aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΤο πρώτο «μπαμ» των προκριματικών του Εuro: Καζακστάν - Δανία 3-2 από 0-2

Το πρώτο «μπαμ» των προκριματικών του Εuro: Καζακστάν – Δανία 3-2 από 0-2

Το ποδόσφαιρο ανέκαθεν αποτελούσε το άθλημα των ανατροπών. Το άθλημα του παράδοξου, του φαινομενικά ακατόρθωτου. Και σαν τελευταίο παράδειγμα της ιδιόρρυθμης φύσης του στάθηκε το «παραμύθι» του Καζακστάν. Ακόμα κι αν στο πρώτο μέρος βρέθηκαν με τη σειρά τους στο «στόχαστρο» του καυτού Χόιλουντ (0-2), οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν ανατροπή – εξπρές μέσα σε διάστημα 16 λεπτών στο φινάλε κόντρα στη Δανία για να πάρουν μια ανέλπιστη νίκη με 3-2 στο πρώτο εκκωφαντικό «μπαμ» των προκριματικών.

Στο α΄μέρος βέβαια το παραμύθι είχε έναν τελείως διαφορετικό πρωταγωνιστή. Η ομάδα του Καζακστάν άλλωστε είχε πάρει τον ρόλο… κομπάρσου στην αναμέτρηση, με τον Χόιλουντ να συνεχίζει από εκεί που έμεινε κόντρα στη Φινλανδία. Μετά το χατ τρικ στην πρεμιέρα, ο επιθετικός της Αταλάντα πήρε και πάλι το όπλο του για να σκοραρει δυο φορές στο 21΄και στο 36΄, χτίζοντας τις βάσεις για ακόμα ένα τρίποντο των Δανών.

Το ασφαλές προβάδισμα των φιλοξενούμενων ωστόσο σαν να τους κοίμισε στο β΄μέρος, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο Καζακστάν να διατηρεί έστω και ενοχικά τη φλόγα της ελπίδας. Μια φλόγα που φούντωσε για πρώτη φορά στο 73΄με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ζαϊνουντίνοφ, προτού κορυφωθεί στο 86΄με τον απίστευτο «κεραυνό» του Ταγκιμπέργκεν που έγραψε το 2-2.

Η ορμή των γηπεδούχων πλέον ήταν τέτοια που η Δανία απλώς καθυστερούσε το αναπόφευκτο, με το Καζακστάν τελικά να ξαναχτυπά στο 89΄. Ο Αϊμπέτοφ νίκησε άπαντες στον αέρα στο δεύτερο δοκάρι και με καρφωτή κεφαλιά ολοκλήρωσε την επική ανατροπή της ομάδας του, αλλά και το πρωτοφανές κάζο των Δανών που έπεσαν από την κορυφή του ομίλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ