aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΤο μπούλινγκ εμπόδιο στους διαιτητές και ο Κλάτενμπεργκ προτείνει κάμερες σώματος!

Το μπούλινγκ εμπόδιο στους διαιτητές και ο Κλάτενμπεργκ προτείνει κάμερες σώματος!

Σοκάρει η είδηση που αποκάλυψαν οι Times πως διαιτητές ακόμα και 14 ετών υφίστανται μπούλινγκ σε αγώνες εφήβων, με αποτέλεσμα να μη φτάνουν καν στους αγώνες ενηλίκων.

Η παρενόχληση έχει οδηγήσει σε μείωση των διαιτητών – από 15% έως 40% σε κάποιες περιοχές – σύμφωνα με την Ένωση, με το πρόβλημα να συναντάται πιο συχνά στις χαμηλότερες κατηγορίες. Ο Μαρκ Κλάτεμπεργκ τόνισε στο BBC Radio 4 ότι οι διαιτητές χρειάζονται περισσότερη προστασία για να μην αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το άθλημα. Παράλληλα, έκανε πρόταση για τη χρησιμοποίηση κάμερας σώματος, η οποία θα παρέχει αποδείξεις γι αυτά που υπόκεινται οι διαιτητές.

«Είναι πολύ δύσκολο, εκτός κι αν οι διαιτητές έχουν κάποια προστασία. Με κάμερες σώματος, περιστατικά κακοποίησης ή απειλές για σωματική βία μπορούν να καταγράφονται και να παραδίδονται στην αστυνομία. Έτσι θα υπάρξουν διώξεις και οι αριθμοί διαιτητών στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πάψουν να μειώνονται για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Σε κανέναν δεν αρέσει να δέχεται επίθεση» τόνισε ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΟ.

Συνάδελφοί του στην Αγγλία, τόνισαν πως η πρότασή του πρέπει να εξεταστεί. «Δέχτηκα επίθεση τρεις φορές έξω από τον αγωνιστικό χώρο, μία σε ένα πάρκινγκ, μία σε ένα κλαμπ, ενώ εγώ και η γυναίκα μου κακοποιηθήκαμε από μια… συμμορία παικτών τρεις μέρες αργότερα. Υπάρχουν πλεονεκτήματα σε αυτή την πρόταση» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Διαιτητών, Πολ Φιλντ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ