aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΑΕΚ Αθηνών για Champions League μέσω… Πορτογαλίας!

ΑΕΚ Αθηνών για Champions League μέσω… Πορτογαλίας!

Περίμενε την ευκαιρία της και την εκμεταλλεύθηκε η ΑΕΚ! Μετά τη χθεσινή ισοπαλία του ΠΑΟΚ κόντρα στον ΟΦΗ, η αναμέτρηση κόντρα στον Άρη έπαιρνε χαρακτήρα τελικού για την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα και τελικά δεν… λάθεψε. Παρά το γεγονός ότι δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο, η «Ένωση» επικράτησε με σχετική άνεση των αποδεκατισμένων γηπεδούχων με 4-1 στο «Κλ. Βικελίδης» και πλέον βρίσκεται εκείνη στη δεύτερη θέση και μάλιστα στο +2 από τον ΠΑΟΚ.

Πρωταγωνιστής για την ΑΕΚ ήταν ο Νέλσον Ολιβέιρα που βρήκε δίχτυα δύο φορές (24’, 52’) ενώ το τρίτο γκολ πέτυχε ο έτερος Πορτογάλος, Αντρέ Σιμόες (62’) σε μια φάση που στάθηκε και τυχερός. Σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν ο Μπούνο Γκάμα που με πολύ από… Τσιγκρίνσκι, ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1 στο 29’. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 84’ από τον Σιμάνσκι, που μπήκε στην πορεία της μπάλας από σουτ του Παουλίνιο.

Με δεδομένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Άρης, ήταν απόλυτα αναμενόμενο η ΑΕΚ να πάρει από την αρχή τον έλεγχο του ματς και αυτό έγινε, καθώς ήδη από τα πρώτα λεπτά άρχισε η υπερφόρτωση στην τριάδα, Βέρντε-Λιβάγια-Ολιβέιρα. Παρά το γεγονός ότι δεν είχε διαμορφωθεί η μεγάλη φάση, φαινόταν ότι χρειάζονταν πολύ απλά πράγματα για τους φιλοξενούμενους ώστε να σκοράρουν κι αυτό συνέβη τελικά στο 24’.

Ο Πορτογάλος φορ πήρε την μπάλα από τον Βέρντε με πλάτη στην εστία και με ωραίο γύρισμα και αριστερό πλασέ, την έστειλε στα δίχτυα του Κουέστα, που δεν μπορούσε να κάνει κάτι σε αυτή τη φάση κόντρα στον επιθετικό της «Ένωσης». Ωστόσο, ο Άρης έστω και με πολύ τυχερό τρόπο βρήκε την απάντηση άμεσα, καθώς στο 29’ από ένα κακό σουτ του Μπρούνο Γκάμα, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Τσιγκρίνσκι και ο Μπάρκας δεν πρόλαβε να αποσοβήσει την ισοφάριση.

Έπειτα από το αρχικό σοκ, η ΑΕΚ δημιούργησε συνεχόμενες ευκαιρίες από το 43’ μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους. Αρχικά, ο Μάνταλος με κεφαλιά από σέντρα του Λόπες νικήθηκε από τον Κουέστα, με τον Ισπανό να έχει απάντηση και στην κεφαλιά του Σβάρνα από εκτέλεση κόρνερ αλλά και στον Κρίστιτσιτς σε τετ-α-τετ, από κάθετη του Λιβάγια. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ακόμα μία κεφαλιά του Μάνταλου να περνά άουτ. Ο ήδη κουρασμένος Άρης έδειχνε να παραδίδει… πνεύμα από τα τέλη του πρώτου μέρους και η συγκεντρωμένη ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος έδωσε τις χαριστικές της βολές. Μετά την πρώτη προειδοποιητική βολή στο 49’ από τον Ολιβέιρα, που ο Κουέστα του αρνήθηκε το δεύτερο γκολ, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το πολυπόθητο τέρμα.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Μάνταλος ξεδίπλωσε την αντεπίθεση, την κατάλληλη στιγμή έβγαλε την κάθετη πάσα προς τον Ολιβέιρα και ο τελευταίος με αριστερό πλάσε νίκησε για δεύτερη φορά τον εξαιρετικό γκολκίπερ του Άρη, που δεν μπορούσε να κρατήσει άλλο την ομάδα του. Έκτοτε όλα πήραν τον δρόμο τους, οι γηπεδούχοι δεν είχαν εναλλακτικές λύσεις και παραδόθηκαν στην ανωτερότητα της ΑΕΚ. Χαριστική βολή δόθηκε στο 62’, όταν ο Σιμόες έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία με το 3-1 να υπογράφει την εικόνα του ματς μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Άρης έχανε παίκτες (Σάσα), η ΑΕΚ προσέθετε δυνάμεις και κίνητρο με τις αλλαγές της (Αλμπάνης, Αραούχο, Σιμάνσκι) και ήταν φυσικό επόμενο, οι παίκτες του Μάσιμο Καρέρα να πετύχουν και τέταρτο γκολ. Το κερασάκι στην… τούρτα ήρθε τελικά στο 84’, όταν ο Παουλίνιο έκανε το σουτ, στην πορεία της μπάλας μπήκε ο Σιμάνσκι, που από κοντά έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ