως ο Αργεντινός δεν κατάφερε να φέρει τη μπάλα μπροστά του για να βγει τετ α τετ, με το 3-2 να παραμένει έως τη λήξη του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (82′ Γκάλο), Λαμπρόπουλος, Οικονόμου (64′ Τσόσιτς), Λόπες (64′ Χουλτ), Σιμόες (82′ Μοράν), Γαλανόπουλος (64′ Πόνσε), Μπακασέτας (82′ Γιακουμάκης), Μάνταλος (82′ Αλμπάνης), Κλωναρίδης (64′ Μπογέ), Λιβάγια (71′ Άλεφ).

Γαλατασαράι (Φατίχ Τερίμ): Τσιπέ, Μαϊκόν (71′ Καρνούκου), Σερντάρ Αζίζ (85′ Κολ), Ινάν, Μπελχαντά, Γκομίς, Ονιεκούρου, Καρόλ, Γκάρι Ροντρίγκες (74′ Νταβάς), Φερνάντο Ρέγες, Ναγκατόμο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ