aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα27 ώρες διαδρομή για ένα αγώνα 90 λεπτών

27 ώρες διαδρομή για ένα αγώνα 90 λεπτών

Το πεντικιούρ του Χάνς Γιόσεφσον παρέμενε άφθαρτο μετά από περίπου 27 ώρες και 900 μίλια στο τραίνο από τη Μόσχα. Πριν φύγει από τη Σουηδία, ο Χάνς έβαψε τα νύχια των ποδιών του στα χρώματα της ομάδας του, μπλε και χρυσό. «Πήγα σε επαγγελματία να μου τα κάνει, ήξερα ότι θα περπατούσα αρκετά με αυτά τα σανδάλια», είπε ο Γιόσεφσον.

Ένας συνεπιβάτης του στο τραίνο, ο Λουίς Αραγονές, 24, αρχιτέκτονας, βρισκόταν στην πόλη του Μεξικού όταν η εθνική ομάδα της χώρας του έκανε την έκπληξη και νίκησε τη Γερμανία με 1-0.

Ο Αραγονές ακύρωσε τα σχέδια του να παρευρεθεί σε ένα γάμο στην Αργεντινή. Πούλησε την τηλεόραση και το xbox του, πήρε δάνειο από την μητέρα του, αγόρασε εισιτήριο χωρίς επιστροφή για Μόσχα, έμεινε ξύπνιος για 2 ημέρες αφού δεν είχε δωμάτιο σε ξενοδοχείο και τελικά επιβιβάστηκε στο τραίνο 118 για Εκατερινούπολη, την περασμένη Δευτέρα. Αμέσως κοιμήθηκε για 10 ώρες.

«Ήξερα ότι έπρεπε να βρίσκομαι εδώ», είπε. Οι οπαδοί της Σουηδίας και του Μεξικού είναι από τους πιο ενθουσιώδεις εδώ στη Ρωσία. Οι ομάδες τους αναμετρώνται σήμερα στην Εκατερινούπολη.

Σε μια καμπίνα για 4 ο Πάτρικ Μπράνμπεργκ και ο Άντον Ντιμίτροφ, 31, παλιοί φίλοι από τη Στοκχόλμη, συνάντησαν τυχαία τους Κλάες Χέντλουντ και Όρεγιαν Γιόνσον, 59, από το Γκέτεμποργκ. «Τουλάχιστον θα ροχαλίζουν στα Σουηδικά», είπε ο Χέντλουντ.

Το ταξίδι ήταν για αυτούς που προτιμούν την περιπέτεια από την ταχύτητα και την πολυτέλεια. Η διαδρομή στον Υπερσιβηρικό προς το Πεκίνο μπορεί να πάρει μέχρι 6 ημέρες. «Είναι μια ευκαιρία να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό», είπε ο Μπράνμπεργκ. «Δεν μπορείς να δεις τίποτα στο αεροπλάνο».

Οι επιβάτες του τραίνου ήταν πολύ φιλικοί. Προς έκπληξη τους όμως, ενώ πλησίαζε η ώρα του δείπνου, κατάλαβαν ότι το τραίνο δεν είχε εστιατόριο, ούτε πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Το πρόβλημα, εξήγησε η Αλεξάντρα Πόποβα, υπάλληλος στο τραίνο, είναι ότι τόσο πολλά τραίνα ταξίδευαν από Μόσχα προς Εκατερινούπολη, που κάποια έμεναν χωρίς κάποιες βασικές ανέσεις, όπως εστιατόρια.

Το βράδυ της Δευτέρας, η Πόποβα, πρόσφερε σάντουιτς με σαλάμι και μαγιονέζα στους επιβάτες του βαγονιού 11. Είχαν επίσης βραστό νερό για να κάνουν τσάι και να ψήσουν νουντλς. Μια άλλη υπάλληλος σκούπιζε το χαλί σε κάθε καμπίνα.

Κάποιοι οπαδοί του Μεξικού μαζεύτηκαν στο βαγόνι για να συζητήσουν τις επιλογές τους για φαγητό και για Παγκόσμιο Κύπελλο. Το Μεξικό θεωρείται από πολλούς ότι έχει ελπίδες να πάει καλά στη διοργάνωση φέτος. Η χώρα θα είναι ανάμεσα στις 3 (οι άλλες είναι οι ΗΠΑ και ο Καναδάς) που θα φιλοξενήσουν το Μουντιάλ του 2026.

Παρόλα αυτά, το αστέρι της ομάδας, Ράφαελ Μάρκες, μπήκε πρόσφατα στην μπλάκλιστ του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ αφού κατηγορήθηκε ότι έκανε ξέπλυμα χρήματος σε καρτέλ ναρκωτικών. Υπάρχουν επίσης και οι εσωτερικές εντάσεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας αφού την ερχόμενη Κυριακή είναι οι προεδρικές εκλογές και οι εξωτερικές με τις διαφωνίες με τις ΗΠΑ για θέματα εμπορίου και μετανάστευσης.

«Τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά», είπε ο Έντγκαρ Μπόνφιλ, 49, ανώτερος υπάλληλος της Pepsico στο Μεξικό. «Το Μουντιάλ είναι κάτι πολύ θετικό για εμάς. Αν πάμε καλά, θα δείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα πράγματα, όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά γενικά».

Οι επιβάτες ξύπνησαν την Τρίτη το πρωί. Οι υπάλληλοι καθάριζαν τους διαδρόμους και τις τουαλέτες και πουλούσαν μπρελόκ, πένες και μαχαιράκια. Το απόγευμα, το τραίνο σταμάτησε για περίπου μισή ώρα στην πόλη Ντρουζινίνο. Η θερμοκρασία ήταν πολύ ψηλή έτσι αρκετοί κατέβηκαν, κάθισαν στη σκιά και έτρωγαν παγωτό.

«Είμαι έτοιμος να αρχίσω να νιώθω σαν άνθρωπος πάλι», είπε ο Ντιμίτροφ, ο οπαδός της Σουηδίας, ιδιοκτήτης διαδικτυακής επιχείρησης. Επιτέλους, η ώρα 18:00, δύο ώρες μπροστά από την Μόσχα, το τραίνο 118 έφτασε στην Εκατερινούπολη.

Μετάφραση: Στέλιος Μαραθοβουνιώτης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ