aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGA«Βόμβες» από Football Leakς για μέγα σκάνδαλο στο ποδόσφαιρο!

«Βόμβες» από Football Leakς για μέγα σκάνδαλο στο ποδόσφαιρο!

«Βόμβες» που θα προκαλέσουν μεγάλη ταραχή στον λαμπερό κόσμο του ποδοσφαίρου κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο! Football Leaks μέρος δεύτερο, λοιπόν, με τις αποκαλύψεις να στοχεύουν σε «κολοσσούς» της στρογγυλής θέας, από ομάδες, παράγοντες, ομοσπονδίες μέχρι και πολιτικά πρόσωπα!

Σύμφωνα με τα Football Leaks, οι Καταριανοί ιδιοκτήτες της Παρί έβαλαν στο κλαμπ 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ, γεγονός που κανονικά θα έπρεπε να πετάξει τους Παριζιάνους εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων λόγω του FFP. Ωστόσο, την εισροή των πετροδόλαρων φέρεται πως κάλυψαν οι ισχυροί άνδρες του ποδοσφαίρου: Τζιάνι Ινφαντίνο και Μισέλ Πλατινί!

Παράλληλα, γίνεται γνωστό ότι η Μάντσεστερ Σίτι τα τελευταία 7 χρόνια έχει κάνει εισροή 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία της, παραβιάζοντας κανόνες του FFP που τιμωρούνται με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μέσω υπερτιμημένων πακέτων χορηγίας. Παράλληλα, αποκαλύπτεται ότι ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί είχε ενεργό ρόλο, μαζί με αξιωματούχους της UEFA και της FIFA, ώστε να καλύπτονται οι απάτες του αγγλικού κλαμπ.

Στον Spiegel που συνεργάζεται με τα Football Leaks, ως κεντρικό πρόσωπο στις καλύψεις των παρατυπιών των δύο ομάδων που αναφέραμε παραπάνω έχει ο νυν πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο. Διαβάζουμε πως ο Ελβετός παράγοντας από την περίοδο 2011 – 2013 έκανε διάφορες συναντήσεις με τους Άραβες παράγοντες των Παρί και Σίτι (κάτι που δεν επιτρέπεται εξαιτίας του θεσμικού του ρόλου), δίνοντας τους απόρρητες πληροφορίες και συμβουλές για το πώς να γλιτώσουν από τις κυρώσεις.

Παράλληλα, ο Ινφαντίνο τους πρότεινε και διάφορους συμβιβασμούς κι έτσι το 2014 τα δύο βαθύπλουτα κλαμπ υπέγραψαν «μαλακές» συμφωνίες με την UEFA και ξελάσπωσαν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ