aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROΤο ντοκιμαντέρ για τον Πάολο Ρόσι και στους κινηματογράφους

Το ντοκιμαντέρ για τον Πάολο Ρόσι και στους κινηματογράφους

«Πάολο Ρόσι – Ο άνθρωπος. Ο πρωταθλητής. Ο θρύλος»: Μια άνευ προηγουμένου εκδοχή του ντοκιμαντέρ που είναι αφιερωμένο στον παίκτη-θρύλο της Εθνικής Ιταλίας φτάνει και στον κινηματογράφο με αφορμή τα 40 χρόνια από τον θρίαμβο των «μπλε» στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982, στην Ισπανία.

Αγαπημένος για το ταλέντο και τη γοητεία του, για το fair play και για το μοναδικό του στυλ, ο Ρόσι είναι ένα από τα σύμβολα της γενιάς των πρωταθλητών που σημάδεψαν τη χρυσή εποχή του ποδοσφαίρου.

Το ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία Μικέλα Σκολάρι και Τζανλούκα Φελίνι, σε παραγωγή «FilmIn’Tuscany and 44 Production», είναι το οικείο και συγκινητικό πορτρέτο του ποδοσφαιριστή που πέθανε πριν από ενάμιση χρόνο σε ηλικία 64 ετών, ένας από τους μεγαλύτερους και πιο αγαπημένους όλων των εποχών του οποίου το όνομα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον ιστορικό Μουντιάλ της Ισπανίας.

Τρία γκολ εναντίον των «φαινομένων» της Βραζιλίας, δύο στην Πολωνία στους ημιτελικούς κι ένα στον τελικό με τη Γερμανία οδήγησαν την Ιταλία σε μια νίκη που ήταν επίσης σύμβολο και οδηγός, δύναμη αναγέννησης για μια χώρα που έβγαινε από μια πολύ δύσκολη και πολύπλοκη ιστορική φάση. Όπως λέει ο ίδιος ο Ρόσι στην ταινία, «Η Εθνική ομάδα ήταν η μεταφορά μιας Ιταλίας που πιστεύει, που παλεύει, που ελπίζει».

Η πολύτιμη άμεση μαρτυρία του, τα φιλμ της και οι αδημοσίευτες συνεισφορές συμπαικτών και αξέχαστων παικτών, όπως ο Φαλκάο, ο Πλατινί, ο Μαραντόνα, ο Ζίκο, ο Ρουμενίγκε και ο Μπάτζιο, επιστρέφουν ένα στοργικό και συναρπαστικό πορτρέτο του «Παμπλίτο», ο οποίος μπόρεσε να δείξει ανάμεσα σε θριάμβους και αποτυχίες ότι ακόμη και θεωρητικά απίστευτοι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν με τη θέληση και την αποφασιστικότητα, αρκεί να μην τα παρατήσεις ποτέ.

Η ίδια θέληση που τα τελευταία χρόνια της ζωής του τον οδήγησε στην κοινωνική δέσμευση δίπλα στα παιδιά της Ρουμανίας που εγκαταλείφθηκαν από τις οικογένειές τους, με τη βοήθεια του Ιδρύματος Parada στο Βουκουρέστι.

Η ταινία διανθίζεται με το ανέκδοτο κομμάτι, αφιερωμένο στον Ρόσι, «Ο αδερφός μου είναι πρωταθλητής», σε σενάριο Μάριο Λαβέτσι με τους Λορέντζο Βιτσίνι και Λούκα Ντουργκόνι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ