aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΕΚ: Άνετα και απλά στα ημιτελικά!

Η ΑΕΚ νίκησε 3-0 τον Πλατανιά και πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Τα γκολ της Ένωσης, Χριστοδουλόπουλος με πέναλτι, Αραούχο και Γιόχανσον. Από την άλλη ο Πλατανιάς έμεινε πολύ νωρίς με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Μπανανά.

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ στραβά για την ΑΕΚ, καθώς με τη συμπλήρωση δύο λεπτών ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι έπεσε άσχημα στον αγωνιστικό και αντικαταστάθηκε από τον Χιμένεθ.

Για τον Ουκρανό υπάρχουν φόβοι ότι έχει υποστεί κάταγμα στο αριστερό χέρι.

Οι «κιτρινόμαυροι» πήρανε από νωρίς τα ηνία του αγώνα και ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη φάση που δημιούργησαν.

Στο 12’ Αραούχο – Αϊντάρεβιτς αλλάξανε ωραία την μπάλα, ο Σουηδός πάσαρε στον Μάνταλο και ο αρχηγός της ΑΕΚ ανατράπηκε από τον Μπανανά. Ο Σιδηρόπουλος έδειξε πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του Πλατανιά. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 1-0.

Η Ένωση έχοντας το προβάδισμα στο σκορ και τον παίκτη παραπάνω στο γήπεδο είχε τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση.

Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ συνέχισαν να πιέζουν την άμυνα των Κρητικών και στο 28’ ο Μάνταλος πάσαρε κάθετα στον Αραούχο και ο Αργεντινός επιθετικός με εξαιρετικό τελείωμα έκανε το 2-0, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά την πρόκριση της ΑΕΚ στα ημιτελικά του θεσμού.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, ωστόσο δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Πλατανιά.

Η πρώτη καλή στιγμή έγινε στο 56’, όταν ο Γιόχανσον βρήκε με ψηλοκρεμαστή πάσα τον Αραούχο, αλλά το σουτ του Αργεντινού που έδειχνε ορεξάτος απομακρύνθηκε από τον τερματοφύλακα των Κρητικών.

Τρία λεπτά αργότερα, οι Σουηδοί της ΑΕΚ (Αϊντάρεβιτς  – Γιόχανσον)συνεργάστηκαν άψογα και ο τελευταίος με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 3-0.

Μετά το τρίτο γκολ και το παιχνίδι να έχει κριθεί, οι δύο προπονητές έκαναν αλλαγές, με τον Χιμένεθ να βάζει τον Αλμέιδα αντί του Σιμόες, δείχνοντας πως ήθελε και άλλα γκολ.

Στο 66’ ο Λάζαρος βρήκε τον Γιόχανσον μέσα στην μικρή περιοχή, αλλά η κεφαλιά του Σουηδού τράνταξε το δοκάρι του Κοκκαλά.

Από κει και πέρα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και η τελευταία καλή στιγμή έγινε στο 88΄, όταν ο Αϊντάρεβιτς δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ.

ΣΚΟΡΕΡΣ: 13’ Χριστοδουλόπουλος, 28’ Αραούχο, 58’ Γιόχανσον

ΔΟΚΑΡΙΑ: 66’ Γιόχανσον

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ:  16΄Βράνιες

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 12’ Μπανανά

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Κολοβέτσιος, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι (5’ Λαμπρόπουλος), Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες (63’ Αλμέιδα), Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος (71’ Μπακασέτας), Μάνταλος, Αραούχο

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Παράσχος): Κοκκαλάς, Βάντερσον, Καρυπίδης, Μπανανά, Στάθης, Μαραγκός, Μουνάφο (46’ Κάργας), Στανισάβλιεβιτς, Αποστολόπουλος, Μανούσος (63’ Γιορέντε), Γιακουμάκης (71’ Σίνεβιτς)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ